reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ciężko powiedzieć...plamienia są mocniejsze ..ale przeważnie przy poprzednich stratach bolały mnie jajniki jak na okres ..tu jeszcze tego bólu nie ma..jestem dosłownie ogłupiała ..
Mam nadzieję, że będzie dobrze. Nie porównuj sobie objawów do poprzednich ciąż bo jak rozmawiam z koleżankami czy czytam na forum to każda ciąża może być inna. Trzymam kciuki, daj znać po wizycie co i tak :)

reklama
Ciężko powiedzieć...plamienia są mocniejsze ..ale przeważnie przy poprzednich stratach bolały mnie jajniki jak na okres ..tu jeszcze tego bólu nie ma..jestem dosłownie ogłupiała ..
Leżałam w szpitalu z dziewczyną po in vitro i plamiła od 6tc do 8tc miała krwiak podkosmówkowy. Dziś ma zdrowego 2 letniego synka. Druga dziewczyna leżała w szpitali z plamieniami aż 5 tygodni. Skąd były plamienia nie wiadomo, dziś je córka ma 2 latka i jest okazem zdrowia. Także plamieniem to nie wyrok, ale nie dziwię się że panikujesz, ja też bym spanikowała.
Trzymaj się kochana i daj znać po wizycie 🤞

Dziewczyny, a ja mam takie pytanko. Czy jesteście aktywne fizycznie? Ja do tej pory chodziłam na siłownię, basen, squasha. Wcześniej dużo przytyłam przez Hashimoto i od niedawna właśnie przez aktywność fizyczną, waga zaczęła spadać. Tak się wkręciłam w siłownię, że nie chciałabym z tego rezygnować ale trochę się boję. W sobotę dałam sobie wycisk na siłce, a w poniedziałek dowiedzialam się o ciąży i już nie poszłam. Ciekawa jestem jak to jest u Was. Korci mnie żeby poćwiczyć trochę :)
W pierwszej ciąży, wszystko było dla mnie możliwe, nie oszczędzałam się w ogóle, po pierwszej starcie każda ciąża to dla mnie czas wzmożonej ostrożności. Ale aktywność fizyczna w ciąży jest wskazana, ogranicz tylko dźwiganie ciężarów i ćwicz na zdrowie 😉

ja w poprzedniej ciąży też miałam krwiaka i dość mocne przez to plamienia, a byłam tak zafiksowana, że non stop do łazienki chodziłam...dopiero po wyżycie jak się dowiedziałam że to krwiak to trochę się uspokoiłam.. Trzymam kciuki ✊✊

Mnie też przy poronieniach strasznie bolal brzuch takie skurczowo kujące bole

Dziewczyny, a ja mam takie pytanko. Czy jesteście aktywne fizycznie? Ja do tej pory chodziłam na siłownię, basen, squasha. Wcześniej dużo przytyłam przez Hashimoto i od niedawna właśnie przez aktywność fizyczną, waga zaczęła spadać. Tak się wkręciłam w siłownię, że nie chciałabym z tego rezygnować ale trochę się boję. W sobotę dałam sobie wycisk na siłce, a w poniedziałek dowiedzialam się o ciąży i już nie poszłam. Ciekawa jestem jak to jest u Was. Korci mnie żeby poćwiczyć trochę :)
jeśli ćwiczyłaś przed ciąża to i w ciąży będziesz mogła ćwiczyć, ale najlepiej na wizycie porozmawiaj z lekarzem i przejdź się do Fizjoterapeuty uroginekologicznego, który sprawdzi stan Twoich mięśni i oceni jak powinnaś ćwiczyć w ciąży :) ale nie rezygnuj z aktywności, chyba, że będą ku temu jakieś przesłanki

Leżałam w szpitalu z dziewczyną po in vitro i plamiła od 6tc do 8tc miała krwiak podkosmówkowy. Dziś ma zdrowego 2 letniego synka. Druga dziewczyna leżała w szpitali z plamieniami aż 5 tygodni. Skąd były plamienia nie wiadomo, dziś je córka ma 2 latka i jest okazem zdrowia. Także plamieniem to nie wyrok, ale nie dziwię się że panikujesz, ja też bym spanikowała.
Trzymaj się kochana i daj znać po wizycie 🤞
Ja również miałam krwiaka i poroniłam , a znowu w kolejnej ciąży krwiak i mam 20 miesięcznego synka także nie ma reguły

Ja również miałam krwiaka i poroniłam , a znowu w kolejnej ciąży krwiak i mam 20 miesięcznego synka także nie ma reguły

To miałam na myśli, że plamienie nie zawsze jest zwiastunem poronienia, niestety czasem to pierwszy oznak. U mnie niestety tak było a u koleżanek wszystko skończyło się dobrze.

reklama
Do góry