reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny jak śpicie? U mnie jest tragedia, śpię ciągiem 2 góra 3h i zaczynam się budzić co 0,5-1h, zmuszam się żeby przysypiać dalej ale po 5-6 takiego przerywanego snu już dalej nie mogę. W efekcie całe dnie jestem zmęczona a w nocy znowu to samo...
Ja o dziwo mimo stresów i czujnego snu z zeszłego tygodnia, w weekend spałam jak zabita :D Wczoraj sprawdziłam wyniki genetyczne i oto jest: Wykazano obecność mutacji A1298C w obu allelach genu MTHFR w układzie homozygotycznym (Nie wykazano obecności mutacji C677T ). Skontaktowałam się z lekarką, zwiększyła mi dawke luteiny, dodała acard i actifolin. Dziewczyny czy , któraś ma akurat tą mutację? ja straciłam 2 ciąże mimo młodego wieku i zdrowia jak koń więc szukałam głebiej przyczyn

reklama
Cześć dziewczyny, można jeszcze się przyłączyć?
Jestem mamą 3latka, który pojawił się podczas 7 letniej przygody z in vitro. Bardo chciałam, by miał rodzeństwo, ale nie wychodziło. Jeszcze grudniu ostatni transfer i nic. A w styczniu 🤭🤭🤭 naturalna ciąża. A ja już przestałam wierzyć, ze z sexu mogą by być 😂. No w każdym razie termin tak mniej więcej 10 października.

Cześć dziewczyny, można jeszcze się przyłączyć?
Jestem mamą 3latka, który pojawił się podczas 7 letniej przygody z in vitro. Bardo chciałam, by miał rodzeństwo, ale nie wychodziło. Jeszcze grudniu ostatni transfer i nic. A w styczniu 🤭🤭🤭 naturalna ciąża. A ja już przestałam wierzyć, ze z sexu mogą by być 😂. No w każdym razie termin tak mniej więcej 10 października.
Witamy serdecznie 😊 ale musiałaś mieć niespodziankę😗

Wiem co czujesz. Ja dziś o 13 mam wizytę i już nie mogę się doczekać, a przy okazji bardzo się denerwuje.
W pierwszej ciąży też żyłam siebie w cudownej nieświadomości że coś może nić źle, nie wiedziałam co oto badanie progesteronu czy poziomu HCG, nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak USG pierwszego terumestu. Wtedy w najgorszych koszmarach nie zakładam że późniejsze ciążę nie będą tak proste.

A tak na marginesie to z tymi plamieniami to u nas jakaś plaga 🙁
Dziękuję za zrozumienie 😘

Dużo zdrówka i cierpliwości dla każdej z nas i trzymam kciuki za pomyślne wizyty 💕

Jezu dziewczyny padnę dzisiaj na zawał … mam o 14 wizytę i normalnie już mi żołądek skręca od stresu … stresuje się bo wczoraj dostałam plamienia .. na szczęście brązowe i skąpe .. do tego kłują mnie jajniki albo sobie już wkręcam … ostatnio na usg byłam za wcześnie i nie było nawet pęcherzyka wiec cholernie się boje przed wizyta .. czy wszystko ok

Część dziewczyny, czy mogę dołączyć? Dzisiaj rano test, ale z drugiego moczu pozytywny. Jestem już mamą 7 latki i 5 latka. To będzie 3 dziecko na pokładzie. 2 cykl starań okazał się owocny. Lekarza mam na 28.02. nie ukrywam stres i niepokój co to będzie jest. Ciekawe jak mąż zareaguje na walentynkę 🥰 zawsze mam taki cień cienia. Nie zdziwiło mnie to że taka blada kreska. Powtórzę jutro z 1 moczu.

Załączniki

• IMG_20220214_083143612.jpg
    IMG_20220214_083143612.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 72
Jezu dziewczyny padnę dzisiaj na zawał … mam o 14 wizytę i normalnie już mi żołądek skręca od stresu … stresuje się bo wczoraj dostałam plamienia .. na szczęście brązowe i skąpe .. do tego kłują mnie jajniki albo sobie już wkręcam … ostatnio na usg byłam za wcześnie i nie było nawet pęcherzyka wiec cholernie się boje przed wizyta .. czy wszystko ok
Jak ja cię doskonale rozumiem, ja mam wizytę o 13 i też co chwilę patrzę na zegarek,a jak na złość czas mi się dziś dłuży...

reklama
Do góry