reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Prowadzę w Warszawie. Moja lekarka tez ma dobre opinie, natomiast ja nie widzę większego zainteresowania z jej strony zgłaszanymi obawami. Dodatkowo ciężko znaleźć wolne terminy do lekarza prowadzącego nawet mając skierowania. Myśle ze jeśli ciąża jest bezproblemowa to lux med się sprawdzi, ale jeśli są jakieś komplikacje to jednak trzeba prywatnie. Ja mocno zastanawiam się nad zmiana. Koleżanka która miała pakiet VIP już zmieniła, wmówiła ze trudno się było dostać na wizyty w międzyczasie, a ona ma ciąże wysokiego ryzyka
Aaa, no to prawda że po za terminami ciężko się wbić. Ja jak mam skierowanie to znajduję termin natomiast przed ciążą dostać się do mojej lekarki też graniczyło z cudem…
Ona mi zawsze powtarza że jak coś się dzieje to jak nie ma terminów to do szpitala, ale wiem że przyjmuje też w takiej prywatnej klinice i tam są zwykle szybkie terminy więc po prostu biorę taką ewentualność pod uwagę w razie czego

Jeśli szukasz w Warszawie to ja bardzo polecam Dr Arkadiusza Barana, pracuje w Unicare Wola, szpitalu na Żelaznej, przyjmuje też w przychodni przy szpitalu. Jeśli masz pakiet to wiem że można jakoś się rozliczać, płacisz gotówką i bierzesz fakturę. Poczytaj opinie o nim na znany lekarz, same pozytywne.
Lekarz- człowiek, jestem jego pocjentką od 2017 roku, żałuję, że nie trafiłam do niego wcześniej. Prowadził mi pierwsza ciażę.
Nie macertfimatu FMF do badań prenatalnych, ale odsyła do koleżanki ( Invicta dr Miśta)

Nie żeby coś, ale dzięki niemu chodziłam z ciąża pozamaciczną do 10tc ;) bo nie widział podstawy do przyjęcia do szpitala, dopóki nie pęknie mi jajowód. Ale to było na Żelaznej, więc pewnie prywatnie inny temat ;) takie smutne czasy

Ostatnio też mnie bardzo rozbawiło jak Żelazna ogłosiła, że część lekarzy od nich została wyróżniona w plebiscycie "lekarz empatii" - a tam nazwisko najmniej empatycznego lekarza jakiego spotkałam w życiu, oczywiście na znanym lekarzu też 5 gwiazdek, no ale za $ to każdy jest empatyczny ;)

Nie żeby coś, ale dzięki niemu chodziłam z ciąża pozamaciczną do 10tc ;) bo nie widział podstawy do przyjęcia do szpitala, dopóki nie pęknie mi jajowód. Ale to było na Żelaznej, więc pewnie prywatnie inny temat ;) takie smutne czasy

Ostatnio też mnie bardzo rozbawiło jak Żelazna ogłosiła, że część lekarzy od nich została wyróżniona w plebiscycie "lekarz empatii" - a tam nazwisko najmniej empatycznego lekarza jakiego spotkałam w życiu, oczywiście na znanym lekarzu też 5 gwiazdek, no ale za $ to każdy jest empatyczny ;)
Serio, no widzisz, chodziłam do niego wcześniej jak przyjmował w cmp, naprawdę jestem z niego zadowolona. Ale jak widać, zawsze czułam się zaopiekowanie, wszystko mówi, nie trzeba go ciągnąć za język.
Ale jak widać, nie zawsze jest tak kolorowo, przykro mi

To było zwykle usg genetyczne. Do tej pory chodziłam na usg do poradni patologii ciąży w szpitalu w mojej miejscowości i tam mają stary i raczej słaby sprzęt. Dziwi mnie to bo jak poszłam na usg prywatnie gdzie był lepszy sprzęt (i robili lepsze zdjęcia) to lekarka poradziła żebym była pod opieką poradni patologii ciąży w szpitalu. Tam jednak lekarze mają doświadczenie w trudniejszych ciążach więc i tak czuje się bezpiecznie. No i wizyty mam co 2 tygodnie więc to kolejny plus 😊
Na usg genetyczne dostałam skierowanie i robiłam je w Gdańsku w prywatnej klinice. Warunki jak dla mnie luksusowe, bez porównania z moim szpitalem. Lekarz miał swój monitor a ja oglądałam obraz z usg na wielkim ekranie zawieszonym przede mną. Dziecko było wielkości noworodka i wszystko widziałam bardzo dokładnie 😊 Gdy dzidziuś uśmiechnął sie, miałam wrażenie że to mały kosmita ale lekarz był podekscytowany i pytał się czy też to widzę 😁😁😁. Jednak w 12 tygodniu twarz wygląda troszkę inaczej, chociaż lekarz widział już nawet brwi. To było moje najlepsze usg, rośnie we mnie mały człowieczek 😍
Super🙂 Mój maluch pchał palucha w stronę buzi, a przynajmniej tak to wyglądało😁

Ja już po usg genetycznym i sprawdzonych wynikach pappa:) Wszystko jest prawidłowo i wreszcie mogę odetchnąć bo strasznie się stresowałam. Macie rację, że to było niesamowite przeżycie. Do mnie dalej nie dociera, że dziecko jest w moim brzuchu - na badaniach czułam się jakby mi ginekolog puszczał film z usg kogoś innego:D

reklama
Ja już po usg genetycznym i sprawdzonych wynikach pappa:) Wszystko jest prawidłowo i wreszcie mogę odetchnąć bo strasznie się stresowałam. Macie rację, że to było niesamowite przeżycie. Do mnie dalej nie dociera, że dziecko jest w moim brzuchu - na badaniach czułam się jakby mi ginekolog puszczał film z usg kogoś innego:D

Troche się na stresujemy ale za to później jest ogromne szczęście gdy wszystko okazuje się być w porządku 😊

Do góry