reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

A powiedzcie mi, jakie badania krwi robicie na początek? Chcę w środę rano skoczyć do labo i zrobić sobie taki pakiet ciążowy, żeby mieć już cokolwiek do pokazania ginowi :)
Ja dostałam skierowanie na te, ale lekarz na pewno Ci da na te same po pierwszej wizycie 😉

Screenshot_20210301-121513.png

Widzę, że o wózkach mowa... ja Wam tylko podpowiem, żebyście zwróciły szczególną uwagę na foteliki dołączone do tych (niestety, przeważnie wątpliwej jakości) zestawów 3w1.
Jestem maniaczką RWFów i dobry fotelik jest dla mnie po stokroć ważniejszy niż wózek. Ale my dużo podróżujemy, bo rodzinka daleko ;)
Ja aktualnie mam maxi cosi pebble pro z bazą, chcialam teraz małemu kupić kolejne Mc, żeby pasował na bazę. Ale teraz nie wiem, pojedziemy do 8 gwiazdek i zobaczymy co nam doradzą. Jednym z naszych samochodów jest BMW i tutaj jest problem, żeby dopasować przez te skośne kanapy.

reklama
Ja dostałam skierowanie na te, ale lekarz na pewno Ci da na te same po pierwszej wizycie 😉

Zobacz załącznik 1243557

Ja aktualnie mam maxi cosi pebble pro z bazą, chcialam teraz małemu kupić kolejne Mc, żeby pasował na bazę. Ale teraz nie wiem, pojedziemy do 8 gwiazdek i zobaczymy co nam doradzą. Jednym z naszych samochodów jest BMW i tutaj jest problem, żeby dopasować przez te skośne kanapy.
Dziękuję :) chociaż z rozczytaniem się mam małe trudności ;) I widzę bratnią duszę jeśli chodzi o miłość do 8 Gwiazdek <3 :D

A powiedzcie mi, jakie badania krwi robicie na początek? Chcę w środę rano skoczyć do labo i zrobić sobie taki pakiet ciążowy, żeby mieć już cokolwiek do pokazania ginowi :)
Tsh, ft3, ft4 - choruje na tarczycę
Glukoza z krwi, mocz ogolnie, morfologia ogolna, toksoplazmoza (mam koty) i hcg, ja zrobiłam tyle :) dodatkowo od lekarza teraz dostałam na hiv, kiłe, rozyczke i hcv.
I jak sie orientuje to na wszystko powyżej jak nie zrobisz sama to i tak lekarz da Ci skierowanie, ja musze kontrolowac tą nieszczęsną tarczyce teraz jak najczęściej no i ze wzgledu na koty chcialam jak najszybciej zrobic toxo.

Mi jak byłam w 7 t na wizycie kazał zrobić VDRL, HIV, HCV, mocz, morfologię, glukozę, grupę krwi bo nie miałam wcześniej żadnego dokumentu na to i przeciwciała.

Zobacz załącznik 1243557

Jakie piękne pismo Xd mój też mi tak nabazgrolil na recepcie że uznałam że wypisal mi wycieczkę

Hej, to i ja przedstawię mój komplet badań od gina: HBs Ab przeciwciała, Grupa krwi, mocz - badanie ogólne, glukoza na czczo, TSH, serologia kiły, morfologia płytki rozmaz automatyczny, toksoplazmoza IgG i IgM, różyczka IgG i IgM, HCV Ab przeciwciała, p. ciała anty HIV

Dziękuję :) chociaż z rozczytaniem się mam małe trudności ;) I widzę bratnią duszę jeśli chodzi o miłość do 8 Gwiazdek <3 :D
Mój ginekolog tylko takie skierowania wypisuje 😅 Na szczęście położna czyta, bo to ona mi pobiera. Ja też wolę nie ryzykować życiem i zdrowiem dziecka, zwłaszcza że chociażby do mojej mamy mamy 200km. Mały ma swoje 500+, więc odłożyć na fotelik to nie problem. Zresztą jak kogoś nie z stać to oni mają opcje, żeby wziąć na raty 🤷‍♀️ Ale każdy indywidualnie decyduje w czym wozi swoje dziecko

reklama
Mój ginekolog tylko takie skierowania wypisuje 😅 Na szczęście położna czyta, bo to ona mi pobiera. Ja też wolę nie ryzykować życiem i zdrowiem dziecka, zwłaszcza że chociażby do mojej mamy mamy 200km. Mały ma swoje 500+, więc odłożyć na fotelik to nie problem. Zresztą jak kogoś nie z stać to oni mają opcje, żeby wziąć na raty 🤷‍♀️ Ale każdy indywidualnie decyduje w czym wozi swoje dziecko
My mamy 240km do rodzinki :) masz kogoś obok siebie, czy wszyscy tam gdzie mama mieszkają?

Do góry