reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ale w Warszawie podobno kilka razy drożej niż w Białymstoku. Podobno do Białegostoku przyjeżdżają z Warszawy na poród hmm.. Ja właśnie tu rodziłam i tu zamierzam ponownie :) boje się naszych polskich szpitali i podejścia położnych 🙆‍♀️

W Warszawie ok. 16 tysięcy cesarskie cięcie w Medicover, a w Białymstoku ok. 4500zł

reklama
Jedz częściej a mniej. To bardzo pomaga. Ja mdłości nie miałam, nudności i blokadę tak, ale przy przerwach w jedzeniu. A wystarczyło pilnować by choć pare orzechów przekąsić czy cokolwiek co 2/3 h i całkiem inaczej
Masz chyba racje bo jem malo a często i odpukac jeszcze typowuch mdłości nie mam. Ale jem malo bo szybko sie zapycham i szybko czuje sytość. Kilka kęsów i koniec. Ale za to znów szybko glodnieje. Wiec tak dziubdziam co kilka godzin to zupka do szklanki, to kromka, to jogurt... I jakoś idzie. Dziękuję za radę ❤️ bede sie tego trzymac, super patent! Imbir też dobrze działa w razie czego?

Nelka dołączam moje kciuki na pokład, i czekam na wieści 🥺❤️

Ja rodziłam naturalnie, co prawda miałam wywoływany poród ale bardzo dobrze go wspominam. Szczerze mówiąc, myślałam ze będzie gorzej 😅
Zaznacze tylko, ze ja z tych delikatnych 😉

Jestem zdania, że jak ktoś nie ma przeciwwskazań to czemu by nie spróbować naturalnie? 😉

Ale.. dowiadywałam się wrazie wu o ceny w szpitalach i w Trojmiescie poród CC jeszcze 1,5 roku temu to koszt 9 tysięcy złotych w Medicover. 😱

Ja rodziłam dwa razy naturalnie ze znieczuleniem. No nie jest do zdecydowanie mile uczucie te skurcze, ale na szczęście to trwa kilka godzin a nie jak wstrętne mdłości i wymioty kilka miesięcy 🤣🤣 w 1 ciąży wymiotowałam bez przerwy aż do porodu ponad 20 razy dziennie , mało dni miałam lepszych. Więc do porodu szłam szczęśliwa, że to koniec mojej męczarni. Teraz też najbardziej boje się wymiotów. To dla mnie gorsze niż poród. Wielka trauma. W 2 ciąży mniej tych wymiotów było i w połowie ciąży się skończyły. Bardzo modlę się o to, aby ta ciąża była naprawdę łaskawa dla mnie pod tym względem. Bardzo bym chciała jedna ciążę mieć bez wymiotow. Już cukrzycę i insulinę zniosę dzielnie byle nie wymioty 😔

Eh.. nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj betę. Przecież ja zniosę jajko do 2 marca..
wynik 13773. Dwudniowy przyrost na poziomie 95%. ✊🏽❤️

Ja wiem, ze to tylko beta i jakaś cześć mnie czuje lęk i strach. Ale co mi zostało 🤷🏽‍♀️

Byle do wizyty.. Oby to było ostatnie kłucie. Ale czuje ze zrobie jeszcze raz 🙄

Ja czekam do 28 luty, badania zrobię jutro. Też mnie nosi, martwię się myślę ciągle, choć staram się zająć głowę pozytywnymi myślami. Dopuki nie zobaczę serduszka będę jak na szpilkach.

A ja tak samo jak w ciąży z córką mam ciągła ochotę na słone i pikantne rzeczy. Cebula to ostatnio mój nr 1, kanpka z domowym pasztetem i ogórek kiszony i wszystko co słone, kwaśne, pikantne.
A na mdłości pomagają mi... Czipsy coś czegoś przy IO nie powinnam, ale jedne dwa czipsy i mdłości znikają 🤦
Ja bez przerwy marzę o chipsach. Albo frytkach. Na szczęście mąż kupuje spożywkę a ja z synem jeszcze nie w placówce i nie bardzo lubię ciągać go po sklepach (bo zaraza a mały za maly na szczepienie) Mam dostawę zdrowych chipsów z lidla w weekend i w weekend je wykańczam 😄

Eh.. nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj betę. Przecież ja zniosę jajko do 2 marca..
wynik 13773. Dwudniowy przyrost na poziomie 95%. ✊🏽❤️

Ja wiem, ze to tylko beta i jakaś cześć mnie czuje lęk i strach. Ale co mi zostało 🤷🏽‍♀️

Byle do wizyty.. Oby to było ostatnie kłucie. Ale czuje ze zrobie jeszcze raz 🙄
Ja też mam 2 marca, czekamy razem ! Jeszcze tylko 2 tygodnie :)

reklama
Do góry