reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
@Sajfik byłam dzisiaj u ginka ze swoimi wynikami. Miałam też poza norma i ginek stwierdzil że idealne. Jedynie zapomniał mi zlecić glukozy wiec musze zrobić na następną wizytę:D
Jak u ciebie?
Wow naprawdę? Ale super to pewnie jesteś mega zadowolona 😀 ciesze sie ze takie info dostalas! Masz jakies fotki nowe usg do podziwiania? ❤️

Ja odebralam wyniki z innego punktu dzis i glukoza mi wyszla w krwii 93🤷‍♀️ więc raczej wyższa niz niższa. Robiłaś badanie moczu? Bo mi wyszly ketony i Urobilinogen jakby za niski. Czy któraś z Was miala podobne wyniki? Ja chyba jajo zniosę do wtorku... Wklejam nizej wyniki moczu
Screenshot_20220304_144128.jpg

Wow naprawdę? Ale super to pewnie jesteś mega zadowolona 😀 ciesze sie ze takie info dostalas! Masz jakies fotki nowe usg do podziwiania? ❤️

Ja odebralam wyniki z innego punktu dzis i glukoza mi wyszla w krwii 93🤷‍♀️ więc raczej wyższa niz niższa. Robiłaś badanie moczu? Bo mi wyszly ketony i Urobilinogen jakby za niski. Czy któraś z Was miala podobne wyniki? Ja chyba jajo zniosę do wtorku... Wklejam nizej wyniki moczuZobacz załącznik 1375734
Ja dzisiaj tylko wyniki omawiałam. Ale wyniki miałam prawie identyczne jak ty te co wstawiłaś. Dokładnie to samo miałam za niskie :)
Z tego co widzę to nadal masz nieznacznie poza norma.
Dla uspokojenia jeszcze powiem ze ja urobilinogen miałam podwyższony 30 ktornie i robiłam dodatkowe badania wątroby. Po namyśle stwierdziłam że to podwyższenie wyszło z tego że dzień wcześniej jadłam potrawę z grzybami, a jak wiemy grzyby są ciężkostrawne. Dodatkowe badania wyszły ok. :)

Ja odebralam wyniki z innego punktu dzis i glukoza mi wyszla w krwii 93🤷‍♀️ więc raczej wyższa niz niższa. Robiłaś badanie moczu? Bo mi wyszly ketony i Urobilinogen jakby za niski. Czy któraś z Was miala podobne wyniki? Ja chyba jajo zniosę do wtorku... Wklejam nizej wyniki moczuZobacz załącznik 1375734
I na mocz też trzeba patrzeć przez palce bo bardzo często próbki są zanieczyszczone wydzielina z pochwy. Ja przed pobraniem się umyłam a i tak mi coś wyszło. Ginek powiedział ze to nieznaczące bo może wynikać z zanieczyszczenia.

Ja dzisiaj tylko wyniki omawiałam. Ale wyniki miałam prawie identyczne jak ty te co wstawiłaś. Dokładnie to samo miałam za niskie :)
Z tego co widzę to nadal masz nieznacznie poza norma.
Dla uspokojenia jeszcze powiem ze ja urobilinogen miałam podwyższony 30 ktornie i robiłam dodatkowe badania wątroby. Po namyśle stwierdziłam że to podwyższenie wyszło z tego że dzień wcześniej jadłam potrawę z grzybami, a jak wiemy grzyby są ciężkostrawne. Dodatkowe badania wyszły ok. :)
O, akurat ja wczoraj zrobilam sos grzybowy😱 i dzis tez jadłam. To napewno tez wpłynęło na prace wątroby. I jak wyszly badania wątroby? Tylko ze mi znów wyszlo za mało tego robilinogenu. A jak jest za niski to znow oznacza cholestazę 🤷‍♀️ której nie chcialabym mieć

I na mocz też trzeba patrzeć przez palce bo bardzo często próbki są zanieczyszczone wydzielina z pochwy. Ja przed pobraniem się umyłam a i tak mi coś wyszło. Ginek powiedział ze to nieznaczące bo może wynikać z zanieczyszczenia.
No ja tak samo, wymylam się, wszystko książkowo ale mimo to i tak cos tam wyszło 🤷‍♀️ mam nadzieje ze i mi gin powie ze to sie mieści w normie

Mam wizytę 16.03 ale nie wiem czy wytrzymam tak długo żeby zobaczyć czy wszystko gra.. siedzę w domu i wariuje przez te negatywne myśli i przeświadczenie że to jakiś sen i się obudzę. :/ ostatni poczatek okresu miałam 15.01 myślicie ze w przyszłym tygodniu widać byłoby juz serduszko? Wg kalendarza ciąży byłoby 7+1..
U mnie wg om 7+1 było już ❤️

Aaa i co do glukozy to ona raczej nie wychodzi nikomu niska także nie oczekuj że będzie nie wiem 1 czy 2 ;)

O, akurat ja wczoraj zrobilam sos grzybowy😱 i dzis tez jadłam. To napewno tez wpłynęło na prace wątroby. I jak wyszly badania wątroby? Tylko ze mi znów wyszlo za mało tego robilinogenu. A jak jest za niski to znow oznacza cholestazę 🤷‍♀️ której nie chcialabym mieć
Badania wątroby tylko raz mi takie wyszly :) nigdy później nie jadłam grzybów przed badaniem :D

reklama
byłam w aptece to tylko dała sol morska typowo dla kobiec w ciąży z olejkiem miętowym
A internista polecił sinupret i te krople
Właśnie nie mam urządzenia do inhalacji muszę pomyśleć nad zakupem nawet na przyszłość dla malucha
Sinupred u mnie super się sprawdza, ja ostatnio miałam zatoki też chore i brałam 3x2, zresztą on mi zawsze pomaga na zatoki. Polecam inhalator i inhalacje z zielonej nebudose, przynosi mega ulgę.
Polecam też irygację nosa.

Do góry