reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Mnie też bolą. Ale ja liczę, tak sobie tłumacze że te wszystkie objawy dają znać, że tam jest dobrze.

Mnie też bolą. Ale ja liczę, tak sobie tłumacze że te wszystkie objawy dają znać, że tam jest dobrze
Na pewno jest dobrze ♥️. Nie wiem co dla mnie jest gorsze czy ból piersi nie do zniesienia czy wymioty . W pierwszej ciąży to nic nie mogłam jeść , wąchać , ciągle na toalecie siedziałam . W tej jakoś tak trochę lżej

Oj tak, ja mam Wit d 61 poziom, i to dla Polskich norm jest już duuuuzo, śmiechu warte 😉
Ja to się zawsze śmieje, że w innych państwach są inni ludzie, bo maja inne normy...
Ja byłam w Norwegii gdy w Polsce zmienili normę na 2tys jednostek a mi w ciąży w Norwegii kazali 8tys brać. A witamina D lekarz pochwalił mnie przy ovf że miałam 54 bo dla niego ważne. Tak naprawdę idealny stan to 70a 80. U nas norma zaczyna się od 30 jednostek a tak naprawdę do jest stan już zły dla organizmu. Pamiętam jak po ciąży sprawdzili stan a tam 15...

Za to teraz moja 4 latka codziennie koło północy przyłazi nam do łóżka i nas kopie i się rozpycha więc wiesz 😅 każdy coś
U mnie to samo, tylko ta 4 latka za tydzień ma 5 lat ;) a teraz przy ospie śpi z nami tylko ja pod osobna kołdra... nie przeszło żebym wyszła z łóżka bo szła za nami. Ona przychodzi ok 4 nad ranem, rzadko ale się zdarza że nie przyjdzie. Mamy wymieniać materac i sie zastanawiam czy całego łóżka nie wymienić. Na 2 m żeby przy drugim było miejsce. Ja nie będę wyganiać z łóżka, jak chce przychodzić niech przychodzi. Ja pamiętam jak mama kazała mi spać do rana w łóżku, budziłam się w nocy i płakałam bo się bałam w osobnym pokoju. Póki zasypia u siebie o przychodzi nad ranem to mi nie przeszkadza. Później będę za tym tęsknić jął bedzie duża.

U mnie to samo, tylko ta 4 latka za tydzień ma 5 lat ;) a teraz przy ospie śpi z nami tylko ja pod osobna kołdra... nie przeszło żebym wyszła z łóżka bo szła za nami. Ona przychodzi ok 4 nad ranem, rzadko ale się zdarza że nie przyjdzie. Mamy wymieniać materac i sie zastanawiam czy całego łóżka nie wymienić. Na 2 m żeby przy drugim było miejsce. Ja nie będę wyganiać z łóżka, jak chce przychodzić niech przychodzi. Ja pamiętam jak mama kazała mi spać do rana w łóżku, budziłam się w nocy i płakałam bo się bałam w osobnym pokoju. Póki zasypia u siebie o przychodzi nad ranem to mi nie przeszkadza. Później będę za tym tęsknić jął bedzie duża.
Mam takie samo podejście, przychodzi więc znaczy że jej u nas lepiej i tego potrzebuje. Do 18 stki przychodzić nie będzie (mam nadzieję😅) też myślałam o łóżku 200 bo teraz 160 ale się chyba nie zmieści więc będziemy kombinować

Mnie coś łapie dziewczyny 😔 wiedziałam że tak będzie bo córka męża jak przyszła do nas to już na początku tygodniu mówiłam że u mamy w domu byli chorzy , wiedziałam że mnie zarazi 😔 właśnie zaczyna mnie boleć gardło i czuję się taka 💩 . Jak sobie pomóc na ten moment żeby to się dalej nie rozwinęło ?

Mnie coś łapie dziewczyny 😔 wiedziałam że tak będzie bo córka męża jak przyszła do nas to już na początku tygodniu mówiłam że u mamy w domu byli chorzy , wiedziałam że mnie zarazi 😔 właśnie zaczyna mnie boleć gardło i czuję się taka 💩 . Jak sobie pomóc na ten moment żeby to się dalej nie rozwinęło ?
Ja to brałam tylko witaminy, i piłam herbatę rumiankową

reklama
Prena len (pisane łącznie) - jest tego seria: tabletki na gardło, syropy, nawet tabletki musujące na uspokojenie i pewnie coś jeszcze 😁
Leż, odpoczywaj, wypij ciepły rosołek i dogorywaj 🙂

Do góry