reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ale smakowitości 😍😍 nie dziwie Ci sie ze zjadlas wszystko od razu 🤤 te smaki sa najgorsze, bo mozna zwariować póki sie nie zie czegoś, na co sie ma smaka 🤤🤤🤤

Tez tak macie ze w nocy sie wybudzacie bez powodu?? Czy to tylko ja mam takie odchyły. Nie potrafie spać jednym ciagiem. Teraz jest 4 nad ranem a ja obudzilam się i nie chce mi sie spać. Więc przegladam zdjęcia Waszych slodyczy i czytam o jedzeniu na ktore macie smaki 🤣🤤 zrobilam sie głodna...
Ja jak mnie nie budzi tupot małych stop to spie i korzystam. Ale zwykle budzi 😂

reklama
Ja czekam do 28 luty, badania zrobię jutro. Też mnie nosi, martwię się myślę ciągle, choć staram się zająć głowę pozytywnymi myślami. Dopuki nie zobaczę serduszka będę jak na szpilkach.
Jakie badania w jakiej kolejności, tygodniu polecacie? To moja 1sza ciąża więc tak średnio czaje. 22go lutego mam wizyte u ginekologa i pewnie zleci mi podstawowe badania. Ale dla świętego spokoju wole też podpytać Was, w którym tygodniu co moglabym zbadac? Na co zwracać uwagę? Chodzi mi o pewność, ze wszystko sie rozwija w porzadku

Ja miałam. Hiv, kila, hpv, toksoplazmoza, beta, mocz, krew, komplet tarczycowy,glukozę, próby wątrobowe, różyczkę, witaminy, żelazo, chyba wszystko. Dostałam od lekarza. Poszło na to chyba pół litra krwi 🙄
A to widzę że sama nie jestem 😂a objawy jakieś macie? Bo ja to nie czuję jakbym w ciąży była

A to widzę że sama nie jestem 😂a objawy jakieś macie? Bo ja to nie czuję jakbym w ciąży była
Ja nie 😅 cos tam mnie bolaly mocno piersi ale teraz juz nie. Bolą przy dotyku ale moge spac juz wygodniej 😅 brzuch juz nie boli, czasem zakluje. Najczęściej rano... I budze sie w srodku nocy z uczuciem wyspania mimo ze spalam dopiero 3h😅 a tak to narazie bez objawów. Jeszcze jedynie mam blokade do jedzenia tak do poludnia i jem mniej. W którym tyg jestes? 😊

Jakie badania w jakiej kolejności, tygodniu polecacie? To moja 1sza ciąża więc tak średnio czaje. 22go lutego mam wizyte u ginekologa i pewnie zleci mi podstawowe badania. Ale dla świętego spokoju wole też podpytać Was, w którym tygodniu co moglabym zbadac? Na co zwracać uwagę? Chodzi mi o pewność, ze wszystko sie rozwija w porzadku
Na początek mi kazała pani z recepcji : mocz, morfologia, TSH, ft3,ft4, glukoza na czczo, bhcg. Ja od siebie z racji przebytej cholestazy w 1 ciąży dołożę alat i aspat. I z tym udam się na pierwszą wizytę. Resztę już podyktuje lekarka i co powie na bieżąco będę robiła.

Ja robię z Neoparin,i tam w strzykawce jest trochę powietrza,zgodnie z instrukcją nie trzeba tego upuszczać i ja czasami czuję jak to powietrze wstrzykuję , a wczoraj to nie wiem co to było, jak zrobiłam zastrzyk to pod skórą czułam kulkę, a dzis rano mega siniak. Czy Tobie zawsze te zastrzyki się udawały bez problemów? Ogolnie narazie jest łatwo złapać skórę, ale co jeśli brzuch urośnie, to mnie trochę przeraża 😱
Czasem przebijesz większe naczynko. Mały wylew, siniak. Zreszta po jakimś czasie zastrzyków siniaki są tak po prostu w każdych kolorach, trzeba brzuch zasłonięty mieć bo ci chłopa posadzą o przemoc domową ;)

reklama
Do góry