reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ale w Warszawie podobno kilka razy drożej niż w Białymstoku. Podobno do Białegostoku przyjeżdżają z Warszawy na poród hmm.. Ja właśnie tu rodziłam i tu zamierzam ponownie :) boje się naszych polskich szpitali i podejścia położnych 🙆‍♀️

W Warszawie ok. 16 tysięcy cesarskie cięcie w Medicover, a w Białymstoku ok. 4500zł

reklama
Jedz częściej a mniej. To bardzo pomaga. Ja mdłości nie miałam, nudności i blokadę tak, ale przy przerwach w jedzeniu. A wystarczyło pilnować by choć pare orzechów przekąsić czy cokolwiek co 2/3 h i całkiem inaczej
Masz chyba racje bo jem malo a często i odpukac jeszcze typowuch mdłości nie mam. Ale jem malo bo szybko sie zapycham i szybko czuje sytość. Kilka kęsów i koniec. Ale za to znów szybko glodnieje. Wiec tak dziubdziam co kilka godzin to zupka do szklanki, to kromka, to jogurt... I jakoś idzie. Dziękuję za radę ❤️ bede sie tego trzymac, super patent! Imbir też dobrze działa w razie czego?

Nelka dołączam moje kciuki na pokład, i czekam na wieści 🥺❤️

Ja rodziłam naturalnie, co prawda miałam wywoływany poród ale bardzo dobrze go wspominam. Szczerze mówiąc, myślałam ze będzie gorzej 😅
Zaznacze tylko, ze ja z tych delikatnych 😉

Jestem zdania, że jak ktoś nie ma przeciwwskazań to czemu by nie spróbować naturalnie? 😉

Ale.. dowiadywałam się wrazie wu o ceny w szpitalach i w Trojmiescie poród CC jeszcze 1,5 roku temu to koszt 9 tysięcy złotych w Medicover. 😱

Ja rodziłam dwa razy naturalnie ze znieczuleniem. No nie jest do zdecydowanie mile uczucie te skurcze, ale na szczęście to trwa kilka godzin a nie jak wstrętne mdłości i wymioty kilka miesięcy 🤣🤣 w 1 ciąży wymiotowałam bez przerwy aż do porodu ponad 20 razy dziennie , mało dni miałam lepszych. Więc do porodu szłam szczęśliwa, że to koniec mojej męczarni. Teraz też najbardziej boje się wymiotów. To dla mnie gorsze niż poród. Wielka trauma. W 2 ciąży mniej tych wymiotów było i w połowie ciąży się skończyły. Bardzo modlę się o to, aby ta ciąża była naprawdę łaskawa dla mnie pod tym względem. Bardzo bym chciała jedna ciążę mieć bez wymiotow. Już cukrzycę i insulinę zniosę dzielnie byle nie wymioty 😔

Eh.. nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj betę. Przecież ja zniosę jajko do 2 marca..
wynik 13773. Dwudniowy przyrost na poziomie 95%. ✊🏽❤️

Ja wiem, ze to tylko beta i jakaś cześć mnie czuje lęk i strach. Ale co mi zostało 🤷🏽‍♀️

Byle do wizyty.. Oby to było ostatnie kłucie. Ale czuje ze zrobie jeszcze raz 🙄

Ja czekam do 28 luty, badania zrobię jutro. Też mnie nosi, martwię się myślę ciągle, choć staram się zająć głowę pozytywnymi myślami. Dopuki nie zobaczę serduszka będę jak na szpilkach.

A ja tak samo jak w ciąży z córką mam ciągła ochotę na słone i pikantne rzeczy. Cebula to ostatnio mój nr 1, kanpka z domowym pasztetem i ogórek kiszony i wszystko co słone, kwaśne, pikantne.
A na mdłości pomagają mi... Czipsy coś czegoś przy IO nie powinnam, ale jedne dwa czipsy i mdłości znikają 🤦
Ja bez przerwy marzę o chipsach. Albo frytkach. Na szczęście mąż kupuje spożywkę a ja z synem jeszcze nie w placówce i nie bardzo lubię ciągać go po sklepach (bo zaraza a mały za maly na szczepienie) Mam dostawę zdrowych chipsów z lidla w weekend i w weekend je wykańczam 😄

Eh.. nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj betę. Przecież ja zniosę jajko do 2 marca..
wynik 13773. Dwudniowy przyrost na poziomie 95%. ✊🏽❤️

Ja wiem, ze to tylko beta i jakaś cześć mnie czuje lęk i strach. Ale co mi zostało 🤷🏽‍♀️

Byle do wizyty.. Oby to było ostatnie kłucie. Ale czuje ze zrobie jeszcze raz 🙄
Ja też mam 2 marca, czekamy razem ! Jeszcze tylko 2 tygodnie :)

reklama
Do góry