W ciąży zachodzi bardzo dużo zmian w organiźmie i w ogóle dużo rzeczy może się dziać, ale ja bym się jednak skonsultowała. A dalej wymiotujesz? Może elektrolitów Ci brakuje? Wtedy możesz takie bóle w okolicy serca odczuwać, ale najlepiej to sprawdzić dla własnego spokoju.Dzień dobry wszystkim
Dziś o 3 się obudziłam i nie mogłam złapać oddechu i doszedł do tego ból w klatce piersiowej jakby mi dosłownie słoń usiadł, nigdy mnie nie bolały okolice serca wiec bardzo się wystraszyłam i aż kazałam zadzwonić mojemu po pogotowie.
Pan przez telefon powiedział ze teraz organizm produkuje więcej krwi niż zwykle i serce czasem nie może nadążyć i mam wziąć Apap i tyle.
Czy któraś z was tak miała ? Czy myślicie ze mam iść z tym na kontrole do ginekolga czy spokojnie poczekać do mojej wizyty jeszcze 3 tygdodnie ?
Miłego dnia
reklama
Ja dzisiaj 9+0 wg om. Ostatnio jestem ciągle głodna i jem mało ale tak co godzinę, dwie. Poza tym rano prawie zemdlałam. Wstałam, poszłam do łazienki się umyć, potem zaczęłam zbierać pranie z suszarki i nagle zaczęło mi zatykać ucho, dzwonić w uszach, ciemno przed oczami, ale zdążyłam się położyć, napiłam się wody i przeszło. Dzisiaj przyjeżdża moja mama i bardzo się z tego powodu cieszę. Ma któraś dzisiaj wizytę?
Klaudia555
Fanka BB :)
(9+6)
Cześć dziewczyny.
Z moim przeziębieniem już lepiej za to dziś w nocy i nad ranem pierwszy raz pojawiły się u mnie zawroty głowy.
Zaraz wstawiam sosik i biorę się za porządki. Zajrzę później. Miłego dnia
Cześć dziewczyny.
Z moim przeziębieniem już lepiej za to dziś w nocy i nad ranem pierwszy raz pojawiły się u mnie zawroty głowy.
Zaraz wstawiam sosik i biorę się za porządki. Zajrzę później. Miłego dnia
akrimjoch
10+1Acha i jeszxze przy okazji przypomniało mi się że któraś mamusia się zastanawiała czy badania prenatalne (usg i pappa) po 35 roku życia mogą być za darmo od lekarza prywatnego. Ja chodzę prywatnie i wczoraj z racji wieku (36 mam) wystawił mi skierowanie i włączył do programu badań. Zadzwoniłam zarejestrowałam się (też prywatna klinika ale mają podpisane z NFZ na ten program) i pani powiedziała że jak że skierowaniem) nie pytała czy od prywatnego czy nie, że jest za darmo. I 700 zł zostaje w kieszeni. I usg polowkowe też będzie z tego programu. Tylko to ostatnie nie (wtedy chyba serduszko się bada głównie o ile dobrze pamiętam)
Czesc dziewczyny. to ja juz tez wiem bo mi lekarka wszystko wyjasnila. Na badania juz jestem umowiona.
Ja dopiero wstałam z lekkim bolem glowy. Oby sie nie rokrecilo bo bedzie mnie trzymac trzy dni jak nic.
Pieknie sobie juz dzien ulozylam. Wyprawiam core do szkoly i spowrotem do lozka teraz czas na ogarnianie chaty.
Czy za kogos dzis trzymamy kciuki czy dopiero w pt najblizsza wizyta?
Cześć
Ja mam dziś wizytę wieczorem, więc dam znać. 3majcie kciuki.
U mnie dziś kiepski dzień. Rano dopadły mnie mdłości, teraz już trochę lepiej, ale boli mnie głowa i generalnie wszystko mnie drażni i denerwuje. Ciężko mi się skupić i czymkolwiek zająć. Ehhh. Najchętniej przespałabym ten dzień.
Ja mam dziś wizytę wieczorem, więc dam znać. 3majcie kciuki.
U mnie dziś kiepski dzień. Rano dopadły mnie mdłości, teraz już trochę lepiej, ale boli mnie głowa i generalnie wszystko mnie drażni i denerwuje. Ciężko mi się skupić i czymkolwiek zająć. Ehhh. Najchętniej przespałabym ten dzień.
Liza
Hej
7+1
Kciuki za dzisiejsze wizyty,
Ja też miewam dziwne dolegliwości jak leżę na brzuchu i jakoś dziwnie się przekrece to mnie kluja jzjniki albo coś innego... Albo jak schylam się też mam podobnie.
Co do mówienia rodzinie o ciąży, nie zamierzam, zobaczą to się dowiedzą, zreszta moi rodzice skakać z radości nie będą, znając ich, więc po co... Teściowa tez jej to niepotrzebne do informacji narazie ... Wiemy tylko my z mezem i w pracy wiadomo.
Dzieciom zastanawiam się kiedy powiedzieć hmmm.... Choć, corka chyba coś się domyśla, ale niewiem....
7+1
Kciuki za dzisiejsze wizyty,
Ja też miewam dziwne dolegliwości jak leżę na brzuchu i jakoś dziwnie się przekrece to mnie kluja jzjniki albo coś innego... Albo jak schylam się też mam podobnie.
Co do mówienia rodzinie o ciąży, nie zamierzam, zobaczą to się dowiedzą, zreszta moi rodzice skakać z radości nie będą, znając ich, więc po co... Teściowa tez jej to niepotrzebne do informacji narazie ... Wiemy tylko my z mezem i w pracy wiadomo.
Dzieciom zastanawiam się kiedy powiedzieć hmmm.... Choć, corka chyba coś się domyśla, ale niewiem....
reklama
Carenik
Od razu.Widze ze duzo z was jest tu po poronieniu,czy szybko udalo sie zajsc w nastepna ciaze?
Podziel się: