reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
W ogóle zaczęłam się zastanawiać nad tym ruchami u bliźniaków.. Masz jakiekolwiek odczucia, które to z dzieci właśnie kopie?😊
Mniej więcej wiem :) bo dziewuszka leży mocno po prawej stronie a chłopak bardziej po środku/po lewej i tylko wpycha głowę lub nogi na prawo. Więc jak mocno na prawo to wiem, że ona a jak mocno na lewo to on. Gorzej jak posrodku to już nie mam pewności kto się rusza :)
Fajnie na usg widać jak czasem się wzajemnie kopia i okladaja rączkami :p już awantury a takie małe z nich Bobki ☺

Mój pies mnie liże cały czas, a nie wiem co tam wcześniej do ryjka na zewnątrz bierze. Nie daj się zwariować bo wykitujesz 🙂
Ja ze swoim kotem na spacery parę razy dziennie wychodzę też nie wiem co na tej trawie zgryzie,ostatnio miał jeden dzień na rozwolnieniu i jak to facet ledwo chodził a na drugi dzień okaz zdrowia,przychodzi liże tym swoim szorstkim jęzorem,kupy ja muszę sprzątać bo jak nie ja to by tak kopalnia urosła,wiadomo w głowie siedzi ale co zrobić.warzywa owoce tylko oplucze ,jakbym miała całą to procedurę odkażania robić to by mi się odechciało ich jeść w między czasie.

w ciąży niepowikłanej nie trzeba 😉 a jak jest zalecenie liczenia to właśnie 10 na godzinę, jak się dojdzie do 10 to się kończy liczenie. A przy bliźniakach to nie wiem czy to razy dwa czy jak 😛 Moja mała jest ruchliwą, nie liczę 🙂
Byłam dzisiaj na badaniach, hemoglobina 11,6, więc utrzymała się na tym samym poziomie po miesiącu żelaza+B12/ Floradixu/ pokrzywy. Poziom żelaza mialam badany miesiąc temu i był w normie, więc w sumie nie spodziewałam się spektakularnych efektów suplementacji i Tardyferon biorę co 2 dni, bo mój brzuch za nim nie przepada.
A erytrocyty i MCV masz w normie ?

reklama
Do góry