reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

9+1

Witam się poranną porą. Kończę suszyć włosy i zaraz młodą do przedszkola szykuje, a potem lecę do kościoła.
I ogólnie mam jeszcze parę spraw do załatwienia przed pracą.

@25_pixels pomysłowo i kreatywnie z tymi zdjęciami :) fajny patent!
Co do osobnego wątku to może trzeba się zwrócić do admina.

reklama
Hej dziewczyny. Ja znów od rana na przemian wymioty i rozmowy z moim 12-latkiem, który mi chyba w okres buntu wpada i do szkoły chodzić nie będzie, i w ogóle mam go nie kochać i się od niego odczepić. Jak nie urok to sraczka [emoji17]

To jak u mnie. Tylko ja mam o polowe mniej [emoji12] masz preferencje? Ja nie. Chociaż powiem ci, że łatwiej by nam było z dziewczynką, bo po córeczce jeszcze sporo mam.
U mnie w rodzinie też nikt jeszcze nie wie i codziennie walczę bitwę z mężem bo on to calemu światu by wykrzyczal tak się cieszy Ja bym chciała żeby sami dopiero brzuch zobaczyli i zdziwko Ake zobaczymy czy się uda. Pomysł z tymi zdjęciami na oznajmienie rodzinie jest suuuper! Ja chciałabym dziewczynkę Najmłodszych mam dwóch chłopców więc teraz dla odmiany mała lala byloby cudnie Ale oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe!

@Xinak wow super praca robi wrażenie, podziwiam :) kobiety motornicze to jak dla mnie i mojego męża sexy ;)
@etatnamame podziwiam! 4 dzieci i 5te w drodze to lada wyzwanie :) jednak uważam, że każde dziecko to cud. Niektórzy ludzie patrzą ze współczuciem, a prawda jest taka że w dużej rodzinie siła ;) no i nie ma nic lepszego dla dzieci jak rodzeństwo ;)
@Loli05 życzę z całego serca aby udało sie z kolejną ciążą jak najszybciej i oby tym razem wszystko było dobrze. Nie przyciągłaś tego myślami - po prostu miałaś niezawodną intuicję.
@25_pixels współczuje samopoczucia ;( a pomysł z tymi zdjęciami bardzo fajny !

Jest nas coraz więcej, serio gubie sie i nie jestem w stanie każdego spamiętać..
Mi dziś objawy osłabły. Piersi bolą ale bez szału. Zastanawiam sie jak wytrzymam do 3.04 ... chyba nie wytrzymam.
Dobranoc matulki ;)
Wbrew pozorom nie ma dużej różnicy między dwójka trójka a czwórka dzieci. Nawet mogę powiedzieć że mam trochę czasu dla siebie bo oni uwielbiają się że sobą bawić i mnie nie ciągną że "nudzi mi się" U nas nie ma nudy haha Ake jest bardzo głośno Dopiero o 20 zapada bloga ciszaaaa Jak idą spac To jest cudowne [emoji23][emoji16]

Acha i jeszxze przy okazji przypomniało mi się że któraś mamusia się zastanawiała czy badania prenatalne (usg i pappa) po 35 roku życia mogą być za darmo od lekarza prywatnego. Ja chodzę prywatnie i wczoraj z racji wieku (36 mam) wystawił mi skierowanie i włączył do programu badań. Zadzwoniłam zarejestrowałam się (też prywatna klinika ale mają podpisane z NFZ na ten program) i pani powiedziała że jak że skierowaniem) nie pytała czy od prywatnego czy nie, że jest za darmo. I 700 zł zostaje w kieszeni. I usg polowkowe też będzie z tego programu. Tylko to ostatnie nie (wtedy chyba serduszko się bada głównie o ile dobrze pamiętam)

Dzień dobry wszystkim ;)
Dziś o 3 się obudziłam i nie mogłam złapać oddechu i doszedł do tego ból w klatce piersiowej jakby mi dosłownie słoń usiadł, nigdy mnie nie bolały okolice serca wiec bardzo się wystraszyłam i aż kazałam zadzwonić mojemu po pogotowie.
Pan przez telefon powiedział ze teraz organizm produkuje więcej krwi niż zwykle i serce czasem nie może nadążyć i mam wziąć Apap i tyle.
Czy któraś z was tak miała ? Czy myślicie ze mam iść z tym na kontrole do ginekolga czy spokojnie poczekać do mojej wizyty jeszcze 3 tygdodnie ?
Miłego dnia

reklama
Dzień dobry wszystkim ;)
Dziś o 3 się obudziłam i nie mogłam złapać oddechu i doszedł do tego ból w klatce piersiowej jakby mi dosłownie słoń usiadł, nigdy mnie nie bolały okolice serca wiec bardzo się wystraszyłam i aż kazałam zadzwonić mojemu po pogotowie.
Pan przez telefon powiedział ze teraz organizm produkuje więcej krwi niż zwykle i serce czasem nie może nadążyć i mam wziąć Apap i tyle.
Czy któraś z was tak miała ? Czy myślicie ze mam iść z tym na kontrole do ginekolga czy spokojnie poczekać do mojej wizyty jeszcze 3 tygdodnie ?
Miłego dnia
Nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego ale w ciazy zalecają spanie na lewym boku żeby bylo lepsze utlenienie . Spanie na prawym lub na plecach powoduje ucisk na zyle główną...

Do góry