reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja z kolejną obawą😩 przeczytałam gdzieś na forum że ten Doppler zabija zarodki i schizuję strasznie, bo moja ginekolog dała posłucha serduszka. Jakie macie doświadczenia w tym temacie ? Bo wczoraj byłam w siódmym niebie a dziś znów nerwy 🥺
Raczej nie ma się co przejmować. Ja w poprzednich ciążach też miałam puszczane. Nie robisz tego usg ciągle.

reklama
Powiem Wam, że jak się jedną fasolkę straci to później są ogromne nerwy o wszystko :( żeby tylko nie było powtórki. Muszę wyluzować
Ja nie straciłam ciąży także nie wiem jakie emocje są ale w poprzednich miałam zagrożenie porodem przedwczesnym od jakiegoś 20 tc I to był koszmar. Czekałam i modliłam się o ten chociaż 30 tc bo wcześniej dzieciaki mają różne szanse. Każdy nastepny tydzień w brzuchu to było święto.
Ale teraz nastawiałam się dobrze i jak się dowiedziałam o szyjce to ręce mi opadły. 😞 staram się oszczędzać, biorę te leki i czekam... Ale staram się nastawić pozytywnie mimo wszystko. Nie mam już większego wpływu na swoją sytuację.

Raczej nie ma się co przejmować. Ja w poprzednich ciążach też miałam puszczane. Nie robisz tego usg ciągle.
I ja na momencik. Spokojnie. Lekarz wie co robi a niestety są pacjentki że jak nie usłyszą to nie uwierzą.
Stres w porównaniu bardziej szkodliwy wiec jeśli się da to ksiazke poczytaj a nie fora...

Macie rację, dobrze posłuchać doświadczonych koleżanek :) niby mózg wie żeby unikać głupot w internecie, ale jak już się coś przeczyta i odniesie do siebie to głową żyć nie daje 🤦

Ja tak mam dość często [emoji849]
Najczęściej przy wstawaniu po siedzeniu i schylaniu, sama nie wiem mimo że to 4 ciąża czy to jeszcze normalnie czy dzieje się coś złego.

U mnie tez się pojawiaja, przy wstaniu, przekręceniu się na bok, nagłej zmianie pozycji. Moja ginekolog powiedziała ze to pewnie gazy, trudno mi w to uwierzyć bo nigdy wcześniej tak nie miałam, ale poki nie mam innych niepokojących objawów to staram się nie stresować.

reklama
Do góry