reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

O dziękuję aguga przynajmniej już jakieś rozeznanie mam :tak: a mam wkładki zapomniałam siostra mi dała jak była po zabiegu i podpaski taaakie wielkie więc chociaż już to mam :-) a jakie macie piżamki do szpitala? w ogóle do rodzenia to co się ubiera?

reklama
Ptyska - ja mam tankini ale nie z majteczkami tylko ze spodniczka ;) no i oczywiscie jakies spodenki z bluzeczka (takie sportowe) a noz widelec bede musiala rodzic na "sucho" ;) poza tym na po porodzie kolejne spodenki i bluzeczka rozpinana z przodu coby latwiej Dzidzie karmic bylo :)

ptyśka, ja do porodu zabrałam zwykłą bawełnianą koszulę, ale okazało się, że u nas w szpitalu dawali koszule do porodu. Potem miałam już swoje, takie specjalne do karmienia.

dziewczyny super te wozeczki kupilyscie, nawet nie widac ze to uzywki.
A te nowe co pokazujecie tez fajne, akurat w moim guscie :tak:

Emotion super ciuszki, widze ze ty stonowana kolorystyke wybralas. Za to moje wczorajsze zakupy w Smyku wrecz przeciwnie dosc kolorowe. Zaraz am wstawie

Paja to moze nie chodzi o to ze jestem na nie. Ja mialam cieply kocyk i bylo ok. Ja spiworej mam bo dostalam w spadku po kims ale kupic bym nie kupila bo to spory wydatek a wydaje sie niekonieczny bo kocyk to i tak trzeba kupic wiec spokojnie mozna z niego na specerku korzystac

Za to u nas sie sprawdzil spiworek do spania. Nie kupowalam bo mialam po siostry synu (co prawda juz troche taki nie na czasie bo najmlodszy syn mojej siostry jest z 2001r. ale szkoda kasy wydawac) i z niego korzystalaml.
Na poczoatku Kuba spal w rozku zawiniety a potem juz w tym spiworku

a co do Loveli to w koncu nie kupilam w Rosmanie bo jak bylam w Carrefourze to tak jeszcze lepsza promocja bo po 17,50 za butelke wiec kupilam juz do kolorow i bialego i pewnie niedlugo zaczne pranie

to moje wczorajsze zakupy w Smyku.
Ech gdyby nie to ze musze jednak na miesiace te zakupy rozlozyc to bym pol sklepu wziela. Super sa tam ciuszki.
Trzypaki pajacow sa po 55 i 60zl. Mysle ze dobra cena bo jakosciowo fajne, miekka bawelna, ladnie uszyte.
Body roznie. Jeden 3-pak z dlugim rekawem kupilam za 30zl a drugi z krotkim za 35. Polspiochy ja wzielam takie w 2-paku bo 28.
Mysle ze to dobre ceny. Bylo tez sporo ciuszkow na sztuki ale juz drozej bo np body po 20 albo pajace po 35-40 za sztuke

A te co wielam to pajac wychodzi po niecale 18,50 a body po niecale 12.

a i wybralam te pajace, body z dlugim i polspiochy i mialam isc i jeszcze mysle zeby pod te pajace body wziac i w ostatniej chwili spojrzalam ze sa identyczne wzory jak mam pajace. Ale sie ucieszylam bo takie fajne komplety mi wyszly.

jeszcze mialam jeden 3-pak pajacow na 68 ale go w koncu przy kasie zostawilam bo juz nie wiedzilaam ile mam tych nowych rzeczy i stweirdzilam ze najpierw zrobie rozeznanie i potem bede dokupowac.

powiedzcie mi ile macie tak na gotowo tych ciuszkow na poczatek.
Ja z nowych rzeczy to mam:
na rozmiar 56 na gotowo 4 zestawy
a na rozmiar 62 narazie 7 gotowych plus 4 body z dlugim rekawem do ktorym spiochy musze dokupic wiec bedzie 11.

plus to co mialam w domu to mysle ze w rozmiarze 56-62 czyli na jakies 3 m-ce bedzie ponad 20 zestawow.
I uwazam ze to wystarczająco. Kilka mam juz nowych zestawow na 68 i teraz takie i na 74 zamierzam w przyszlym miesiacu kupic. Troche mam takich starych do zakladania na noc i po domu wiec nie zamierzam mocno szalec.
Mysle zeby w Smyku przez strone zamowikc bo jest taniej (3-paki po 48) i odebrac w Empiku tlyko musze zpaytac czy w naszym maja taka opcje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jutrzenka, jakie śliczne:-)
Niestety nie powiem ile czego mam, bo nie liczyłam. Przede mną jeszcze paczki od kuzynek, więc nie mam pojęcia ile czego będzie no i ile będzie trzeba dokupić.

jutrzenka ale piękne ubranka :tak: właśnie miałam pytać jak dużo ubranek w rozmiarze 56 kupujecie bo ja nie mam mam tylko na 62 i większe :szok: jestem kompletnie zielona a jeszcze takie pytanie do którego miesiąca dziecko jeździ w gondoli?

Widzę, że większość głosów na "nie" za śpiworkiem :-) wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką i też odradzała, więc chyba na razie odpuszczę. Będę rzeczywiście polować na jakiś cieplejszy kombinezonik, a w razie czego to śpiworek dojdzie w 48h :-D
Jeśli masz kombinezonik to powinien wystarczy i jakiś kocyk cieplejszy w zimie ,na pewno maluch nie zmarznie.Na wiosnę już nie będzie potrzebny

O dziękuję aguga przynajmniej już jakieś rozeznanie mam :tak: a mam wkładki zapomniałam siostra mi dała jak była po zabiegu i podpaski taaakie wielkie więc chociaż już to mam :-) a jakie macie piżamki do szpitala? w ogóle do rodzenia to co się ubiera?
Ja do rodzenia dostałam koszulę szpitalną,a później jak poszłam pod prysznic ubrałam swoją ,jednak mi najwygodniej jest w piżamie spodnie i bluzka.Jak był obchod to nie wolno było mieć spodni więc na ten czas szybko ściągałam ,ale tylko wyszli to spodnie wciągałam.Koszula powinna być rozpinana bo nie ma problemów z karmieniem.
Jutrzenka piękne kupiłaś te ubranka.Ja mam praktycznie wszystko z ciuchci,ale nie które nówki z tych 56cm to mam po 5-7szt body na długi i krótki rękaw,5par półśpiochów z 7pajaców ,2pary śpiochów,3 szt body na ramiączka i takie cieplejsze polarki z 3szt,2bluzeczki na dł rękaw ,2pary spodni wyjściowych .Nie wiem czy w ogóle założę te na 56cm bo dziecię ma duże być.A tych na 62cm mam już dużo więcej 11szt body na dł rękaw ,na krótki też gdzieś tyle,pajaców ponad 10szt, spodni z 6szt itd.
Wszystko wyjdzie w praniu,ale nie szaleje już tak z ubrankami bo nawet nie mam gdzie tego trzymać

jutrzenka ale piękne ubranka :tak: właśnie miałam pytać jak dużo ubranek w rozmiarze 56 kupujecie bo ja nie mam mam tylko na 62 i większe :szok: jestem kompletnie zielona a jeszcze takie pytanie do którego miesiąca dziecko jeździ w gondoli?
Ja przy synku nie kupowałam prawie nic na 56cm bo duży się urodził,ale jak założyłam ubranka na 56 to za duże były i śmiesznie wyglądał więc na te pierwsze dni m dokupił kilka sztuk mniejszych ,a w domu to już te na 62zakładałam. Mój starszy synek jeździł nie długo w gondoli ,później wolał wszystko widzieć ,ale pewno nasze przez zimę pojeżdzą w gondolce,a później mogą przesiąść się do spacerówki na półleżąco akurat będzie wiosna

reklama
j atak o tej torbie pisalam bo wogole nie mam torby zeby sie w nia spakowac nawet:zawstydzona/y:
emotion ja dostalam za male pieniazki taki kosz z workami mamy cos co sie nazywa bounty i od nich byl kupon znizkowy po porodzie. fajna sprawa ale: taniej wychodza woreczki na pieluchy te zapachowe i wywalanie do kosza niz ten specjalny na pampki:tak:choc pierwsze dni nie powiem bo przydal sie super ale smrodek w sypialni i tak bedzie sie unosil:zawstydzona/y::sorry: sprawdz stronke bounty.com albo co.uk nie pamietam juz

Azorek - mi sie osobiscie pomysl z ta torba nie podoba...po pierwsze nie wiadomo, czy sama torba jako torba do przebierania bedzie dobra, poza tym to co wkladasz do srodka tez ma znaczenie, i wydaje mi sie, ze lepiej jednak kupic rzeczy, ktore sie chce (np dany rodzaj/firme wkladek / majtek na zmiane) i podejrzewam, ze pewnie Cie to w koncu i tak taniej wyjdzie, zwroc uwage, ze jest tam napisane: dolaczona lista dodatkowych zakupow... takze wszystkiego ta torba w sobie nie zawiera ;)
no i wlasnie sie rozmyslilam z takiej torby mala jakas jest a dopakuj pizamke klapki jakies szlafrok ubranka dla dzidzki eeee do doopy taki bajer. a majty jednorazowe wkaldki laktacyjne itd i tak musze kupic dwa ze szampony i zele pod prysznic srednio mi potrzebne bo mam buteleczki male w domu i przeleje tylko te co mam w domu:-)

Do góry