niunia456
Fanka BB :)
Zapewne i tak urodzę później ja z tych spóźnialskich ale szybkichTak 1.10. Patrzyłam na liście że mamy tak samo.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zapewne i tak urodzę później ja z tych spóźnialskich ale szybkichTak 1.10. Patrzyłam na liście że mamy tak samo.
To my z dzisiaj ) Postanowiłam też zacząć pstrykać fotki co miesiąc ) Dziś 9 z kawałkiem
Ja też już sobie wypatrzyłam wózek z Venicci szary we wzór wojskowyA ja kupiłam 3 pary spodni i dwie sukienki na vinted, mąż chciał jechać do jakiegoś ciążowego butiku, ale już taka jestem, że wolę zaoszczędzić na co innego.
Ale wiecie co mnie cieszy, że rodzimy pod koniec roku i nikt nie będzie dziwnie patrzył że popierdzielam z czarną gondolą bo zakochałam się w junama diamond
Na glukoze nie wpływają tylko i wyłącznie słodycze. Możesz sobie popatrzeć na indeks glikemiczny. Ja np miałam wysoki cukier jak długi czas nic nie jadłam i ta przerwa była zwyczajnie za długaHej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.
Lekarze robią od 11/12 tygodnia. Mój na tym etapie robił dopochwowo i przez brzuchNie wiem czy to nie za wcześnie do wykonania usg przez powłoki brzuszne nie robi się tego dopochwowo ??
Ja i tak muszę zrobić pakiet tarczycowy, bo dawkę mam zwiększoną z okazji ciąży no i tak piszecie o tej glukozie, że już badacie, a ja cukrzycę miałam w ciąży z Zo. I za każdym razem jak badam glukozę, to mam 98 z hakiem, a norma do 99. W ciąży miałam identycznie, ale krzywa mi wybiła wyniki przerażająco i dopiero na tej podstawie stwierdzili cukrzycę ciążową.@anio0 ja nie robię żadnych badań na razie, czekam na jakie lekarz mi wypisze skierowanie. Może dziewczyny które były już na wizycie i mają wypisane skierowanie napiszą jakie badania tam mają.