reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja też bym bardzo chciała cesarkę, panicznie boję się porodu naturalnego. Mam zamiar wybrać się do psychiatry po zaświadczenie o tokofobii ale wiem, że u nas w szpitalu niezbyt chętnie robią cesarki.
Ja chciałam rodzić córkę SN ale wyszło CC, nagle bo córa zaczęła się dusić, ale pewnie i tak by się na tym skończyło, niestety mam słaby wywiad ortopedyczny i lekturze martwią się o mojej biodra i miednicę. Więc teraźniejszość też najprawdopodobniej CC.

reklama
Hej dziewczyny! Też jestem pażdziernikową mamą :) termin - 16.10

Na początku kwietnia umowilam się na USG genetyczne (11-13tydz) natomiast postanowiłam nie robić pappy tylko od razu Nifty żeby nie narażać się na ewentualny stres :).

Chciałam Was podpytać gdzie wykonywaliście te badania? Czy u Waszych lekarzy prowadzących? Widzialam że są też strony "niezależne" na których można kupić te badania, często trochę taniej, bo np. z kodem zniżkowym. Chce wykonać test pro.

Czy któraś z Was moze coś doradzić:)? Jestem z Warszawy, natomiast ciążę prowadze w Luxmedzie, bo mam tam pakiet.

Dobrego dnia dla Was wszystkich :)!

Ja przy w pierwszej ciąży jadłabym tylko słodkie wstawałam wcześnie rano bo i po 5 się zdarzało miałam dużo więcej energii i jadłabym na potęgę.. za to tutaj jem jak już czuje glod na słodkie nie mogę patrzeć i viagle jestem zmęczona i spałabym non stop. I mam nadzieję na synka byłaby parka 2 i pół roku różnicy:)
Mam tak samo w pierwszej też słodkie i wcześnie slwstawalam miałam dużo energii a teraz kicha jem same kukurydziane chipsy lub tosty z maslem i na wszystko reaguje NIE jak bardzo mnie mdli to pije cole i jak bardzo sobie odbekne to jest mi o wiele lepiej 😂
Tylko ja się będę ciąć, więc pewnie chwilę wcześniej.
Moja lekarka prowadząca jest fanką tzw łagodnej cesarki i uważnego obserwowania ciężarnej w okolicy porodu, żeby to cięcie zrobić przed akcją porodową, ale możliwie najbliżej terminu. Bardzo mi się podoba ta filozofia, ale nie wiem czy znajdę miejsce do porodu, w którym będzie podobnie.
Na razie nikt nas nie chce:p
Ja też raczej CC w pierwszym miałam rozejście spojenia łonowego i teraz przypuszczalnie już też mam bo byłam u koleżanki w Hiszpanii brała mnie na spacery po 12/15km na 3 dzień zaczęłam czuć spojenie i mimo że już dawno wróciłam to jak długo leżę wstać nie mogę bo tak boli pierwsze kroki też ciężko i mimo że dużo leżę to nie przechodzi

Ja też bym bardzo chciała cesarkę, panicznie boję się porodu naturalnego. Mam zamiar wybrać się do psychiatry po zaświadczenie o tokofobii ale wiem, że u nas w szpitalu niezbyt chętnie robią cesarki.
też się panicznie boję, w pierwszej ciąży miałam cesarke(z powodu ułożenia małej) i wiem że do przeżycia szybko się pozbierałam i teraz też chcę mam nadzięje że lekarz się zgodzi [emoji51]

Hej dziewczyny! Też jestem pażdziernikową mamą :) termin - 16.10

Na początku kwietnia umowilam się na USG genetyczne (11-13tydz) natomiast postanowiłam nie robić pappy tylko od razu Nifty żeby nie narażać się na ewentualny stres :).

Chciałam Was podpytać gdzie wykonywaliście te badania? Czy u Waszych lekarzy prowadzących? Widzialam że są też strony "niezależne" na których można kupić te badania, często trochę taniej, bo np. z kodem zniżkowym. Chce wykonać test pro.

Czy któraś z Was moze coś doradzić:)? Jestem z Warszawy, natomiast ciążę prowadze w Luxmedzie, bo mam tam pakiet.

Dobrego dnia dla Was wszystkich :)!
Też prowadzę ciążę w Lux-Med i też nie robię Pappy tylko Nifty.
USG prenatalne mam co prawda w pakiecie ale w placówce partnerskiej bo u nas w Lux-Med nie robią. Słyszałam, że tam gdzie dostałam skierowanie mają słaby sprzęt wiec umówiłam się do Szczecina do lekarza, który prowadzi mi ciążę. Wolę zapłacić i mieć spokojną głowę.
Co do Nifty to ceny są bardzo różne. U mnie w mieście Nifty Pro od 1900 do 2300 zł.

Ja jestem po 2 cesarkach.
1sza ze względu na malowodzie i ułożenie pośladkowy- 37t4d i mały był ze mną, w piątek wieczór miałam operacje a w niedziele wyszłam na własne życzenie.

Druga cesarka była efektem ponad doby walki o poród naturalny, przy 100% skurczach, 4 cm rozwarcia i ani ciut do przodu, terno zaczęło skakać i mi i małemu wiec nas dali na stół. Następnie 5 dni w szpitalu bo było zagrożenie sepsa. Druga cesarka była o wiele gorsza do przetrwania, byłam bardzo opuchnięta i zatrzymało mi się mnóstwo wody, ale po 12h rak czy siak zaczęła chodzić, zmusilam się do ruchu. I jakoś to było.

Tym razem również będzie cesarka, nie pozwolą mi rodzic naturalnie i chyba nawet bym nie chciała.
Przy okazji poproszę o sterylizacje, jak już i tak będę otwarta na sali operacyjnej ;)
Tezy cesarki to mój limit, tak samo jak i trójka dzieci 😂

też się panicznie boję, w pierwszej ciąży miałam cesarke(z powodu ułożenia małej) i wiem że do przeżycia szybko się pozbierałam i teraz też chcę mam nadzięje że lekarz się zgodzi [emoji51]
No właśnie ja też myślę, że po cesarce się łatwiej pozbieram. Oczywiście jestem w pełni świadoma, że to poważna operacja ale i tak bardziej boję się pęknięcia lub nacięcia. Psychicznie chyba też mi będzie łatwiej znieść cesarkę.
Mój lekarz prowadzący pracuje kilka dni w miesiącu u nas w szpitalu więc muszę go podpytać jak to wygląda, może mi "załatwi" cesarkę.

reklama
A ja nie wiem w pierwszej miałam CC I długo do siebie dochodziłam a teraz to pewnie też będzie to samo bo szyjka w ciąży w 38 tygodniu byla taka sama od 36 tyg i za nic nie mogłabym urodzić naturalnie

Do góry