A miałaś jakieś objawy inne przed pęknięciem pęcherza płodowego ?też się tym martwię bo czytałam że jak się utrzymują bakterie do tego może dojść.
u mnie było tak, że przez ponad miesiąc nie robiłam badania moczu, kilka rzeczy się na to złożyło, nieważne. potem zaczęłam się źle czuć, tak jak na chorobe, tylko bez konkretnych objawów prócz temperatury 37,5-37,9°C i bóli mięśniowych, tak jak na grypę... oczywiście to był okres kiedy istniała na świecie tylko jedna choroba i bałam się, że pójdę na kwarantanne, zaczęło się to w poniedziałek, a w czwartek miałam prenatalne i bardzo się bałam że mi przepadną. Nie bolało mnie gardło, nie kaszlałam, bez kataru itd. Więc postanowiłam poleczyć się na własną rękę, herbata z miodem i cytryną, mleko z czosnkiem, dużo wody i paracetamol w razie temperatury. Ale niestety w czwartek rano przed prenatalnymi pękł mi ten pęcherz, od razu wiedziałam że to to! ale na badaniu niby nic nie było widać.... wszystko idealnie... w piątek zrobilam sobie wyniki z krwi - CRP 83. w sobotę jak już te wyniki odebrałam, zaczęłam plamic. Trafiłam na sor, badanie moczu wyszło niefajnie bakterie, erytrocyty, pasma śluzu, ketony, trochę białka. Nie zrobili mi posiewu moczu w szpitalu więc do tej pory nie wiem co to było. Leżałam tam 3tyg caaaaały czas plamiłam i uciekały mi wody, a lekarze robili ze mnie debilke i wmawiali że wszystko jest dobrze i dziecko rośnie. Wypuścili mnie w czwartek, tylko dlatego że CRP spadło, cały czas plamiłam.... Czułam że coś jest nie tak. W poniedzialek zadzwoniłam do mojej ginekolog żeby wcisnęła mnie między pacjetkami i intuicja mnie nie zawiodła. Wód nie było już wcale, młody nie miał tętna, a ja byłam na granicy sepsy. Także wszystko wskazuje na to że ja miałam bezobjawowe zapalenie dróg moczowych które utrzymywało się jakiś czas niewykryte i poszło wyżej, na nerki! i stąd te objawy grypowe, przy nerkach też można się tak czuć. Mój przypadek był dziwny i nietypowy, więc nie bierz tego do siebie, ciąża młodsza itd, ale postaraj się dojść do tego skąd te bakterie, a jeśli poczujesz się źle tak ogólnie, to już wgle interweniuj! Gdyby ja tylko wiedziala że może się to tak skończyć to...
dodam że nie miałam ŻADNYCH objawów że strony układu moczowego, nie sikałam więcej, mocz się nie pienił, nie zmienił barwy, nic nie szczypało. Ciężko powiedzieć co to było u mnie, słyszałam teorie że może nawet i covid... chociaż miałam go już raz kilka miesięcy wcześniej przed ciąża... no nie wiem, w każdym razie nie ma co porównywać naszych sytuacji, bo u mnie w grę wchodziło ogólne bardzo złe samopoczucie.