reklama
Marta2432
Fanka BB :)
Ja miałam w planach przy pierwszym dziecku, ale koleżanka mówi że zaczęła się w to bawić i ciągłe pranie tego, suszenie było bez sensu, na początku pralka cały czas chodzila, moze jak dziecko starsze i tych wkładów idzie mniej to inaczej. Mi by się po prostu nie chciało, jednorazowe są prostsze w obsłudzeA czy któraś z Was stosowała u swoich pociech pieluchy wielorazowe?
Ja się zastanawiam czy tym tym razem ich nie kupić.
Sama stosuje podpaski wielorazowe i jestem z nich mega zadowolona. Jakich bym nie używała to zawszę się odparzyłam, a tamponów nie znoszę. Kiedyś koleżanka mi podsunęła pomysł z wielorazowymi i powiem Wam strzał w dziesiątkę.
olala25
ja stosowałam najpierw przy synu trochę, ale jak skończył rok, no wczesniej się nawet nie spotkałam z tym. A przy córce od urodzenia tak do pół roku na pewno, potem mnie już logistyka dwóch małych dzieci przerosła. Ale na lato może jeszcze wrócę do wielopielo, tylko już w większe rozmiary muszę się zaopatrzyćA czy któraś z Was stosowała u swoich pociech pieluchy wielorazowe?
Ja się zastanawiam czy tym tym razem ich nie kupić.
Sama stosuje podpaski wielorazowe i jestem z nich mega zadowolona. Jakich bym nie używała to zawszę się odparzyłam, a tamponów nie znoszę. Kiedyś koleżanka mi podsunęła pomysł z wielorazowymi i powiem Wam strzał w dziesiątkę.
Co do wagi to u mnie w pierwszej ciąży +15 kg a w drugiej +13 kg, w drugiej ciąży lekarz mi się kazał pilnować, bo jak np. miałam miesiąc, że przytyłam 4 kg to od razu mi wyniki morfologii poleciały i miałam anemię
@Tinulka no tak zapomniałam o cyckach, też były ogromne
@mrsmiki_94 z chęcią się podzielę tym pierwszym miejscem dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tyle przytyłam..
@mrsmiki_94 z chęcią się podzielę tym pierwszym miejscem dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tyle przytyłam..
olala25
no ja prałam raz dziennie może na samym początku, potem już spokojnie raz na 2-3 dni, przy maluszku i tak się często pierze. A najpierw wrzucasz wielopielo na wstępne pranie a potem do tego można dorzucić zwykle jasne ubranka grunt to mieć dużo pieluch na zmianę. Ja właśnie wolę przy maluszku, bo leży w miarę spokojnie i można to sobie ułożyć ładnie. A przy uciekinierze to już mi było ciężko Na pewno zdrowsze dla pupy, ale sama nie wiem czy przy trójce dam radę. A i mój syn miał takie strzelające kupy, że na jednorazowkach musiałam go 5 razy dziennie przebierać a przy córce tetra wszystko ładnie chłonęła, zdarzały się przecieki co najwyżej jak mąż założył jednorazówkę.Ja miałam w planach przy pierwszym dziecku, ale koleżanka mówi że zaczęła się w to bawić i ciągłe pranie tego, suszenie było bez sensu, na początku pralka cały czas chodzila, moze jak dziecko starsze i tych wkładów idzie mniej to inaczej. Mi by się po prostu nie chciało, jednorazowe są prostsze w obsłudze
Klaudyna89
Zaciekawiona BB
Jak tam się czujecie mamusie? Ja obecnie koniec 8 tygodnia. A czuje się oprócz spania dobrze w sumie to nawet nie czuje ze w ciąży jestem
piateczka. Ja dzisiaj na suchej chalce poki co od 7 rano.zzzJa z samego rana tabletka i zwykla woda...no myslalam ze zejdę jak mnie szarpało. Lodówka nadal odstrasza
Tinulka
Moderator
No ja w sumie poza sennością i tkliwością piersi nie narzekam na nic. mam mdłości ale tylko gdy jestem głodna, plamienia ustały więc obecnie ciąża jest dla mnie łaskawaJak tam się czujecie mamusie? Ja obecnie koniec 8 tygodnia. A czuje się oprócz spania dobrze w sumie to nawet nie czuje ze w ciąży jestem
Betty2
Dajesz nadzieję KochanaTo ja może na pocieszenie dla tych przy kości powiem, że ciąża niekoniecznie musi oznaczać plus 30 kg ja w pierwszej +3, a w drugiej 0 kg na plusie, wychodząc ze szpitala ważyłam 8 kg mniej niż przed drugą ciążą
reklama
Klaudyna89
Zaciekawiona BB
A no to super bardzo mnie to cieszy na kiedy termin?No ja w sumie poza sennością i tkliwością piersi nie narzekam na nic. mam mdłości ale tylko gdy jestem głodna, plamienia ustały więc obecnie ciąża jest dla mnie łaskawa