reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny, widze że forum tętni życiem, ja to w tygodniu zalatana jestem bo ogarniam te moje dwa wariaty i pracuje zdalnie, dopiero w weekend kiedy mąż w domu mam troche czasu dla siebie, ale nie narzekam, bo przynajmniej głupie myśli mnie nie nachodzą.
Zastanawiam sie co to z moim pierwszym usg zrobić, czy czekać do 13 tyg. czy gdzieś sie umawiać prywatnie wcześniej. Niestety prowadzenie ciąży w UK mocno odbiega od tego w Polsce i najlepiej by było jakbym była swoim własnym lekarzem [emoji1]
Coś tu było u urodzinach, ja też z sierpnia, kończę 35.
A swoją drogą naliczyłam że jest już nas ponad 30 [emoji16] fajnie byłoby gdzieś zrobić jakąś liste i kto na kiedy ma termin.
13 tydzień to trochę późno, ja to bym tyle nie wytrzymała
w Belgii chodzi się w 8 tygodniu a ja ledwo co wtrzymuje z tym czekaniem [emoji51]

Jeśli chodzi o urodziny to ja z lipca 😁
Ja też :)
w Belgii chodzi się w 8 tygodniu a ja ledwo co wtrzymuje z tym czekaniem [emoji51]
Też bym absolutnie nie wytrzymała do 13...:O To straszne że dopiero tak późno w niektórych krajach można pójść, nie strasząc nikogo ale tysiąc rzeczy może się do tego czasu zdarzyć, tak jakby sobie nie zdawali z tego sprawy :O Co jak co, ale w Polsce prywatna opieka jest rewelacyjna...

Ja też :)

Też bym absolutnie nie wytrzymała do 13...:O To straszne że dopiero tak późno w niektórych krajach można pójść, nie strasząc nikogo ale tysiąc rzeczy może się do tego czasu zdarzyć, tak jakby sobie nie zdawali z tego sprawy :O Co jak co, ale w Polsce prywatna opieka jest rewelacyjna...
no i pewnie też nie wytrzymam, tyle dobrze że jest tu troche polskich prywatnych klinik to można się poratować 🙂 dużo by opowiadać na temat tutejszej opieki nad ciężarną, brak istotnych badań, ale już to przerabiłam dwa razy także i teraz dam rade.

Dziewczyna sprawdzacie ten słynny chiński kalendarz płci? mi dwa razy wychodził chłopak i sie sprawdziło bo mam dwóch synów i teraz kurka wodna też wychodzi chłopak, a ja bym chciała jedną córeczke mieć.

no i pewnie też nie wytrzymam, tyle dobrze że jest tu troche polskich prywatnych klinik to można się poratować 🙂 dużo by opowiadać na temat tutejszej opieki nad ciężarną, brak istotnych badań, ale już to przerabiłam dwa razy także i teraz dam rade.

Dziewczyna sprawdzacie ten słynny chiński kalendarz płci? mi dwa razy wychodził chłopak i sie sprawdziło bo mam dwóch synów i teraz kurka wodna też wychodzi chłopak, a ja bym chciała jedną córeczke mieć.
mi wyszedł chłopak i się zgadzało, teraz dziewczynka niby ✊🏽☺️

reklama

Mi z kalendarza chińskiego wychodzi chłopczyk 😃 ale czytałam też badania dotyczące wpływu płci dziecka na przyrost dobowy beta hcg i ponoć wynika z tego że duże przyrosty świadczą o dziewczynce. U mnie przyrosty duże, więc ostatecznie nie wiadomo 😃

Do góry