reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Nie byłabym tego taka pewna, że nie wyjdzie. Ja w 21 tyg mialam z krwi na życzenie 73 na czczo, wcześniejsze wyniki również idealne. Potem zmierzyłam glukometrem w 24 i na czczo 97, 96, 99 itd. Wiem glukometry są różne, ale mierzyalam dwoma różnymi i w dwa różne dni. Czasem ta cukrzyca ciążowa ujawnia się później, właśnie często po 24 tyg. A dodam że mam dietę i tak bardzo mocne ograniczającą cukry. Właściwie nie jem nic slodkiego, smażonego, pieczywo tylko razowe itd. Teraz jak mi wyszły takie wyniki to zliczam te WW itd. Staram się 21 WW na dzień nie przekraczać. Krzywą mam 30 czerwca jak wracam z wakacji dopiero. A ograniczanie cukru na wakacjach to ból. Ani loda, ani piwka czy koktajlu bez alko.... 😞
Ciekawa jestem co mi wyjdzie , bo lubię i jem słodkie a naczczo glukozę miałam 84,też będę szła 29/30 czerwiec . W pierwszej ciąży objadalam się czekoladami i było ok. Też byłam wtedy młodsza....

reklama
Ja się nastawiam na krzywą na koniec przyszłego tygodnia:-) a wiecie może, czy za jednym zamachem mogę zrobić od razu morfologię, toxo i parę innych, czy padnę z wrażenia? :-)

Ja się nastawiam na krzywą na koniec przyszłego tygodnia:-) a wiecie może, czy za jednym zamachem mogę zrobić od razu morfologię, toxo i parę innych, czy padnę z wrażenia? :-)
tak, zrób od razu, szkoda żył na wkluwanie się za kilka dni. Pierwsze pobranie jest na czczo, pani po prostu pobierze do większej liczby probówek. Na noc przed krzywa i rano po wstaniu napij się sporo wody.

Dziewczyny! Macie coś do polecenie na „zimno”? Dopadło mnie cholerstwo a w domu mam plastry Heviran Comfrot i nie wiem czy mogę je sobie na to ustrojstwo nakleić bo w tym internecie nic nie ma… miałyście jakieś przypadłości z „zimnem”? Co stosowalyscie? Tabletek sama nie wezme…

Dziewczyny! Macie coś do polecenie na „zimno”? Dopadło mnie cholerstwo a w domu mam plastry Heviran Comfrot i nie wiem czy mogę je sobie na to ustrojstwo nakleić bo w tym internecie nic nie ma… miałyście jakieś przypadłości z „zimnem”? Co stosowalyscie? Tabletek sama nie wezme…
Tonisan H. W aptece dostałam informację że jest OK.

Ja mam krzywą 8 lipca, potem wizyta u gin, a potem wyjazd na tydzień nad morze, więc mam nadzieję, że mi wyjdzie dobrze, bo nawet przed wyjazdem nie zdążę się umówić do diabetologa :/ Ani z glukometru ani z krwi zawsze miałam średnio 86 na czczo. Odstawiałam całkiem słodycze i fast foody kilka tygodni temu, jem o stałych godzinach, ale jem sporo owoców. No i wiek 35 lat też może zrobić swoje :p Także jestem bardzo ciekawa tego wyniku.

Jeszcze niedawno pisalam, że mam mały brzuch, a dziś klientka spytała na kiedy mam termin. Na moja odwiedź, że październik/listopad zrobiła głośne ojej :D policzyła, że jeszcze 4 miesiące i wyraziła głębokie współczucie 😂
Prawda jest taka, że jak rano wstaje to wyglądam jeszcze jak człowiek, ale koło 13 zaczyna mi brzuch wywalać ( po prostu dochodzi jedzonko) i aż ciężko mi się oddycha. Mięśnie nadal trzymają, nie chce mi się rozejść kresa i dzieciaki uderzają głowami w mój żołądek 😅
Jaka ja jestem szczęśliwa :)

reklama
No i jestem po 🥰 dziewczynka na 100%, wszystko dobrze, łożysko się podniosło, wszystkie parametry w normie. Mega się ciesze 🥰 dzisiaj 21+4 waży 406g, termin na 28 pazdziernika się potwierdził.

Załączniki

• IMG-20220621-WA0003.jpeg
    IMG-20220621-WA0003.jpeg
    656,1 KB · Wyświetleń: 53
Do góry