reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
u nas to samo, w lipcu tylko był dyżur, ale to trzeba 2 rodziców na etacie, żeby przyjęli. Na stanie niespełna dwulatka i czterolatek 😏
U nas też jest opcja na 1 miesiąc na dyzur, ale to moze być w innym pkolu i trzeba w maju pisać wniosek, w którym się prosi o miejsce i uzasadnia, że nie ma się co zrobić z dzieckiem. Raz to złożyliśmy, chyba z powodu mojej leżącej ciąży, to dyrektorka oddała mężowi wniosek i powiedziała, że przecież i tak musimy dziecku mlodszemu (1,5 roku), wymyślić opiekę, więc tego starszego nie przyjmie na dyżur.

@JM* Jeśli coś hodują, to wyników nie będzie wcześniej niż w przyszłym tyg. Niby jak nic nie hodują, to po 2 dniach dają wynik, więc dzisiaj mogłoby przyjść, ale czasem im niespieszno z generowaniem wyników ujemnych. Szczerze mówiąc, mam podejrzanie wysokie cukry, wydaje mi się, że to nie tylko miejscowa grzybica. Ale może też ta zmiana pogody.

@JM* Jeśli coś hodują, to wyników nie będzie wcześniej niż w przyszłym tyg. Niby jak nic nie hodują, to po 2 dniach dają wynik, więc dzisiaj mogłoby przyjść, ale czasem im niespieszno z generowaniem wyników ujemnych. Szczerze mówiąc, mam podejrzanie wysokie cukry, wydaje mi się, że to nie tylko miejscowa grzybica. Ale może też ta zmiana pogody.
A clotlimazol nic Cię nie piecze po włożeniu ?

Ale jakoś zabarwiony ten śluz ?bo może resztki z krwawienia
Nie, na szczęście jasny. Dziwna gęsta konsystencja, ale ta tabletka dopochwowa jest nietypowa twarda (w porównaniu z uteogestanem który jest oleisty), moze wymieszała się ze sluzem i takie wyszło. Wysyłam dzieci z babcią, na kilka h i leżę.

reklama
Mi cukry ostro skoczyły w trakcie covidu. Oczywiście nie mówię, że masz covid, ale chyba jednak jakaś miejscowa sprawa cukrów by nie podniosła, ale na pewno stres Ci mógł podnieść...

Do góry