reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

5l
Czy któraś z Was kupuje juzwózek? Bo ja zrobiłam głupotę i znalazłam na olx taki, który mi teoretycznie odpowiada, ale nie byłam w żadnym sklepie, w ogóle go nie widziałam a na dodatek mam auto w warsztacie, więc ani podjechać do sklepu, ani do tych ludzi po odbiór. A teoretycznie spełnia wszystkie moje wymagania, włącznie z ceną i kolorem.
Ja mam po siostrzenicy, brat jest rozsądny, ufam, że wybrał dobrze🙂 A.co Cię niepokoi?

reklama
5l
Hej Dziewczyny! Od 21 tygodnia ciąży przysługuje 1 wizyta położnej środowiskowej zakontraktowanej na NFZ (po 31 tygodniu ciąży 2 wizyty w tygodniu). Korzystacie? Jakie macie doświadczenia z tym związane?
Jednego nie rozumiem... Mam wybraną położną, bo chwile przed ciąża zmieniałam przychodnię. Jak to teraz ogarnąć? Iść do Niej z informacją, że jestem w 18 tygodniu? Trudno minto sobie wyobrazić 🙂

A tak w ogóle kupujecie już wyprawkę? Ja mam tylko to, co dostaję, a zakupy planuję zacząć w wakacje 🙂

@crainte U mnie wystarczy zadzwonić do przychodni i powiedzieć, że się jest w ciąży i w związku z tym prosi się o kontakt z położna. Im na tym zależy, bo za każde spotkanie NFZ płaci.

A czy ktoras z mamusiek ma moze wozek junama diamond? Jestem w nim zakochana, polecacie?
w wątku rówieśniczym mojego dziecka był taki wózek, mama była zadowolona i dobrze sprzedała, przy czym męczyła się z nim na schodach ( ale to z każdym z tego segmentu tak jest )

Hej Dziewczyny! Od 21 tygodnia ciąży przysługuje 1 wizyta położnej środowiskowej zakontraktowanej na NFZ (po 31 tygodniu ciąży 2 wizyty w tygodniu). Korzystacie? Jakie macie doświadczenia z tym związane?
W poprzedniej ciąży korzystałam i byłam bardzo zadowolona. Musiałam siedzieć w domu z powodu skróconej szyjki i nie moglam kontynuować szkoły rodzenia więc dla mnie to była super opcja. Poopowiadała mi jak się przygotować do porodu, jak to wszystko wygląda w szpitalu, sprawdzała tętno dziecka i ogólnie czy wszystko jest ok. Mogłam też do niej zadzwonić w razie gdyby coś mnie niepokoiło.To była moja pierwsza ciąża i było mi to bardzo potrzebne. Przychodziła do mnie też po porodzie.

reklama
Nastawiałam się, że w sierpniu będę kupować i że jednak wytypuje kilka modeli a nie miłość z olx, bo nawet nie czytałam żadnej opinii o tym wózku ;)
🙂🙂 chyba nie będę potrafiła Ci pomóc.. U mnie takie emocjonalne zakupy się sprawdzają, ale ja nie będę miała porównania do innych wózków😁

Do góry