reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No właśnie różnie mówią, raz że pół roku raz że caly rok, a ja na początku lutego dostałam awans i kurcze fajnie byłoby przytulić większą kwote na l4😀
Internety mówią że z roku i z tego co mi dziewczyny w pracy mówiły też miały liczone z roku. Ale pewnie zależy to od pracodawcy, teraz oszaleć idzie z tymi wymogami.

"Jak czytamy w art. 36 wyżej wymienionej ustawy, podstawę wymiaru zasiłku chorobowego stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy

reklama
Internety mówią że z roku i z tego co mi dziewczyny w pracy mówiły też miały liczone z roku. Ale pewnie zależy to od pracodawcy, teraz oszaleć idzie z tymi wymogami.

"Jak czytamy w art. 36 wyżej wymienionej ustawy, podstawę wymiaru zasiłku chorobowego stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy
No właśnie... A czemu mówisz że zależy to od oracodawvy? Czy pracodawca składa jakiś wniosek z konkretna kwota czy jak?

No właśnie... A czemu mówisz że zależy to od oracodawvy? Czy pracodawca składa jakiś wniosek z konkretna kwota czy jak?
Z tego co wiem to zależy jeszcze to od wielkości firmy bo jak jest mało pracowników to płaci bezpośrednio ZUS a jak jest duża firma to płaci pracodawca a on zgłasza się do zusu po zwrot. Więc najlepiej chyba dowiedzieć się u swojej księgowej :)

No właśnie różnie mówią, raz że pół roku raz że caly rok, a ja na początku lutego dostałam awans i kurcze fajnie byłoby przytulić większą kwote na l4😀
Ja mówię na swoim przykładzie jak szłam na l4 ciążowe, to nie mogłam zrozumieć czemu miałam mniejsza kwotę i księgowa mi tłumaczyła ze w ciągu 3 ostatnich miesięcy byłam na zwolnieniu także może coś teraz się zmieniło, to w sumie było 3 lata temu 🤔

reklama
Do góry