reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Ale sobie dogodziłam [emoji39]
IMG_20190306_144318.jpg

Hej dziewczyny, witam również te nowe :)
Czoperka fajnie że udało się dostać szybciej i wszystko jest w porządku :)
Jedzonko wygląda apetycznie i życzę smacznego :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja się męczę z mdłościami, jest okropnie ciężko. Było źle a jest co raz gorzej, nadal tylko owoce mi pomagają by mnie nie mdlilo i żebym coś zjadła :/ Jak ja się boję, jak byłam z córką to jadłam mniej ( przytyłam tylko 12 kg) i nie tyłam aż tak i ona nie przybierała na wadze :( musiałam brać tabletki których się bardzo bałam bo się trochę o nich naczytalam :/

Patkapateczka mnie plecy na szczęście nie bolą, ale z synem miałam rwe kulszową, zwróć uwagę czy to nie to? Bo to właśnie boli tak przy plecach, ciężko się położyć jak i wstać :(

Dzień dobry! 3 dzień nowej pracy minął :) a pogoda dziś u mnie taka - aż miło w korku postać :) jem i lecę zrobić jakieś 5km spacerku :)

Załączniki

• IMG_20190306_163052-01.jpeg
    IMG_20190306_163052-01.jpeg
    836,2 KB · Wyświetleń: 66
Patkapateczka mnie plecy na szczęście nie bolą, ale z synem miałam rwe kulszową, zwróć uwagę czy to nie to? Bo to właśnie boli tak przy plecach, ciężko się położyć jak i wstać :([/QUOTE]
Możliwe chociaż nie miałam nigdy rwy. W piątek na wizycie zapytam lekarza. Nie dość że boli mnie z prawej strony podbrzusze to teraz ten kręgosłup i jeszcze chyba stres przed ta wizyta czy wszystko w porządku.

Życzę Ci oczywiście żeby to nie było jednak to :) i się nie stresuj już trzeba pozytywnie myśleć, wiem że ciężko ale co nam pozostaje.
Ja się zastanawiałam np. nad detektorem płodu ale zrezygnuje i to tylko przez to że jak nie będę mogła znajść serduszka to będę panikować że coś się dzieje. W żadnej ciąży nie miałam i teraz też tak będzie :)
Dorzynka widoki aż cudowne ale góry nie dla mnie, parę at temu miałam straszne ciśnienie jak byłam w Zakopanym :/ 5 km ja się ledwie poruszam przy 500-set metrach :)
Lece z córką do kościoła, po modlę się za nas wszystkich :)

Czy wy macie już brzuszki?

Amica20, ja już mam widoczny brzuszek, wszyscy to mówią, nawet ci którzy nie wiedzą o ciąży. W pierwszej też szybko było widać. Jestem drobna to może dlatego

reklama
Czy wy macie już brzuszki?
No właśnie też chciałam o to zapytać.... W pierwszej ciąży przytyłam ok 9 kg, bardzo późno brzuch wybił i był bardzo mały, młoda też dosc drobna, nie przybierala, malowodzie, niektórzy zauważyli dopiero jak zobaczyli mnie z wózkiem na spacerze:). A teraz mam wrażenie że w tej ciąży będę jak slonica:) 10 tydzień a mnie już spodnie uwieraja, brzuch dostaje. Narazie o ciazy powiedzieliśmy tylko moim rodzica (stwierdzili że wiedzieli bo młoda im pow że będzie miała siostrę-młoda nic nie wie ale koleżanka z przedszkola będzie miała rodzeństwo i ona stwierdziła że w takim razie oba też chce:) ) ale jak tak dalej pójdzie to w pracy sami się zorientuja. Wizytę mam w pt. Jeśli wszystko będzie ok, a myślę że tak, to może powiem w pracy

Do góry