reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

25 pixels, 1.03. Ja szybciej nie ide. Jak już pójdę to żeby potwierdzić usg i dopiero w tedy zrobić badania. Badania krwi oraz cytologie miałam robione w styczniu, 3 dni przed pęknięciem gumki ;)

reklama
Witaj Paulina, ja również nie mogłam doczekać się testowania wiec postanowiłam 3 dni przed iść na Betę hcg i to był dobry ruch.
Wiec jeśli nie możesz się doczekać to może lepiej iść na Betę i będzie jasne :)
oj jutra pracuje do soboty i nie mam kiedy a mieszkam w Niemczech i tu nie słyszałam by robili ;/ Czas mi chociaż do niedzieli zleci, juz sobie poczekam bo i tak nie mam w pracy glowy do myslenia o tym ;)

Kora, u nas się chiński nie pokrywa ;)

Paulina97 to zależy kiedy była owulacja. Ja trzy dni przed spodziewanym @ już miałam bladą kreskę :)

25_pixels no doleciały do nas słuchy że -40 było :) w Polandii na południu tyle śniegu to pestka, dzieci maszerują do szkoły, nie ma zmiłuj :)

Kora, u nas się chiński nie pokrywa ;)

Paulina97 to zależy kiedy była owulacja. Ja trzy dni przed spodziewanym @ już miałam bladą kreskę :)

25_pixels no doleciały do nas słuchy że -40 było :) w Polandii na południu tyle śniegu to pestka, dzieci maszerują do szkoły, nie ma zmiłuj :)
Owulacje mialam 3 lutego (mam bolesne dlatego wiem) plus mierze temperature czyli jest dzisiaj 9 dzień po

Jestem, jestem, ale ostatnio jakoś bardziej dokuczają mi ciążowe objawy. Mdli mnie non stop, wymiotuję 2-3 razy dziennie, do tego dochodzi niechęć do jedzenia, ogólne osłabienie i kurs angielskiego, na początku marca mam egzamin a dzień później wizytę u położnej. Doszły jakby delikatne skurcze w dole brzucha, ale uspokajają się po odpoczynku. Nie wiem jak dam radę wytrzymać do 6 marca do wizyty. Miałam robiony wymaz z pochwy i wyszła mi infekcja streptokokami z grupy chyba B, musiałam wymaz powtórzyć i teraz czekam na wyniki. Coraz częściej myślę o prywatnym USG, ale też niełatwo zgrać męża wolne w pracy z godzinami otwarcia gabinetów i szkoły. Przepraszam, ale na razie nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.

@Czoperka z tą różnicą, że u nas droga do szkoły czy z autobusu do domu inaczej wyglada. U was na ulicach zazwyczaj jeszcze ktoś chodzi. U nas nie. Chodniki (o ile takowe są - nie zawsze) nie są odśnieżane przez właścicieli. Nie zawsze ma się czas i siłę. Czasami masz go tylko na tyle by odśnieżyć podjazd. . Dzieci musiałyby iść środkiem drogi w wielu miejscach, gdzie jeździ się naprawdę szybko, a są tu ludzie, którzy śniegu nigdy na oczy nie widzieli, o braku opon zimowych już nawet nie mówąc. A wtedy już o wypadek naprawdę nietrudno.

reklama
Paulina, w jakiej częsci niemiec mieszkasz ?
Agabre... dobrze że jesteś, już sie martwiłam. Oj nieciekawie, ale najważniejsze że dzidzia rośnie w siłe ;)

Do góry