O dziękuję aguga przynajmniej już jakieś rozeznanie mam a mam wkładki zapomniałam siostra mi dała jak była po zabiegu i podpaski taaakie wielkie więc chociaż już to mam :-) a jakie macie piżamki do szpitala? w ogóle do rodzenia to co się ubiera?
reklama
K
krak8686
Gość
Ptyska - ja mam tankini ale nie z majteczkami tylko ze spodniczka no i oczywiscie jakies spodenki z bluzeczka (takie sportowe) a noz widelec bede musiala rodzic na "sucho" poza tym na po porodzie kolejne spodenki i bluzeczka rozpinana z przodu coby latwiej Dzidzie karmic bylo
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
dziewczyny super te wozeczki kupilyscie, nawet nie widac ze to uzywki.
A te nowe co pokazujecie tez fajne, akurat w moim guscie
Emotion super ciuszki, widze ze ty stonowana kolorystyke wybralas. Za to moje wczorajsze zakupy w Smyku wrecz przeciwnie dosc kolorowe. Zaraz am wstawie
Paja to moze nie chodzi o to ze jestem na nie. Ja mialam cieply kocyk i bylo ok. Ja spiworej mam bo dostalam w spadku po kims ale kupic bym nie kupila bo to spory wydatek a wydaje sie niekonieczny bo kocyk to i tak trzeba kupic wiec spokojnie mozna z niego na specerku korzystac
Za to u nas sie sprawdzil spiworek do spania. Nie kupowalam bo mialam po siostry synu (co prawda juz troche taki nie na czasie bo najmlodszy syn mojej siostry jest z 2001r. ale szkoda kasy wydawac) i z niego korzystalaml.
Na poczoatku Kuba spal w rozku zawiniety a potem juz w tym spiworku
a co do Loveli to w koncu nie kupilam w Rosmanie bo jak bylam w Carrefourze to tak jeszcze lepsza promocja bo po 17,50 za butelke wiec kupilam juz do kolorow i bialego i pewnie niedlugo zaczne pranie
to moje wczorajsze zakupy w Smyku.
Ech gdyby nie to ze musze jednak na miesiace te zakupy rozlozyc to bym pol sklepu wziela. Super sa tam ciuszki.
Trzypaki pajacow sa po 55 i 60zl. Mysle ze dobra cena bo jakosciowo fajne, miekka bawelna, ladnie uszyte.
Body roznie. Jeden 3-pak z dlugim rekawem kupilam za 30zl a drugi z krotkim za 35. Polspiochy ja wzielam takie w 2-paku bo 28.
Mysle ze to dobre ceny. Bylo tez sporo ciuszkow na sztuki ale juz drozej bo np body po 20 albo pajace po 35-40 za sztuke
A te co wielam to pajac wychodzi po niecale 18,50 a body po niecale 12.
a i wybralam te pajace, body z dlugim i polspiochy i mialam isc i jeszcze mysle zeby pod te pajace body wziac i w ostatniej chwili spojrzalam ze sa identyczne wzory jak mam pajace. Ale sie ucieszylam bo takie fajne komplety mi wyszly.
jeszcze mialam jeden 3-pak pajacow na 68 ale go w koncu przy kasie zostawilam bo juz nie wiedzilaam ile mam tych nowych rzeczy i stweirdzilam ze najpierw zrobie rozeznanie i potem bede dokupowac.
powiedzcie mi ile macie tak na gotowo tych ciuszkow na poczatek.
Ja z nowych rzeczy to mam:
na rozmiar 56 na gotowo 4 zestawy
a na rozmiar 62 narazie 7 gotowych plus 4 body z dlugim rekawem do ktorym spiochy musze dokupic wiec bedzie 11.
plus to co mialam w domu to mysle ze w rozmiarze 56-62 czyli na jakies 3 m-ce bedzie ponad 20 zestawow.
I uwazam ze to wystarczająco. Kilka mam juz nowych zestawow na 68 i teraz takie i na 74 zamierzam w przyszlym miesiacu kupic. Troche mam takich starych do zakladania na noc i po domu wiec nie zamierzam mocno szalec.
Mysle zeby w Smyku przez strone zamowikc bo jest taniej (3-paki po 48) i odebrac w Empiku tlyko musze zpaytac czy w naszym maja taka opcje.
A te nowe co pokazujecie tez fajne, akurat w moim guscie
Emotion super ciuszki, widze ze ty stonowana kolorystyke wybralas. Za to moje wczorajsze zakupy w Smyku wrecz przeciwnie dosc kolorowe. Zaraz am wstawie
Paja to moze nie chodzi o to ze jestem na nie. Ja mialam cieply kocyk i bylo ok. Ja spiworej mam bo dostalam w spadku po kims ale kupic bym nie kupila bo to spory wydatek a wydaje sie niekonieczny bo kocyk to i tak trzeba kupic wiec spokojnie mozna z niego na specerku korzystac
Za to u nas sie sprawdzil spiworek do spania. Nie kupowalam bo mialam po siostry synu (co prawda juz troche taki nie na czasie bo najmlodszy syn mojej siostry jest z 2001r. ale szkoda kasy wydawac) i z niego korzystalaml.
Na poczoatku Kuba spal w rozku zawiniety a potem juz w tym spiworku
a co do Loveli to w koncu nie kupilam w Rosmanie bo jak bylam w Carrefourze to tak jeszcze lepsza promocja bo po 17,50 za butelke wiec kupilam juz do kolorow i bialego i pewnie niedlugo zaczne pranie
to moje wczorajsze zakupy w Smyku.
Ech gdyby nie to ze musze jednak na miesiace te zakupy rozlozyc to bym pol sklepu wziela. Super sa tam ciuszki.
Trzypaki pajacow sa po 55 i 60zl. Mysle ze dobra cena bo jakosciowo fajne, miekka bawelna, ladnie uszyte.
Body roznie. Jeden 3-pak z dlugim rekawem kupilam za 30zl a drugi z krotkim za 35. Polspiochy ja wzielam takie w 2-paku bo 28.
Mysle ze to dobre ceny. Bylo tez sporo ciuszkow na sztuki ale juz drozej bo np body po 20 albo pajace po 35-40 za sztuke
A te co wielam to pajac wychodzi po niecale 18,50 a body po niecale 12.
a i wybralam te pajace, body z dlugim i polspiochy i mialam isc i jeszcze mysle zeby pod te pajace body wziac i w ostatniej chwili spojrzalam ze sa identyczne wzory jak mam pajace. Ale sie ucieszylam bo takie fajne komplety mi wyszly.
jeszcze mialam jeden 3-pak pajacow na 68 ale go w koncu przy kasie zostawilam bo juz nie wiedzilaam ile mam tych nowych rzeczy i stweirdzilam ze najpierw zrobie rozeznanie i potem bede dokupowac.
powiedzcie mi ile macie tak na gotowo tych ciuszkow na poczatek.
Ja z nowych rzeczy to mam:
na rozmiar 56 na gotowo 4 zestawy
a na rozmiar 62 narazie 7 gotowych plus 4 body z dlugim rekawem do ktorym spiochy musze dokupic wiec bedzie 11.
plus to co mialam w domu to mysle ze w rozmiarze 56-62 czyli na jakies 3 m-ce bedzie ponad 20 zestawow.
I uwazam ze to wystarczająco. Kilka mam juz nowych zestawow na 68 i teraz takie i na 74 zamierzam w przyszlym miesiacu kupic. Troche mam takich starych do zakladania na noc i po domu wiec nie zamierzam mocno szalec.
Mysle zeby w Smyku przez strone zamowikc bo jest taniej (3-paki po 48) i odebrac w Empiku tlyko musze zpaytac czy w naszym maja taka opcje.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
aguga06
Fanka BB :)
Jeśli masz kombinezonik to powinien wystarczy i jakiś kocyk cieplejszy w zimie ,na pewno maluch nie zmarznie.Na wiosnę już nie będzie potrzebnyWidzę, że większość głosów na "nie" za śpiworkiem :-) wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką i też odradzała, więc chyba na razie odpuszczę. Będę rzeczywiście polować na jakiś cieplejszy kombinezonik, a w razie czego to śpiworek dojdzie w 48h
Ja do rodzenia dostałam koszulę szpitalną,a później jak poszłam pod prysznic ubrałam swoją ,jednak mi najwygodniej jest w piżamie spodnie i bluzka.Jak był obchod to nie wolno było mieć spodni więc na ten czas szybko ściągałam ,ale tylko wyszli to spodnie wciągałam.Koszula powinna być rozpinana bo nie ma problemów z karmieniem.O dziękuję aguga przynajmniej już jakieś rozeznanie mam a mam wkładki zapomniałam siostra mi dała jak była po zabiegu i podpaski taaakie wielkie więc chociaż już to mam :-) a jakie macie piżamki do szpitala? w ogóle do rodzenia to co się ubiera?
Jutrzenka piękne kupiłaś te ubranka.Ja mam praktycznie wszystko z ciuchci,ale nie które nówki z tych 56cm to mam po 5-7szt body na długi i krótki rękaw,5par półśpiochów z 7pajaców ,2pary śpiochów,3 szt body na ramiączka i takie cieplejsze polarki z 3szt,2bluzeczki na dł rękaw ,2pary spodni wyjściowych .Nie wiem czy w ogóle założę te na 56cm bo dziecię ma duże być.A tych na 62cm mam już dużo więcej 11szt body na dł rękaw ,na krótki też gdzieś tyle,pajaców ponad 10szt, spodni z 6szt itd.
Wszystko wyjdzie w praniu,ale nie szaleje już tak z ubrankami bo nawet nie mam gdzie tego trzymać
aguga06
Fanka BB :)
Ja przy synku nie kupowałam prawie nic na 56cm bo duży się urodził,ale jak założyłam ubranka na 56 to za duże były i śmiesznie wyglądał więc na te pierwsze dni m dokupił kilka sztuk mniejszych ,a w domu to już te na 62zakładałam. Mój starszy synek jeździł nie długo w gondoli ,później wolał wszystko widzieć ,ale pewno nasze przez zimę pojeżdzą w gondolce,a później mogą przesiąść się do spacerówki na półleżąco akurat będzie wiosnajutrzenka ale piękne ubranka właśnie miałam pytać jak dużo ubranek w rozmiarze 56 kupujecie bo ja nie mam mam tylko na 62 i większe jestem kompletnie zielona a jeszcze takie pytanie do którego miesiąca dziecko jeździ w gondoli?
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Przejrzałam i fajowe te wasze zakupy. Ja się pochwalę swoimi obiecanZobacz załącznik 479619Zobacz załącznik 479620Zobacz załącznik 479621Zobacz załącznik 479622Zobacz załącznik 479623Zobacz załącznik 479624Zobacz załącznik 479625Zobacz załącznik 479626Zobacz załącznik 479627ymi
reklama
azorek84
mama Amelii 2009
j atak o tej torbie pisalam bo wogole nie mam torby zeby sie w nia spakowac nawet
emotion ja dostalam za male pieniazki taki kosz z workami mamy cos co sie nazywa bounty i od nich byl kupon znizkowy po porodzie. fajna sprawa ale: taniej wychodza woreczki na pieluchy te zapachowe i wywalanie do kosza niz ten specjalny na pampkichoc pierwsze dni nie powiem bo przydal sie super ale smrodek w sypialni i tak bedzie sie unosil sprawdz stronke bounty.com albo co.uk nie pamietam juzaha + takie cosik kupilam sobie : no a raczej na dzidziasia 'sprawy'
Zobacz załącznik 479525
Pojemnik na pieluszki z folią antybakteryjną Nappy Disposal System | Tommee Tippee
no i wlasnie sie rozmyslilam z takiej torby mala jakas jest a dopakuj pizamke klapki jakies szlafrok ubranka dla dzidzki eeee do doopy taki bajer. a majty jednorazowe wkaldki laktacyjne itd i tak musze kupic dwa ze szampony i zele pod prysznic srednio mi potrzebne bo mam buteleczki male w domu i przeleje tylko te co mam w domu:-)Azorek - mi sie osobiscie pomysl z ta torba nie podoba...po pierwsze nie wiadomo, czy sama torba jako torba do przebierania bedzie dobra, poza tym to co wkladasz do srodka tez ma znaczenie, i wydaje mi sie, ze lepiej jednak kupic rzeczy, ktore sie chce (np dany rodzaj/firme wkladek / majtek na zmiane) i podejrzewam, ze pewnie Cie to w koncu i tak taniej wyjdzie, zwroc uwage, ze jest tam napisane: dolaczona lista dodatkowych zakupow... takze wszystkiego ta torba w sobie nie zawiera
Podziel się: