Brrr trochę przerażają mnie opowieści porodowe nie miałaś żadnych komplikacji po nacieciu?u mnie tez młody miał główkę wieksza i do tej pory w sumie ma, tzn nie widać tego jakoś ale czapki musi mieć większe za tatusiem miał 4100 przy porodzie i nie poszło wcale tak szybko tylko ze Polozna się upierała ze jest mniejszy bo się wstawił w kanał tyłem główki i wmawiała ze dam radę bez nacięcia.. parłam 1.45 i w końcu się zlitowała i mnie nacięła wyszedł na kolejnym skurczu, a przez kilka
Dni było widać normalnie którędy probowal
Wyjść bo z tylu główki mu się tak odksztalciLO w tym miejscu którym się wstawił w kanał ..
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Ja akurat nie używałam, bo jakoś mnie nie przerażał porod nawet z nacięciem krocza (inna sprawa, że akurat to pierwsze nacięcie było dla mnie potem dużym problemem), ale to już 11 lat temu spotkałam się z tymi sprzętami i mam koleżanki z baaaaaardzo różnych środowisk, które używały. Moze Twoje też tylko nie opowiadają o tym Jakbym teraz dotrwała do 37tc i dalej mała by szła w dużą masę i dużą głowę, to może z ciekawości bym pocwiczyla albo chociaż robiła masaż krocza z olejami.Ty to masz rozeznanie ja musiałam w wujka google wejść co to za ćwiczenia..
Jeszcze od nikogo nie słyszałam żeby wkładał sobie balonik w pochwę
@Dzeli93 Mój też się urodził ze zniekształcona główka. Potem już rodzilam wcześniaki <2500 to głowy były bardziej "normalne".
@Kocka Ja miałam komplikacje, ale sama sobie (wespół z panem profesorem i panem doktorem z kliniki) byłam winna, bo nie zajmowałam się sobą tylko w kółko noworodkiem i laktatorem.
aspekt
Fanka BB :)
34 i 36. Ten pierwszy 36 to wg mnie efekt niedelikatnego badania, bo o 21 wyszłam od gina i wszystko było dobrze, żadnych oznak, a o 13 urodziłam, nie było żadnej infekcji, skróconej czy rozwartej szyjki. Dziecko było małe ale w super stanie, nie miało już oznak wcześniactwa w mozgu. Kolejna ciąża była od początku bardzo ciężka z powodu krwawien i wielgachnego krwiaka, na połówkowych rozwarcie wewnętrzne, w 29tc skurcze i skrócenie szyjki, w końcu w 34 odeszły wody, pewnie przez bakterie.A powiesz z jakich tygodni i z jakiej przyczyny wcześniaki?
Na to liczę@Kocka Ty raczej będziesz miała cesarkę przy bliźniakach ,szczególnie że wagowo idą jak pojedyncze.
niee, w dodatku ginekolog nie mógł uwierzyć ze tak pięknie się zrosło i ze w ogóle takie duże dziecko Polozna mówiła ze tak 3.5 bym dźwignęła bez nacięcia ja miałam wywoływany poród przez cukrzyce i urodziłam idealnie w terminie po 2 dniach wywoływania( balonik, oksy, przebijanie pęcherza) mi już było tak wszystko jedno ze już mogła robić co chciała ta Polozna byle było po wszystkimBrrr trochę przerażają mnie opowieści porodowe nie miałaś żadnych komplikacji po nacieciu?
reklama
Dwa dni wywoływania o matko ..niee, w dodatku ginekolog nie mógł uwierzyć ze tak pięknie się zrosło i ze w ogóle takie duże dziecko Polozna mówiła ze tak 3.5 bym dźwignęła bez nacięcia ja miałam wywoływany poród przez cukrzyce i urodziłam idealnie w terminie po 2 dniach wywoływania( balonik, oksy, przebijanie pęcherza) mi już było tak wszystko jedno ze już mogła robić co chciała ta Polozna byle było po wszystkim