reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Widze ze duzo z was jest tu po poronieniu,czy szybko udalo sie zajsc w nastepna ciaze?
Ja poroniłam dwa razy. Ostatni raz dwa lata temu, później miałam problemy z regularną miesiączką, mnóstwo badań i w końcu udało się ją wyregulować no i od tego czasu minęło pół roku. Po poronieniu lekarze zalecają wstrzymać się 3 miesiące z ciąża, ale są kobiety, które zaraz w pierwszym cyklu zachodzą w ciążę i jest wszystko ok.

Widze ze duzo z was jest tu po poronieniu,czy szybko udalo sie zajsc w nastepna ciaze?
Ja po poronieniu zaszłam właśnie w następnym cyklu, tyle że u mnie była wczesna ciąża tydzień po @ dostałam krwawienia. Beta wyniosła 50. W sumie to nie wiem do końca czy wina niskiej bety czy to że syn miał rotawirusa bo akurat w tym czasie byłam w szpitalu z nim i poronilam. Miesiąc po byłam w kolejnej ciąży i jest Diana. Życzę Ci kochana jak najszybciej zdrowej fasolki :*
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam za kolejne wizyty :)

@Kora152 tak już jestem po pierwszych badaniach (ok 11)

@Czaata mnie lekarz zalecił Pregna plus

@Xinak dość nietypowa godzina końca pracy. Ja niedawno wróciłam z pracy i obkupuje kibelek bo coś wierci mnie w brzuchu. A zaraz musze się brać za kąpanie małej. I wypadałoby jeszcze jakaś kolacyjke ogarnąć.

Loli ja poroniłam A w sumie to miałam poronienie chybione i miałam zabieg lekarz kazał odczekać 4mjesiace i zaszłam w pierwszym cyklu. O pierwsza ciążę staram się dwa lata także teraz byłam w szoku że tak szybko.

Okupuję łazienkę od kilku godzin. Kiedy to przejdzie? Zakupów zero. Obiadu nie ma. I do tego na stojąco normalnie po progesteronie zasypiam.

Tak, byłam na badaniach w czwartek. Dzisiaj u lekarza były już wyniki, położna założyła mi kartę ciąży i wpisała tam wyniki.

Ja poronilam dwa razy w tamtym roku. W styczniu samoistnie , w kolejnym cylku znow bylam w ciazy i dotrwałam do 8 tyg, ciaza obumarła w 6. Skonczylo sie łyzeczkowaniem. Ze wzgledu na wiek ginka powiedzialam ze mam odczekac miesiac i mozemy sie starac ale odczeklam do wrzesnia i troche zeszlo az wyszlo. Juz prawie stracilam nadzieje.
@25_pixels bidulo. Wymioty tak cie mecza?
@Xinak ale super praca:)

reklama
Jak się tramwaje prowadzi to takie godziny zakończeń są normalne, zupełnie jak przyjście np. na 4.17. przynajmniej u mnie w mieście. Już mnie brzuch boli od tego siedzenia, ale jeszcze kółeczko i zjeżdżam na bazę
Tak myślałam, że jesteś kierowca jakiejś komunikacji miejskiej :) no w moim mieście wgl nie ma tramwajów, bida :D fajna praca, ale godziny pracy nie do konca fajne.. I zmiany po 8 godz czy dłuższe?

Współczuję Wam dziewczyny tych strat i tego co przeszlyscie..

Do góry