reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

Hej Dziewczyny, to i ja dołączę do Was ;) dziś test wyszedł pozytywny, wczoraj miałam dostać @ lecz nie przyszła a jest regularna. Beta z dzisiaj 203, wizyta w poniedziałek. Według Appki 6 tydzień 5-0. Piersi bolą jak cholera i brzuch ciągnie jak by mięśnie były cały czas napięte - oszaleje do czasu jak nie usłyszę, ze wszystko w porządku 😳 pozdrawiam Was Kochane i trzymam za nas kciuki żeby wszystko było książkowe ❤️

reklama
Poszłam jak tylko się dowiedziałam o ciąży końcówka 4 tygodnia i w sumie bardzo dobrze bo szybko zostało wdrożone odpowiednie leczenie
rozumiem… mnie coś dzisiaj brzuch pobolewa, poza takim typowym rozciąganiem czuję lekkie kłucie z prawej strony. I tak zastanawiam się czy nie umówić się wcześniej do ginekologa. Potrzebuje usłyszeć, ze to jest całkowicie normalne i wszystko jest w porządku :)

Dziewczyny, czy suplementujecie się jakimiś witaminami jeszcze przed pierwsza wizytą u gina? Ja dziś zakupiłam Magnez, D i kwas foliowy ale teraz się zastanawiam czy one nie powinny być strikte dla kobiet w ciąży ?

Też czekam na ten drugi trymestr i lepsze samopoczucie😅
Mnie mdłości męczyły długo, przeszły dopiero w 4-5 miesiącu chyba. Mam nadzieję, że jak teraz czuję się gorzej, to może chociaż będzie krócej. 😅
Ja myślałam, ze genetycznie patrzac na ciążę mojej mamy czy ciotek bede miec cudownie bez objawów no ale jak widać dupa😅 dzisiaj np nie jestem wstanie ruszyć obiadu ktory zrobiłam wczoraj...🥲 już mnie to wykańcza 😪

ja tak mialam w poprzedniej ciąży, najlepiej powtórzyć rano z pierwszego moczu. Kup test o czułości 10, bobo test często też pokazuje fałszywie dodatni wynik
właśnie miałam test z czułością 10 zrobiłam chyba już z 5 testów hehe i każdy wychodzi tak słabo 3 dni dopiero spóźnia mi się miesiączka to myślę że to początek ciaży

Dziewczyny, czy suplementujecie się jakimiś witaminami jeszcze przed pierwsza wizytą u gina? Ja dziś zakupiłam Magnez, D i kwas foliowy ale teraz się zastanawiam czy one nie powinny być strikte dla kobiet w ciąży ?
Powinny byc dla kobiet w ciąży. Ja biore od pozytywnego testu pueria uno

reklama
można brać wszystko osobno, ale zawsze wygodniej brać jakiś dobrej jakości zestaw. Do wizyty na pewno kwas foliowy obowiązkowo musisz brać, wcześniej nie suplementowalas kwasu?

Do góry