reklama
aspekt
Fanka BB :)
Raczej obstawiam, że duphaston i magnez wyciszają Ci skurcze patologiczne (co wpisuje się w obraz Twojej sytuacji z bakteriami i plamieniem)... A czujesz już wyraźnie ruchy dziecka? Bo może jesteś akurat na etapie, że dziecko się wypina i odczuwasz jak skurcz a za kilka dni to będą wyraźne kopniaki? Ja mam nadzieję odczuwać skurcze przepowiadające dopiero w 39 TC, bo inaczej dostanę fioła ze swoją historią porodowa, ale wiem, że to daleko posunięte fantazjowanie...A skurcze przepowiadające któraś już z was ma ? Mi trochę osłabły po tym leku ale czasem czuję że macica i tak walczy.
Jeżeli nie było wcześniej cukrzycy ciążowej i glukoza na czczo ok to tak robi się dopiero po 20 czy w 24 tygodniu, ale cukrzyca w poprzedniej ciąży jest wskazaniem do robienia krzywej cukrowej od razu. Moja diabetolog to potwierdziła.Ja też krzywej nie miałam. Tylko zwykłą glukoze, a krzywa miedzy 24 a 28 tygodniem
To badanie ktorego się najbardziej obawiam
Samo badanie nie jest fajne, ale kobietki dla pocieszenia ja robiłam w 9 tc wymiotowałam wtedy cały czas jak kot, ale glukozę jakoś przeżyłam więc już po połowie nie jest aż tak źle...
Tak smakowa jest zdecydowanie lepsza, ja musiałam mieć swoją 75 g, nie wszędzie są tak miłe panie że wcisną cytrynkę
Moja od zawsze chciała , teraz jest duża, jak poroniłam płakała,teraz się cieszyJeszcze jest malutki, póki urodzi się dzidzia to podrośnie i oswoi się z myślą ja jeszcze nie pytałam o to, ale myślę, że reakcja będzie taka jak u Twojego synka
Tak,właśnie mam te leki ale duphaston mi dał dwa opakowania a to mi na 12dni starczy i niby się go tak nie odstawia hop siup. W tamtej ciąży luteinę miałam już od połowy dokonca ze względu na szyjkę.Ta młody już daje tam salta,naszczescie że czuje ruchy bo bym wogole sfiksowala.Raczej obstawiam, że duphaston i magnez wyciszają Ci skurcze patologiczne (co wpisuje się w obraz Twojej sytuacji z bakteriami i plamieniem)... A czujesz już wyraźnie ruchy dziecka? Bo może jesteś akurat na etapie, że dziecko się wypina i odczuwasz jak skurcz a za kilka dni to będą wyraźne kopniaki? Ja mam nadzieję odczuwać skurcze przepowiadające dopiero w 39 TC, bo inaczej dostanę fioła ze swoją historią porodowa, ale wiem, że to daleko posunięte fantazjowanie...
aspekt
Fanka BB :)
Ja teraz odstawiłam duphaston (ale dopochwowo progesteorn biorę cały czas) i robialm to stopniowo.Moja od zawsze chciała , teraz jest duża, jak poroniłam płakała,teraz się cieszy
Tak,właśnie mam te leki ale duphaston mi dał dwa opakowania a to mi na 12dni starczy i niby się go tak nie odstawia hop siup. W tamtej ciąży luteinę miałam już od połowy dokonca ze względu na szyjkę.Ta młody już daje tam salta,naszczescie że czuje ruchy bo bym wogole sfiksowala.
Te skurcze już się mogą pojawiać od 20tyg niby to normalne o ile trwają 30sekund.Moja od zawsze chciała , teraz jest duża, jak poroniłam płakała,teraz się cieszy
Tak,właśnie mam te leki ale duphaston mi dał dwa opakowania a to mi na 12dni starczy i niby się go tak nie odstawia hop siup. W tamtej ciąży luteinę miałam już od połowy dokonca ze względu na szyjkę.Ta młody już daje tam salta,naszczescie że czuje ruchy bo bym wogole sfiksowala.
A duphaston długo brałaś ?Ja teraz odstawiłam duphaston (ale dopochwowo progesteorn biorę cały czas) i robialm to stopniowo.
Magne b6 mi zapisał 2x1 ale w aptece było jedynie forte i biorę jedna choć nie wiem czy ogólnie nie jest to za mało.A duphaston długo brałaś ?
ja się zajmujeTak, sporo nas dalej tu podgląda posty.
Te którym zależy na byciu w grupie prywatnej proponuje napisać do dziewczyn pierwotnie mających oko na założenie forum prywatnego.
Nie bądźcie jadowite- zajmowanie się forum jest czubkiem góry lodowej obowiązków wielu z Nas i najzwyczajniej nie poświęcamy na to pełnego etatu, nikt nam za to nie płaci, medalu nie da …
Wykażcie trochę wyrozumiałości, matka matce, kobieta kobiecie, ciężarna ciężarnej
@Kruszek91 @Jusik @Betty2 -
Kojarzycie kto się zajmuje przyjmowaniem dziewczyn na forum ?
Pozdrawiam was w tym jakże wyjątkowym dla nas , mam, dniu
reklama
no tak, w sumie racjaja się zajmuje