reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny,

Wracam po długiej przerwie i naszych zawirowaniach. Opisze w skrócie bo potrzebuje ojojania...

4 tyg temu - rozyczka reaktywna w obu klasach przeciwciał. Wizyta u ginekologa - panika. SKierowanie do specjalisty chorob zakaznych - wizyta - szpital. Badania, badania, badania. Finalnie - Przebyty w lutym Covid wpłynął na wyniki badań i wirusa różyczki u mnie nie stwierdzono. Poziom mojego stresu przez jakies 2,5 tyg osiągał apogeum. Wymiotowałam, nie mogłam jeść - tragedia.

Cukrzyca ciążowa stwierdzona 4 tygodnie temu,. Jestem na insulinie nocnej, dieta. Jestem wsciekla ze nie moge jesc tegp na co mam ochote, żyje od posiłku do posilku i 3/4 czasu spedzam w kuchni...
Mam nerwobóle, chodze też do fizjoterapeuty. Generalnie załamka tym wszystkim.

Mamy tutaj mamuśki z cukrzycą ciążową? Mam pare pytań a moja diabetolog jest taka wredna że o nic sie nie mozna zapytać xD
Hej,
Ja mam stwierdzoną cukrzycę ale wizyta dopiero za 2 tygodnie u diabetologa. Przeczytałam już sporo informacji więc może uda się wspólnie odpowiedzieć na Twoje pytania :)

@Mikimka Jak jesteś na luteinie dopochwowej to może od niej podrażnienie. Używasz wkładek albo podpasek? Ja zawsze próbuje najpierw wietrzenie krocza.

Podczytuje, bo mam termin na przełom wrzesnai i października (ale nie wierzę, że przenoszę) i własnej bujam się z podejrzeniem cukrzycy ciążowej, na krzywa pójdę za kilka dni. Skorzystałam z Waszego linka do Slodkich mam - już kiedyś byłam na tamtej stronie ale jakoś chyba pobladzilam, no niektórych treści nie znalazłam.

Hej dziewczyny,

Wracam po długiej przerwie i naszych zawirowaniach. Opisze w skrócie bo potrzebuje ojojania...

4 tyg temu - rozyczka reaktywna w obu klasach przeciwciał. Wizyta u ginekologa - panika. SKierowanie do specjalisty chorob zakaznych - wizyta - szpital. Badania, badania, badania. Finalnie - Przebyty w lutym Covid wpłynął na wyniki badań i wirusa różyczki u mnie nie stwierdzono. Poziom mojego stresu przez jakies 2,5 tyg osiągał apogeum. Wymiotowałam, nie mogłam jeść - tragedia.

Cukrzyca ciążowa stwierdzona 4 tygodnie temu,. Jestem na insulinie nocnej, dieta. Jestem wsciekla ze nie moge jesc tegp na co mam ochote, żyje od posiłku do posilku i 3/4 czasu spedzam w kuchni...
Mam nerwobóle, chodze też do fizjoterapeuty. Generalnie załamka tym wszystkim.

Mamy tutaj mamuśki z cukrzycą ciążową? Mam pare pytań a moja diabetolog jest taka wredna że o nic sie nie mozna zapytać xD
Ja mam cukrzycę ciążową i jestem na insulinie nocnej. Na diecie i insulinie od 3 marca więc ekspertem nie jestem, ale może będę w stanie pomóc:)

To do ginka po globulki. Może zadzwoń że masz takie objawy i ci chociaż receptę wypisze. Ale podpowie co kupić bez recepty.
Moim zdaniem tu badanie będzie niezbędne badanie - trzeba sprawdzić odczyn i rodzaj zakażenia - czy bakteryjne czy grzybica czy co… nie ma sensu dawać globulek na grzybicę jeśli to infekcja bakteryjna.

Ja mam cukrzycę ciążową i jestem na insulinie nocnej. Na diecie i insulinie od 3 marca więc ekspertem nie jestem, ale może będę w stanie pomóc:)
Czy insulina nocna od razu wplynela na Twoj dobry cukier na czczo? Kurde ja jestem na diecie - staram sie trzymac tej diety wymiennikowej. Raz idzie lepiej raz gorzej z iloscią tych wymiennikow ( po prostu nie zawsze jestem w stanie wszystko zjeść ) w Ciagu dnia moj cukier nie skacze mam stale wartosci 98-110. Na noc insulina najpierw 2j - zero efektu rano, cukier nawet wiekszy bo jakeis 98. po 2 dniach zwiekszylam do 4j nadal szalu nie ma bo jestem ponad 90. Nie wiem czy zwiekszac do 6j czy czekac jeszcze na 4.
Diabetolog mi mowila zeby zwiekszac co 2j.

Moim zdaniem tu badanie będzie niezbędne badanie - trzeba sprawdzić odczyn i rodzaj zakażenia - czy bakteryjne czy grzybica czy co… nie ma sensu dawać globulek na grzybicę jeśli to infekcja bakteryjna.
Szczerze mówiąc to w zyciu mi tak nie badali infekcji :D dostałam odrazu globulki i później profilaktycznie przez jakiś czas jedna w tygodniu. Chyba że prywatnie to pewnie się zaopiekują.. albo i nie.

reklama
Do góry