Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A nie miałaś wcześniej podejrzenia ciąży bliźniaczej? Wygląda jakby miały być bliźniaki, ale rozwinął się tylko jeden zarodekO to właśnie
A nie miałaś wcześniej podejrzenia ciąży bliźniaczej? Wygląda jakby miały być bliźniaki, ale rozwinął się tylko jeden zarodek
Ja miałam ponad 6 też dostałam Eutyrox 50Powinno być do 2,5 a nawet lepiej poniżej 2,0. Ja robiłam w 5 tygodniu ciąży i miałam 3,4 i od razu dostałam Eutyrox 25 i później 50. Teraz mam koło 1,4
Najlepiej będzie zapytać lekarza na kolejnej wizycie. Może nie chciał Cię po prostu martwić i temu nie wspomniał, bo jakby było drugie dziecko, to raczej byłoby widać.Nie . Aczkolwiek u mnie jest duże prawdopodobieństwo że druga ciążą może być mnoga.
Najlepiej będzie zapytać lekarza na kolejnej wizycie. Może nie chciał Cię po prostu martwić i temu nie wspomniał, bo jakby było drugie dziecko, to raczej byłoby widać.
tak przed usg zalecane jest sie wysiusiac;p a ja zawsze jak glupek wstrzymuje zeby czuc sie swierzo. A potem te nagniatanie brzucha z pchaniem paluchow w pochwe i zaciskanie zebow zeby sie tam nie zlac w tym fotelu. ahhhUdało się
Nie wiem czy tylko ja tam widzę wyraźnie buzię?
Zdj. Z 1 kwietnia, USG prenatalnego.
Było ok 12 i pół tygodnia.
Wczoraj byłam znowu na zwykłej wizycie i już USG nie było tak wyraźne, więc przekonałam się na własnej skórze że nawet odrobina moczu w pęcherzu ma wpływ na obraz jaki widzimy. I teraz będę szła do toalety zawsze przed wejściem do gabinetu.
tak przed usg zalecane jest sie wysiusiac;p a ja zawsze jak glupek wstrzymuje zeby czuc sie swierzo. A potem te nagniatanie brzucha z pchaniem paluchow w pochwe i zaciskanie zebow zeby sie tam nie zlac w tym fotelu. ahhh