reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie to kolejna ciąża, więc jest trochę inaczej, ale też wczoraj miałam niezły zjazd i leżałam i płakałam. Moja dwulatka tak mi daje popalić, że na ten moment noworodek nie jest moim największym "problemem" 🙄 wiem, że będzie hardkorowo, ale na razie myślę o tym bardziej pragmatycznie, tzn. co warto załatwić przed porodem, bo potem pewne rzeczy będą utrudnione. I oczywiście brak czasu i sił na to ogarnianie 🙈
Co do przetworów, to ja też coś tam robię, ale w ciąży połowa rzeczy mi nie wychodzi 🙄

reklama
@JM* No spadły Ci parametry, ale nie znam się na anemii, czy to już niedobre wyniki w III trym. Będziesz próbowała zawiadomić gina?

U mnie to kolejna ciąża, więc jest trochę inaczej, ale też wczoraj miałam niezły zjazd i leżałam i płakałam. Moja dwulatka tak mi daje popalić, że na ten moment noworodek nie jest moim największym "problemem" 🙄 wiem, że będzie hardkorowo, ale na razie myślę o tym bardziej pragmatycznie, tzn. co warto załatwić przed porodem, bo potem pewne rzeczy będą utrudnione. I oczywiście brak czasu i sił na to ogarnianie 🙈
Co do przetworów, to ja też coś tam robię, ale w ciąży połowa rzeczy mi nie wychodzi 🙄
Dobrze, że o tym piszecie, bo ja kilka dni temu spojrzalam na dom, jaki brudny, pomyślałam, ile jeszcze muszę przygotować, potem zrobiłam zupełnie na wyrost awanturę i poszłam ryczeć conajmniej tak, jak wtedy, gdy dowiedziałam się, jakie są wyniki Paapa... Psychicznie jakoś się ogarniam, ale jestem już zmęczona i zniechęcona tym, że co chwile coś... Morfologia dobra, mocz super, a ja z cukrzycy weszłam w covid, a z covidu weszłam prosto w alergię "niewiadomonaco", z alergii wejdę pewnie w jakąś infekcję... No ale... ostatnia prosta przed nami🙂

Dobrze, że o tym piszecie, bo ja kilka dni temu spojrzalam na dom, jaki brudny, pomyślałam, ile jeszcze muszę przygotować, potem zrobiłam zupełnie na wyrost awanturę i poszłam ryczeć conajmniej tak, jak wtedy, gdy dowiedziałam się, jakie są wyniki Paapa... Psychicznie jakoś się ogarniam, ale jestem już zmęczona i zniechęcona tym, że co chwile coś... Morfologia dobra, mocz super, a ja z cukrzycy weszłam w covid, a z covidu weszłam prosto w alergię "niewiadomonaco", z alergii wejdę pewnie w jakąś infekcję... No ale... ostatnia prosta przed nami🙂
A cos cię swędzi? Gadałaś z internista albo ginem? Może próby watrobowe powinien zlecić? Niby miesiąc po covidzie się powinno robić, ale w ciąży wątroba bardziej obciążona.

nie aż taka masakra, nie martw się! kwas foliowy i b12 suplementujesz? o ile Ci spadła ta hemoglobina?
Miesiąc temu bez b12 były takie, na NFZ miałam to bez rozmazu.

Załączniki

• IMG_20220728_135345.jpg
    IMG_20220728_135345.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 39
A cos cię swędzi? Gadałaś z internista albo ginem? Może próby watrobowe powinien zlecić? Niby miesiąc po covidzie się powinno robić, ale w ciąży wątroba bardziej obciążona.
Taaa sytuacja opanowana. Miałam swędzącą wysypkę na górnej części piersi. Jestem po konsultacji. Swędzenie przeszło, wysypka powoli schodzi, w pon. mam wizytę. Także tragedii nie ma🙂

reklama
U mnie dwa kocury 🤪
Też się nad tym zastanawiałam i tak myślałam,że może kotki mają więcej instynktu wyczuwania, bo kocur to jak facet pojęcia o ciąży nie ma 🤣 niby jak coś boli to kot się kładzie w to miejsce mój też tak nie robi za to psy w rodzinnym domu to jak mama chorowała to na krok nie odstępowały czy toaleta czy była w łóżku one wiecznie za nią krok w krok więc psy na moje więcej czują.

Do góry