reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Widze ze duzo z was jest tu po poronieniu,czy szybko udalo sie zajsc w nastepna ciaze?
Ja poroniłam dwa razy. Ostatni raz dwa lata temu, później miałam problemy z regularną miesiączką, mnóstwo badań i w końcu udało się ją wyregulować no i od tego czasu minęło pół roku. Po poronieniu lekarze zalecają wstrzymać się 3 miesiące z ciąża, ale są kobiety, które zaraz w pierwszym cyklu zachodzą w ciążę i jest wszystko ok.

Widze ze duzo z was jest tu po poronieniu,czy szybko udalo sie zajsc w nastepna ciaze?
Ja po poronieniu zaszłam właśnie w następnym cyklu, tyle że u mnie była wczesna ciąża tydzień po @ dostałam krwawienia. Beta wyniosła 50. W sumie to nie wiem do końca czy wina niskiej bety czy to że syn miał rotawirusa bo akurat w tym czasie byłam w szpitalu z nim i poronilam. Miesiąc po byłam w kolejnej ciąży i jest Diana. Życzę Ci kochana jak najszybciej zdrowej fasolki :*
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam za kolejne wizyty :)

@Kora152 tak już jestem po pierwszych badaniach (ok 11)

@Czaata mnie lekarz zalecił Pregna plus

@Xinak dość nietypowa godzina końca pracy. Ja niedawno wróciłam z pracy i obkupuje kibelek bo coś wierci mnie w brzuchu. A zaraz musze się brać za kąpanie małej. I wypadałoby jeszcze jakaś kolacyjke ogarnąć.

Loli ja poroniłam A w sumie to miałam poronienie chybione i miałam zabieg lekarz kazał odczekać 4mjesiace i zaszłam w pierwszym cyklu. O pierwsza ciążę staram się dwa lata także teraz byłam w szoku że tak szybko.

Okupuję łazienkę od kilku godzin. Kiedy to przejdzie? Zakupów zero. Obiadu nie ma. I do tego na stojąco normalnie po progesteronie zasypiam.

Tak, byłam na badaniach w czwartek. Dzisiaj u lekarza były już wyniki, położna założyła mi kartę ciąży i wpisała tam wyniki.

Ja poronilam dwa razy w tamtym roku. W styczniu samoistnie , w kolejnym cylku znow bylam w ciazy i dotrwałam do 8 tyg, ciaza obumarła w 6. Skonczylo sie łyzeczkowaniem. Ze wzgledu na wiek ginka powiedzialam ze mam odczekac miesiac i mozemy sie starac ale odczeklam do wrzesnia i troche zeszlo az wyszlo. Juz prawie stracilam nadzieje.
@25_pixels bidulo. Wymioty tak cie mecza?
@Xinak ale super praca:)

reklama
Jak się tramwaje prowadzi to takie godziny zakończeń są normalne, zupełnie jak przyjście np. na 4.17. przynajmniej u mnie w mieście. Już mnie brzuch boli od tego siedzenia, ale jeszcze kółeczko i zjeżdżam na bazę
Tak myślałam, że jesteś kierowca jakiejś komunikacji miejskiej :) no w moim mieście wgl nie ma tramwajów, bida :D fajna praca, ale godziny pracy nie do konca fajne.. I zmiany po 8 godz czy dłuższe?

Współczuję Wam dziewczyny tych strat i tego co przeszlyscie..

Do góry