reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

Wczoraj zauważyłam osłabienie objawów ciążowych, próbowałam skontaktować się z early pregnancy, ale odbierają telefon tylko do 16, poszłam do GP, sprawdził mi brzuch, zmierzył temperaturę i ciśnienie, kazał zrobić test ciążowy i zarejestrował na dzisiaj, bo też nie mógł się dodzwonić do early pregnancy. Pewnie dostanę skierowanie na USG, póki co siedzę w przychodni i czekam :(

reklama
Nanya, ja obydwie ciąże chodziłam na nfz, do trzech różnych lekarzy. Każdy inny, żaden nie był idealny. Ale było ok, teraz też tak zamierzam, bo nie wyobrażam sobie bulić tyle dodatkowo :) usg miałam częściej niż 3 przysługujące. Owszem nie były jakieś bardzo długie i dokładne ale w moim mniemaniu były ok. Z kwestią wydawania kasy na dziecko to nie do końca tak jak piszesz. To właśnie przed porodem będziesz mieć najwięcej wydatków - wózek, łóżeczko, fotelik, ciuchy i cała wyprawka. Na Twoim miejscu trzymałabym się lekarza z nfz, ewentualnie poszukałabym innego, a zawsze w obwodzie miałabym prywatnego żeby np.zrobił bardziej dokładnie usg jeśli potrzebujesz.

Jotka_Szczotka ja mam na odwrót, jestem bardzo senna i rano nie mogę się zwlec z łóżka.

Klaudia555 ja już byłabym w Lidlu na ciuszkach :D

@Shaer dzięki dzięki!! :)

Matkaroku, patrz! To przez Ciebie! [emoji14]

IMG_20190214_102326.jpg

Jotka szczotka, ja ogólnie też od poniedziałku nie bede miała kiedy bo syn wyzdrowieje a ja do roboty. Chyba że tak kolo 17tej godziny. A Cwiczysz ? Lekarz Ci pozwolił? Też bym chciała ale troche się boje. Musze czekac aż lekarz mi da zielone światło?
Matkaroku, patrz! To przez Ciebie! [emoji14]

Zobacz załącznik 942727
Zabije Cie! Ja jak już na to spojrzałam to mało mi slina z buzi nie wyleciała :D jak mi mąż nie kupi dzis tego to serio popłacze się ;(

@Czoperka, z tym że całą wyprawkę, łącznie z wózkiem i łóżeczkiem dostanę od przyjaciółki - przyszłej matki chrzestnej, więc nic na to nie wydam [emoji6] a też ciężko mi się trzymać tego lekarza NFZ, bo mnie zawiódł z decyzją odstawieniu leku, a była to taka decyzja, która mogłaby prowadzić do poronienia (wg 2 innych lekarzy).
Tak jak pisałam wcześniej, u nas nie ma dobrych lekarzy na NFZ. A w tym podwójnym prowadzeniu ciąż chodziło mi o to, żeby mieć badania na NFZ robione (z krwi, czy genetyczne usg), żeby zaoszczędzić, a prowadzić ciążę u prywatnego.
Chyba jednak będę wszystko robić u prywatnego, bo nawet jeśli ten na NFZ coś powie (sprzecznego z drugim) i będę sobie wmawiać, że mam go nie słuchać, to i tak narobi mi mętliku.

Agabre, kochana bądź dobrej myśli. Przeciez to nie przesądza jeszxze, że coś nie tak. Ale rozumiem Twój stres ;( życzę aby zrobili Ci usg a tam by była zdrowa Fasolinka ;)

Dziewczyny, czy macie /miałyscie na początku problemy ze snem?? Ja od paru dni budzę się w nocy i 2, 3 i nie mogę już spać... Albo usypia się na siłę i jest tem wtedy mega styrana tym płytki snem albo wstaje już po 4 tej i zaczynam dzień... Wcześniej tak nie miałam.... Dziś np. Obudziłam się po 3 i nie mogłam spać do 5 o 5 przysnelam ale po 6 chwilę już zaczęłam dzień bo uznałam że to bez sensu
Ja sie budze o 4 teraz nie wiem czemu

reklama
Nanya, ja obydwie ciąże chodziłam na nfz, do trzech różnych lekarzy. Każdy inny, żaden nie był idealny. Ale było ok, teraz też tak zamierzam, bo nie wyobrażam sobie bulić tyle dodatkowo :) usg miałam częściej niż 3 przysługujące. Owszem nie były jakieś bardzo długie i dokładne ale w moim mniemaniu były ok. Z kwestią wydawania kasy na dziecko to nie do końca tak jak piszesz. To właśnie przed porodem będziesz mieć najwięcej wydatków - wózek, łóżeczko, fotelik, ciuchy i cała wyprawka. Na Twoim miejscu trzymałabym się lekarza z nfz, ewentualnie poszukałabym innego, a zawsze w obwodzie miałabym prywatnego żeby np.zrobił bardziej dokładnie usg jeśli potrzebujesz.

Jotka_Szczotka ja mam na odwrót, jestem bardzo senna i rano nie mogę się zwlec z łóżka.

Klaudia555 ja już byłabym w Lidlu na ciuszkach :D

@Shaer dzięki dzięki!! :)

Ja po dwóch chłopakach teraz mam ogromną radość, że jest dziewuszka.
Zwłaszcza że czwartego nie będzie.

I z żalem odkładam kolejne za małe ubranka, żeby kiedyś je wystawić na sprzedaż, ale jakoś mi tak żal...

Do góry