reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2023

hej, ja tez miałam problem z progesteronem i tez jestem na Duphastonie. Właśnie jakoś w 5+1-5+3 zaczęłam plamić i doszły do tego mocne bóle podbrzusza i w okolicy jajników. Poszłam do szpitala porobili badania itp. Wypuścili mnie dopiero jak było serduszko. W każdym razie dalej mam takie bóle ale według lekarzy wszystko jest dobrze.

Nieco mnie uspokoiłaś.. I cieszę się że wszystko jest u Ciebie w porządku, oby tak dalej! To w którym tygodniu udało Ci się usłyszeć serduszko? :)

reklama
Kurczę, ja z mężem stwierdziliśmy ze do momentu jak nie będzie serduszka i pewnego zdrowia kropki to nie szalejemy. Jakieś robótki ręczne luzik ale nic poza tym 😀
No właśnie nas wczoraj odrobinę poniosło :/ :D Czytałam że w ciąży nie ma przeciwskazań ale zawsze to jakieś ryzyko.. no nic wygląda na to że się wstrzymamy do pewnego czasu :D

Nieco mnie uspokoiłaś.. I cieszę się że wszystko jest u Ciebie w porządku, oby tak dalej! To w którym tygodniu udało Ci się usłyszeć serduszko? :)
usłyszeć mi się jeszcze nie udało, ale lekarz już coś tam wychaczył w 5+5,ale widziałam po nim, że to tak bardzo niepewne, a w 6+0 już było w 100% potwierdzone, przez to, że byłam w szpitalu miałam usg co 2 dni wiec miałam okazje zobaczyć jak to się rozwija na przestrzeni tygodnia. ☺️

No właśnie nas wczoraj odrobinę poniosło :/ :D Czytałam że w ciąży nie ma przeciwskazań ale zawsze to jakieś ryzyko.. no nic wygląda na to że się wstrzymamy do pewnego czasu :D
Mój lekarz na pierwszych wizytach mówił, że wszystko jest okej i nie ma żadnych przeciwskazań do wstrzemięźliwości.

My ostatnio też zaszaleliśmy i po stosunku bolało mnie podbrzusze oraz na papierze toaletowym zobaczyłam maleńki skrzep. Przestraszyłam się i od razu pojechałam do ginekologa sprawdzić, czy wszystko jest ok. Na szczęście tak, dowiedziałam się też, że w pierwszym trymestrze może się takie coś pojawiać, ale nie wolno tego bagatelizować. Także wstrzymujemy się przynajmniej do końca pierwszego trymestru.

Wróciłam z usg, jeszcze nic nie widać.. :( (według aplikacji 5+3) ale sprzęt miała stary, widać było.. powiedziała że przyrost bety ładny, endometrium grube i żebym dalej brała dupka.. następna wizyta za 2 tygodnie dokładnie 8 marca :D mam nadzieje ze usłyszę wtedy dobre wieści 🥰

usłyszeć mi się jeszcze nie udało, ale lekarz już coś tam wychaczył w 5+5,ale widziałam po nim, że to tak bardzo niepewne, a w 6+0 już było w 100% potwierdzone, przez to, że byłam w szpitalu miałam usg co 2 dni wiec miałam okazje zobaczyć jak to się rozwija na przestrzeni tygodnia. ☺️
Dobrze, że wszystko Ok. Ja wczoraj trafiłam do szpitala z krwawieniem. Wcześniej plamiłam. 5tc+5. Beta rośnie. W usg widać zarodek, ale na serduszko jeszcze za wcześnie. W środę mam mieć kolejne usg.

reklama
Dziewczyny, ja tez już po wizycie, u mnie dziś 5+3, narazie sam pęcherzyk widać, za tydzień we worek kolejna wizyta. Dostałam dupka ze względu na policystyczne jajniki i czekamy. Trzymam za nas wszystkie kciuki!!

Załączniki

• IMG_5490.jpeg
    IMG_5490.jpeg
    62,8 KB · Wyświetleń: 62
Do góry