reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Haha szanuje!❤️
Ja nienawidze korzystac z przywilejow bo nic mnie chyba tak w ciazy nie wkurza jak komentarze starszych pan.. przeciez im sie spieszy. Ogolnie zawsze bylam osoba ustepujaca miejsce, nawet jak bolaly mnie plecy czy zle sie czulam, widzac starsza pania ustepowalam miejsce w komunikacji, ale po akcji jak zostalam skopana i zwyzywana przez babeczke ktorej nie zauwazylam, do tego stopnia ze mialam krwiaka i wielkiego siniora na nodze przez miesiac to mi sie ulalo.. raz tez na poczatku pandemii zostalam zwyzywana, ze to tacy jak ja przywiezli tego wirusa do polski i powinnismy zostac za to ukarani xd (tacy jak ja czyli mlodzi ludzie na elektrycznej hulajnodze xD) najlepsze jest to, ze juz wstawalam z miejsca, zeby ustapic tej kobicie tylko musialam zalozyc plecak na plecy to i tak mi sie oberwalo xd
Nie no po prostu rece opadaja, mam tyle zlych doswiadczen ze starszymi ludzmi w komunikacji czy w przychodniach, ze staram sie unikac konfrontacji z nimi, zeby sie w ciazy niepotrzebnie nie denerwowac
Ja już kiedyś pisałam, że jak czuję się dobrze, to stoję, ale jak mi słabo albo kręgosłup daje znak, że ma dosyć to korzystam, a starsze panie mogą mówić, co chcą. Raz czekałam w kolejce, choć już i kręgosłup i siku i głód i pora tabletek... Ale serio... kolejka do hematologa, przede mną ludzie na wózkach z transportu medycznego, z ostrymi białaczkami, babcie prowadzone przez wnuków... A lekarz spóźniony 2 h...

Jak Wy to robicie, że tak mało przytyłyście 😱 Ja 25 tydzień i 8 kg na plusie. Pytałam się położnej czy to za dużo ale powiedziała, że przy mojej wadze startowej to jest ok. Więc myśle, że to bardziej zależy od tego jaką wagę mamy na początku. Im więcej ważymy przed ciążą tym mniej powinnyśmy przytyć.

Jak Wy to robicie, że tak mało przytyłyście 😱 Ja 25 tydzień i 8 kg na plusie. Pytałam się położnej czy to za dużo ale powiedziała, że przy mojej wadze startowej to jest ok. Więc myśle, że to bardziej zależy od tego jaką wagę mamy na początku. Im więcej ważymy przed ciążą tym mniej powinnyśmy przytyć.
Dokładnie tak🙂

Ja ciągle się stresuje, że za mało przytylam, szczególnie, że raczej zawsze byłam szczupła. U mnie pewnie ten wzrost wagi powinien być większy. Lekarz nie komentuje wagi, a ja zakładam że pewnie jeszcze zdarze przytyć. U mnie dieta z niskim ig nie pozwala żeby się roztyc ;) mimo, że jem dużo to głównie warzywa, mięso, sery

W jakim tym mieście mieszkasz że takie agresywne babcie mieszkają 🤦
W stolicy, i nie wiem czy to ja mam takie szczescie czy o co chodzi ale zdecydowanie czesciej trafiam na nieuprzejme babcie niz mlodych ludzi. Wymienilam tu tylko dwie sytuacje ale bylo ich niestety zdecydowanie wiecej, czlowiek chce dobrze a i tak mu sie oberwie😂
A jesli chodzi o odczucia w ciazy to u mnie tego brzuszka jeszcze za bardzo nie widac wiec tylko raz mialam sytuacje ustapienia miejsca ale jesli faktycznie zle sie czuje (3 razy mialam taka sytuacje) i sama poprosze o ustapienie to nigdy nie mialam nieprzyjemnych akcji, jak tylko uslysza slowo ciaza to od razu przepuszczaja z usmiechem na twarzy

Dziewczyny ale ile macie kg na + w polowie ciazy?
U mnie 21tydz i dzis waga pokazala +niecale 4kg.
O 14 mam wizyte u lekarza i nie wiem czy sie nastawiac na opierdziel czy jest ok😂
Mój lekarz mówił, że od 6 miesiąca powinno się przybierać okolo 2 kg, max 2,5 kg na miesiąc. Ja mialam ostatnio w 24+1, na plusie 3.5 kg o skomentował, że bardzo dobrze. Teraz jestem na wakacjach i sporo tu jem chociaż zero cukru. Zobaczymy ile wskazówka na wadze pokaże jak wrócę.

Ja zaczęłam 23 tydzień o 4.5kg, w zeszłej ciąży miałam
O tej porze prawie
10 wiec jestem i tak bardzo zadowolona 🥰🥰🥰

Ja byłam ostatnio w biedronce
I była
Kolejka po chyba 20osob przy
Każdej kasie i wszyscy patrzyło w
Niebo jak
Widzieli brzuch i tak się już wkurzylam bo miałaM dwie rzeczy!!!! Rozumiecie 2 rzeczy 3 latek przy nodze i ciąża a oni wszyscy
Kosmici.. i z czysta już po prostu złośliwościa z najpiękniejszym uśmiechem powiedziałam ze jestem w ciąży i właśnie korzystam z pierwszeństwa, które mi przysługuje przeszłam
Na sam początek.. :D baba za mną tak
Się zagotowała
Ze wyszła z kolejki 🤪🤪🤪🤪
Zazwyczaj tego nie robię ale już na takie chamstwo i mierzenie brzucha a potem patrzenie w sufit
Żebym czasem nie poprosiła
To już dla
Mnie szczyt chamstwa tym bardziej, ze ja już bym przepuściła
Przed siebie kobietę z dzieckiem jakby miała
Dwie rzeczy a tutaj jeszcze ciąża i 30stopni na dworze😤😤😤

reklama
Ja ostatnio po badaniach krwi zaszłam do Action i przede mną przy kasie były 2 osoby a były 2 kasjerki, więc bardzo szybko poszło. No ale pani za mną pyta, czemu nie korzystam ze swoich praw i nie idę bez kolejki i mówię jej, że nie trzeba. Na to ona, żebym korzystała i odpoczywała w ciąży ile mogę, bo potem już nie odpocznę. No to jej mówię "proszę pani, ja mam dwójkę dzieci w domu, ja tutaj odpoczywam" 🤣

Do góry