reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

Uu a piasek to problem? Bo ja mam od hohoho I jeszcze trochę i teraz sie zaskoczyłam, ze to moze byc problem 😱
Ja przez piasek, który nie był zdiagnozowany straciłam dzidzię. Miałam zakażenie które przekształciło się w sepsę a leczyli mnie na wszystko tylko nie na to. Nawet wycinki mi w ciąży pobierali, długo w szpitalu leżałam.
Kiedy piasek się wypłukuje to boli, jednak chyba to indywidualna sprawa. Niby mam sytuację opanowaną ale boje się każdego kłucia w boku.
Chyba zależy czy Twój piasek daje objawy, ciąża to zawsze nacisk na narządy i wtedy może dać o sobie znać.

reklama
Ja przez piasek, który nie był zdiagnozowany straciłam dzidzię. Miałam zakażenie które przekształciło się w sepsę a leczyli mnie na wszystko tylko nie na to. Nawet wycinki mi w ciąży pobierali, długo w szpitalu leżałam.
Kiedy piasek się wypłukuje to boli, jednak chyba to indywidualna sprawa. Niby mam sytuację opanowaną ale boje się każdego kłucia w boku.
Chyba zależy czy Twój piasek daje objawy, ciąża to zawsze nacisk na narządy i wtedy może dać o sobie znać.
Mam go od dziecka. Raz mniej raz więcej, bez zakażeń itp. Troche sie uspokoiłam bo u mnie to troche jednak inaczej 😉

Mam go od dziecka. Raz mniej raz więcej, bez zakażeń itp. Troche sie uspokoiłam bo u mnie to troche jednak inaczej 😉
Więc bądź dobrej myśli 😊.
Każdy organizm jest inny a ja jestem już po prostu przeczulona na tym punkcie chociaż nic się nie dzieje, nie mam plamień i generalnie bardzo dobrze się czuje prócz standardowych ciążowych objawów jak senność i humorki.

Dzień dobry,
Ja już od rana czekam na badania krwi.. niestety coraz ciężej to idzie, bo coraz gorzej się czuje. Teraz to mdłości raz są rano, raz wieczorem, czasem cały dzień (ciężko utrafić dobry moment) 😂

Nie dogodzisz nam 😂 ja to się martwię, ze tak mało objawów mam, ze tylko te piersi bolą ale tez nie zawsze ;p ja dziś na 8:20 mam giną 5+3 ale tylko po to żeby zobaczył czy pęcherzyk jest w macicy, boje się ze utknął w jajowodzie bo owulacja była z jajnika w którym jajowod był niedrożny 🤔

Nie dogodzisz nam 😂 ja to się martwię, ze tak mało objawów mam, ze tylko te piersi bolą ale tez nie zawsze ;p ja dziś na 8:20 mam giną 5+3 ale tylko po to żeby zobaczył czy pęcherzyk jest w macicy, boje się ze utknął w jajowodzie bo owulacja była z jajnika w którym jajowod był niedrożny 🤔
to koniecznie daj znać po wizycie czy wszystko dobrze. Trzymam kciuki 💚

Cześć dziewczyny, osttanio gin przepisał mi dupka bo progesteron spadł z 18,9 do 15,9.. od kilku dni dokucza mi ból brzucha zlokalizowany w okolicy jajników raz z jednej raz z drugiej, takie skurcze w podbrzuszu na dole, zazwyczaj nasila się wieczorem. Mam nadzieję że to nic złego. Jestem w 5+3 tc dziś wizyta u gina żeby zobaczyć czy wszystko na pewno jest dobrze.. I słuchajcie jak to jest u was ze stosunkiem w tak wczesnej ciąży? :D My z partnerem wczoraj poszaleliśmy trochę i w nocy obudził mnie mocny ból w prawym jajniku trwał może z 3 minuty po czym odpuściło. Żadnych plamień, krwawień. Czy któraś z Was może tak miała?

Cześć dziewczyny, osttanio gin przepisał mi dupka bo progesteron spadł z 18,9 do 15,9.. od kilku dni dokucza mi ból brzucha zlokalizowany w okolicy jajników raz z jednej raz z drugiej, takie skurcze w podbrzuszu na dole, zazwyczaj nasila się wieczorem. Mam nadzieję że to nic złego. Jestem w 5+3 tc dziś wizyta u gina żeby zobaczyć czy wszystko na pewno jest dobrze.. I słuchajcie jak to jest u was ze stosunkiem w tak wczesnej ciąży? :D My z partnerem wczoraj poszaleliśmy trochę i w nocy obudził mnie mocny ból w prawym jajniku trwał może z 3 minuty po czym odpuściło. Żadnych plamień, krwawień. Czy któraś z Was może tak miała?
hej, ja tez miałam problem z progesteronem i tez jestem na Duphastonie. Właśnie jakoś w 5+1-5+3 zaczęłam plamić i doszły do tego mocne bóle podbrzusza i w okolicy jajników. Poszłam do szpitala porobili badania itp. Wypuścili mnie dopiero jak było serduszko. W każdym razie dalej mam takie bóle ale według lekarzy wszystko jest dobrze.

reklama
Kurczę, ja z mężem stwierdziliśmy ze do momentu jak nie będzie serduszka i pewnego zdrowia kropki to nie szalejemy. Jakieś robótki ręczne luzik ale nic poza tym 😀

Do góry