reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
ja uzbierałam troche ubranek..ale jakoś drażni mnie kupowanie uniseksów :no: tak bym chciała już wiedzieć czy ma byc niebieskie czy różowe! :-p

załamałam się próbą zakupu letnich spodni ( we wszystkie z tamtego roku brzuchol już nie wchodzi) obeszłam wszystkie stoiska z ubiorami dla ciężarnych i nic, nic poza kilkoma parami sprzed kilku sezonów, TO DYSKRYMINACJA KOBIET CIĘŻARNYCH:szok: najbardziej zawiódł mnie h&m...przeszukałam wiec allegro JEANSY RURKI CIĄŻOWE granat,biały TU ROZ 36(S) (2296431789) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., SPODNIE CIĄŻOWE JEANS RURKI S HIT model 102 (2291741448) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ceny sa spoko, obawiam się tylko czy nie będą zbyt prześwitujące i nie będę miała całego zadka na wierzchu:-D nie lubię tak bez mierzenia, ale cóż wyboru chyba nie mam muszę ryzykować:-)
znalazłam też krótkie w dobrej cenieSPODENKI JEANSOWE CIĄŻOWE granat,biały ROZ 36(S) (2308360511) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Musa fajne te spodnie wyszukałaś, ja osobiście nie chce inwestować za wiele w odzież ciążowa, więc kupiłam używane na allegro od dziewczyny 4 pary spodni (3 pary jeansow długich i jedne białe też długie ale ze sciągaczem aby skrócicje do kolan albo 3/4) wszystkie w bdb stanie i na dodatek firmowe 2 pary z Zary i 2 z HM. Udało mi się wygrać aukcje za 45 zl, więc polecam przeszukanie też aukcji z uzywanymi ciazowkami. Bo tak naprawde posłużą przez około 4 miesiące - przynajmniej u mnie bo na chwile obecną są jeszcze za duże na brzuch wiec muszę poczekac az podrosne;)

to widzę, że tylko ja przyszła wyrodna matka jeszcze nic nie kupuję :-p

ja tez nic nie kupuję.. wózek głęboki, spacerówkę,fotelik, łóżeczko, przewijak, laktator, łóżeczko turystyczne- wszystko to mam. kilka worków ubranek od koleżanki:nie wiem co w środku, nie zajrzałam jeszcze. przyjdzie czas na to, spokojnie..

oluska tak jak ty uważam że na parę miesięcy nie ma co zbyt wielu rzeczy nowych ciążowych kupowac a w miarę możliwości szukać używanych na allegro.

Ja na razie nie mam kompletnie nic. Bo właściwie w rodzinie to tylko czekali aż któraś w ciąże zajdzie, bo małych dzieciaczków brak :) Na pewno będę miała troszkę rzeczy od siostry mojego mężczyzny :-D
Na razie niecierpliwie czekam na poznanie płci :)

Sonkaa ja uzywałam raczej Pampersów, ale jak kiedys nie miałam to założyłam Huggiesy i tez było ok, mlody sie nie przesikiwał.

A to moje ostatnie zakupy
DSC00700.jpgDSC00701.jpg

reklama
lori - mała księżniczka będzie zachwycona,
ja też używałam tylko pampersów, więc nie mam skali porównawczej

Jesli chodzi o mije ciuchy, tpo kupiłam na allegro 2 pary cienkich jeansów długich, jedne 3/4 - używane z bon prixu i mam zamiar juz więcej nie kupować, zwłaszcza, że mam cieniutkie winnery krótkie i 3/4 przewiewne i elastyczne, powinny wystarczyć na lato.
Kupiłam tez 3 tuniki używane z krótkim rekawem i dwie z długim, mam ponczo na chłodne dni i tyle

Dla Michasia juz mam sporo, zostały kosmetyki i pieluszki (parę z tetry i flaneli) , takie tam drobiazgi.
Kombinezony kupiłam na jesień welurowy (ocieplany) i polarkowy (w razie ciepła), a na zimę (rozmiar 62) już ciepłego misia. Zimowego Wójcika dostałam od szwagierki (rozmiar 68), więc temat konbinezonów mam zamkniety

Jeszcze będę robić zakupy dla siebie - jakas turbokoszula do szpitala, jednorazowe majtki i te wszystkie opatrunkowe sprawy :-(

aguga - rewelacyjny leżaczek, a cena... porażająca :-)

Do góry