reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Dzień dobry wszystkim ;)
Dziś o 3 się obudziłam i nie mogłam złapać oddechu i doszedł do tego ból w klatce piersiowej jakby mi dosłownie słoń usiadł, nigdy mnie nie bolały okolice serca wiec bardzo się wystraszyłam i aż kazałam zadzwonić mojemu po pogotowie.
Pan przez telefon powiedział ze teraz organizm produkuje więcej krwi niż zwykle i serce czasem nie może nadążyć i mam wziąć Apap i tyle.
Czy któraś z was tak miała ? Czy myślicie ze mam iść z tym na kontrole do ginekolga czy spokojnie poczekać do mojej wizyty jeszcze 3 tygdodnie ?
Miłego dnia
W ciąży zachodzi bardzo dużo zmian w organiźmie i w ogóle dużo rzeczy może się dziać, ale ja bym się jednak skonsultowała. A dalej wymiotujesz? Może elektrolitów Ci brakuje? Wtedy możesz takie bóle w okolicy serca odczuwać, ale najlepiej to sprawdzić dla własnego spokoju.

reklama
Ja dzisiaj 9+0 wg om. Ostatnio jestem ciągle głodna i jem mało ale tak co godzinę, dwie. Poza tym rano prawie zemdlałam. Wstałam, poszłam do łazienki się umyć, potem zaczęłam zbierać pranie z suszarki i nagle zaczęło mi zatykać ucho, dzwonić w uszach, ciemno przed oczami, ale zdążyłam się położyć, napiłam się wody i przeszło. Dzisiaj przyjeżdża moja mama i bardzo się z tego powodu cieszę. Ma któraś dzisiaj wizytę? :)

(9+6)
Cześć dziewczyny.
Z moim przeziębieniem już lepiej za to dziś w nocy i nad ranem pierwszy raz pojawiły się u mnie zawroty głowy.
Zaraz wstawiam sosik i biorę się za porządki. Zajrzę później. Miłego dnia :)

Acha i jeszxze przy okazji przypomniało mi się że któraś mamusia się zastanawiała czy badania prenatalne (usg i pappa) po 35 roku życia mogą być za darmo od lekarza prywatnego. Ja chodzę prywatnie i wczoraj z racji wieku (36 mam) wystawił mi skierowanie i włączył do programu badań. Zadzwoniłam zarejestrowałam się (też prywatna klinika ale mają podpisane z NFZ na ten program) i pani powiedziała że jak że skierowaniem) nie pytała czy od prywatnego czy nie, że jest za darmo. I 700 zł zostaje w kieszeni. I usg polowkowe też będzie z tego programu. Tylko to ostatnie nie (wtedy chyba serduszko się bada głównie o ile dobrze pamiętam)
10+1
Czesc dziewczyny. to ja:) juz tez wiem bo mi lekarka wszystko wyjasnila. Na badania juz jestem umowiona.
Ja dopiero wstałam z lekkim bolem glowy. Oby sie nie rokrecilo bo bedzie mnie trzymac trzy dni jak nic.
Pieknie sobie juz dzien ulozylam. Wyprawiam core do szkoly i spowrotem do lozka:) teraz czas na ogarnianie chaty.
Czy za kogos dzis trzymamy kciuki czy dopiero w pt najblizsza wizyta?

Cześć :)
Ja mam dziś wizytę wieczorem, więc dam znać. 3majcie kciuki.
U mnie dziś kiepski dzień. Rano dopadły mnie mdłości, teraz już trochę lepiej, ale boli mnie głowa i generalnie wszystko mnie drażni i denerwuje. Ciężko mi się skupić i czymkolwiek zająć. Ehhh. Najchętniej przespałabym ten dzień.

Hej
7+1

Kciuki za dzisiejsze wizyty,
Ja też miewam dziwne dolegliwości jak leżę na brzuchu i jakoś dziwnie się przekrece to mnie kluja jzjniki albo coś innego... Albo jak schylam się też mam podobnie.

Co do mówienia rodzinie o ciąży, nie zamierzam, zobaczą to się dowiedzą, zreszta moi rodzice skakać z radości nie będą, znając ich, więc po co... Teściowa tez jej to niepotrzebne do informacji narazie ... Wiemy tylko my z mezem i w pracy wiadomo.
Dzieciom zastanawiam się kiedy powiedzieć hmmm.... Choć, corka chyba coś się domyśla, ale niewiem....

8+5
Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj mam gorszy dzień, nie mam na nic apetytu i czuję się słabo.
Agata bardzo Ci współczuję, myślę że powinnaś iść do lekarza, albo jechać po prostu na pogotowie.

reklama
Do góry