reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

erde, ale czasem się nie da, bo nigdy nie wiadomo, czy jakiś kosmetyk, który dla innych jest super, innej dzidzi nie uczuli, ale przynajmniej możemy podrzucić kilka , spośród których można wybierać

reklama
Ależ jesteście zaawansowane w zakupach dziudziusiowych. Czuję się jakbym wyszła z obiegu. Na razie nie mam pojęcia jaki wózek wybiorę. Łóżeczko dostaniemy od szwagierki. Ubranek mam coraz więcej bo ostatnio teściowa trochę dostała od znajomej.
A jak tam nosidełka? Mam dwa. Otrzymane w spadku. Mam mieszane uczucia w stosunku do nich. Jedno jest podobne do tego na zdjęciu.

Zobacz załącznik 475911

Pokoj dla małego jest w proszku. Nadal trwa remont naszego pokoju i mam nadzieje, że przed urodzeniem dziecka już tam zamieszkam.

Śliczne te ubranka które pokazywałyście. Rządzą dziewczynki jak widzę. :-)

Dowiedziałam się dzisiaj, że dostanę ciuszki po córce kuzynki. Nie mam pojęcia co będzie w paczce ani ile, a przyjadą do mnie dopiero we wrześniu pewnie. A ponieważ trochę już mam (trochę kupiła, ale sporo dostałam), to teraz nie wiem, czy coś jeszcze dokupować. Kurczę no...

Z "dużymi" rzeczami też jestem w proszku. Tzn. oglądałam w sieci, ostatecznej decyzji co do wózka ani łóżeczka jeszcze nie podjęliśmy. Łóżeczko na pewno białe i możliwie proste w formie, podoba mi się to: http://m-store.pl/klups/radek_II/b_sz/2.jpg. Ale to dopiero w sierpniu pewnie.

W ogóle zajrzyjcie sobie do tego sklepu: wózki wielofunkcyjne, trzyfunkcyjne,głęboko spacerowe, aukcje internetowe, allegro, łóżeczko dziecięce klupś, safari, abc desing, wprawdzie nic tam jeszcze nie zamawiałam, ale sporo cen mają niższych niż gdzie indziej.

U nas używaliśmy kosmetyki Oilatum, ale to dlatego że Kuba urodził się z atopową skórą.
A na odparzenia to sudocrem. O Tormentiol nie słyszałam.. to jest bez recepty?
Kuba jak miał rotawirusa to w szpitalu używaliśmy Pimafucort i jest super :) tyle, że to na recepte.

Tak mowa o tych wózeczkach, a czy planujecie zakup leżaczka? My przy Kubie mieliśmy:
FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 0-18 KG T4145 (2418771328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i sprawdził się super ;) tyle, że go już nie mamy, bo został sprzedany :) a teraz chciałabym coś równie przydatnego, ale jednak coś innego :) i co Wy na to? :)
Tiny Love Leżaczek Bujaczek Łóżeczko 3w1 + GRATIS (2398338963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tak wpadło mi w oko :) wydaje się fajny, ale jak na razie nie jest jeszcze w planach.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja jakis zwykly lezaczek mam ale bez bajerow

z tyvh co pokazala ktoras z Was to chyba Fisher jednak fajniejszy bo ma ta funkcje siedzenia to na dluzej starczy

jagoda - czadowy ten leżaczek - łóżeczko

ja nie mam jeszcze leżaczka i myślałam o takim najprostszym , ale taki z Fishera - rozkładany do fotelika tez mi się podoba, taki z łóżeczkiem jest fajny, ale mam kosz, więc nie muszę inwestować w taką opcję, pomyślę jeszcze

Też myślałam nad leżaczkiem, ale jak na razie nie kupuję poczekam do chrzcin;-) A wolałabym coś takiego z funkcją siedzenia bo jak na razie mam kołyskę, którą mogę jeździć po całym domu. Może na początku jak będzie pogoda powerandujemy się :tak:

reklama
a ja ze lezaczek mam to narazie nie szukam.
Jak jeszcze pracowalam i z dziewczynami z pokoju gadalam co mam a co musze dokupic, ze np nowy lezaczek bo teraz sa takie fajne (kolezanka tego fishera akurat zamawiala wczesniej na prezent) to one do mnie zebym nie kupowala to jak przyjda do malego to mi kupia. Ewentulanie łozeczko turystyczne ale to im ewentualnie sie dorzuce do jakiegos lepszego, zawsze to taniej
Tak z reguly jak ktoras z dzialu urodzi to jest zrzutka i cos kupujemy i delegacja idzie. Jednej kolezance kupilismy kojec, drugiej krzeselko do karmienia. Wtedy jak sie pare osob zrzuci to mozna cos drozszego kupic, z reguly ok 300zl. bo do tej pory mniej wiecej za taka kwote sie cos kupowala. Plus jakies drogiazg do domu, typu kwiat, wazon czy cos innego bo czesc idzie pierwszy raz

szkoda ze te fisker nie ma takie funkcji gondolki albo ten z gondolka funkcji siedzenia (mam wymagania hehe).
Ta gondolka jest super jak ja np mam lozeczko na gorze a chcialbym zeby maly na dole spal to wtedy nie musze wozka wprowadzac do salonu tylko na tym. Ale z kolei na krotko. Ech dylemty ciezarnej.

Ja jeszcze mam troche czasu to bege Was podgladac :-D

Do góry