reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

u mnie tez młody miał główkę wieksza i do tej pory w sumie ma, tzn nie widać tego jakoś ale czapki musi mieć większe 😅😅😅 za tatusiem 🙈 miał 4100 przy porodzie i nie poszło wcale tak szybko 🙈 tylko ze Polozna się upierała ze jest mniejszy bo się wstawił w kanał tyłem główki i wmawiała ze dam radę bez nacięcia.. parłam 1.45 i w końcu się zlitowała i mnie nacięła🙈 wyszedł na kolejnym skurczu, a przez kilka
Dni było widać normalnie którędy probowal
Wyjść bo z tylu główki mu się tak odksztalciLO w tym miejscu którym się wstawił w kanał .. 🙈
Brrr trochę przerażają mnie opowieści porodowe :D nie miałaś żadnych komplikacji po nacieciu?

reklama
Ty to masz rozeznanie ja musiałam w wujka google wejść co to za ćwiczenia..
Jeszcze od nikogo nie słyszałam żeby wkładał sobie balonik w pochwę 😱
Ja akurat nie używałam, bo jakoś mnie nie przerażał porod nawet z nacięciem krocza (inna sprawa, że akurat to pierwsze nacięcie było dla mnie potem dużym problemem), ale to już 11 lat temu spotkałam się z tymi sprzętami i mam koleżanki z baaaaaardzo różnych środowisk, które używały. Moze Twoje też tylko nie opowiadają o tym ;) Jakbym teraz dotrwała do 37tc i dalej mała by szła w dużą masę i dużą głowę, to może z ciekawości bym pocwiczyla albo chociaż robiła masaż krocza z olejami.

@Dzeli93 Mój też się urodził ze zniekształcona główka. Potem już rodzilam wcześniaki <2500 to głowy były bardziej "normalne".

@Kocka Ja miałam komplikacje, ale sama sobie (wespół z panem profesorem i panem doktorem z kliniki) byłam winna, bo nie zajmowałam się sobą tylko w kółko noworodkiem i laktatorem.

@Kocka mnie też nacinali i szwy zakładali.
Jest trochę zgrubiałe w tym miejscu ale naszczescie zrosty się nie zrobiły. Ciekawe jak to teraz będzie ...

A powiesz z jakich tygodni i z jakiej przyczyny wcześniaki?
34 i 36. Ten pierwszy 36 to wg mnie efekt niedelikatnego badania, bo o 21 wyszłam od gina i wszystko było dobrze, żadnych oznak, a o 13 urodziłam, nie było żadnej infekcji, skróconej czy rozwartej szyjki. Dziecko było małe ale w super stanie, nie miało już oznak wcześniactwa w mozgu. Kolejna ciąża była od początku bardzo ciężka z powodu krwawien i wielgachnego krwiaka, na połówkowych rozwarcie wewnętrzne, w 29tc skurcze i skrócenie szyjki, w końcu w 34 odeszły wody, pewnie przez bakterie.

Tak ogólnie to jak czytam fora to dużo się dzieci rodzi w 36tyg.ostatnio,rzadko żeby w terminie a co dopiero przenoszone.

Brrr trochę przerażają mnie opowieści porodowe :D nie miałaś żadnych komplikacji po nacieciu?
niee, w dodatku ginekolog nie mógł uwierzyć ze tak pięknie się zrosło i ze w ogóle takie duże dziecko 🙈🙈 Polozna mówiła ze tak 3.5 bym dźwignęła bez nacięcia 🙈ja miałam wywoływany poród przez cukrzyce i urodziłam idealnie w terminie po 2 dniach wywoływania( balonik, oksy, przebijanie pęcherza) mi już było tak wszystko jedno ze już mogła robić co chciała ta Polozna byle było po wszystkim🙈🙈🙈

reklama
niee, w dodatku ginekolog nie mógł uwierzyć ze tak pięknie się zrosło i ze w ogóle takie duże dziecko 🙈🙈 Polozna mówiła ze tak 3.5 bym dźwignęła bez nacięcia 🙈ja miałam wywoływany poród przez cukrzyce i urodziłam idealnie w terminie po 2 dniach wywoływania( balonik, oksy, przebijanie pęcherza) mi już było tak wszystko jedno ze już mogła robić co chciała ta Polozna byle było po wszystkim🙈🙈🙈
Dwa dni wywoływania o matko ..

Do góry