reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Matkaroku gratuluję pozytywnego testu! Nie stresuj siebie i fasolki niepotrzebnie :)

Gaga gratulacje wysokiej bety! :)

Nadzieja trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze i bez komplikacji :* krwawienie się zahamowalo? A kiedy wynik bety będzie?

Klamka aj ci faceci... Teraz zaczął myślec nad pieluchami? Teraz już po ptokach [emoji14] trzeba wziąć się w garść, będzie dobrze :) córcia Wam dużo pomoże na pewno.

reklama
Matkaroku gratuluję pozytywnego testu! Nie stresuj siebie i fasolki niepotrzebnie :)

Gaga gratulacje wysokiej bety! :)

Nadzieja trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze i bez komplikacji :* krwawienie się zahamowalo? A kiedy wynik bety będzie?

Klamka aj ci faceci... Teraz zaczął myślec nad pieluchami? Teraz już po ptokach [emoji14] trzeba wziąć się w garść, będzie dobrze :) córcia Wam dużo pomoże na pewno.
Niestety jeszcze plamie, a suchy duszacy kaszel pgarsza sprawę. Jeśli chodzi o bete to mi dziś raczej nie powiedzą jak wyszła. Obchód był przed 20:00 lekarz nic nie mówił.

Matko to będziesz czekać do jutra.. No ale nic się nie poradzi.. Trzymamy mocno kciuki aby wszystko dobrze się skończylo..

Czesc dziewczyny.
To moja druga ciaza,mam 8 letniego syna.O ta ciaze staralam sie ponad 2 lata,przez moje Pcos.Zaszlam po odstawieniu.Mieszkam w Uk i niestety nie mam nawet jak zrobic bety:( nie wiem czy ciaza sie dobrze rozwija,nic nie wiem.tak na to czekalam a teraz nie umiem sie tym cieszyc.maz ma zakaz rozmow daleko planowych,typu imie,pokoik itp.mysle ze mialm pozno bardzo owu,mam nie regularne cykle.testy zaczely mi wychodzic dopiero po terminie,mysle ze jestem w 5-6 tyg.na prywatny skan pojde po 17/2.nie wiem jak wytrzymam do tego czasu,o wszytsko sie martwie,przeraza mnie poronienie ale nie umiem o tym nie myslec.mam malo objawow i to nie pomaga,piersi mnie troche bolaly a dzis juz nic sie z nimi nie dzieje,wogole sie czuje jakby w ciazy nie byla dzisiaj...

@Loli05 ja tez nie mam żadnych objawów, no może tyle że częściej chodzę siku
@nadzieja90 nie daj sobie wmawiać pozamacicznej i koniecznie niech przyrost bety sprawdza, żeby Cię nie urządzili jak mnie w tym szpitalu. Po prostu moze byc za wcześnie na cokolwiek na usg. Nie stresuj się - wiem latwo powiedzieć ale teraz sama na siebie jestem zla ze tyle przeplakalam

Widzę, że środek Polski i dół przeważa. Ja daleeeki wschód[emoji3526]

Wy tu o aktywnosciach, a ja poza tym ze zajmuje sie dziećmi nic konkretnego. Mam za grosze dosłownie kartę multisport z pracy i tak myślę żeby się gdzieś zapisać. W ciąży to chyba tylko pilates? Podpowiedzcie bardziej doświadczone bo nie chce sie roztyc[emoji1787]

Dziewczyny krwawienie implantacyjne to raczej koło pierwszego tygodnia po zapłodnieniu.

Nadzieja19, trzymam za Was kciuki. Krwawienie może być z różnych powodów, spróbuj się nie nastawiać na najgorsze.

Loli05, ja też nie robiłam bety, a wizytę mam dopiero 19.02. Głowa do góry, co ma być to będzie. Spróbuj się pozytywnie do tego nastawić :)

Loli05 a ty dokładnie skąd? Ja z Yorkshire :) mam taką samą sytuację , córka 8 lat leczenie w fertility, poronienie rok temu a teraz fasolka. Z moich wyliczeń to początek 6 tygodnia. Zamiast bety możesz zrobić testy, te, które pokazują tydzień ciąży. Ja zrobiłam dwa i jeden pokazał 1-2 tydzień, drugi 2-3. Byłam już u GP, mam zalecone witaminy, kwas foliowy 5 mg i szczepionkę przeciwko grypie. A i mam wizytę u położnej 6 marca a na wypadek problemów typu plamienie czy cokolwiek innego numer tel do szpitala.

Nadzieja, nie trać nadziei :)

Amica20 dziewczyno, objawy masz książkowe, albo się nakręcisz ;) z doświadczenia wiem, że te objawy mogą pojawić się bardzo wcześnie, więc trzymam kciuki :)

Która to gołąbki robiła? Odkąd przeczytałam nie mogę się na niczym skupić. Jutro wysyłam mojego po kapustę ;)

Dzisiaj dziadkowie się dowiedzieli, jedną babcię zapowietrzyło, druga się popłakała, ogólnie po rodzinie rozeszło się lotem błyskawicy :)

Ostatnia edycja:
Loli05, hej kochana! Rozgość sie :) ja też pełna obaw ale tu pewnie palce maczają hormony. Wszystko będzie ok, choć w UK ciężko..

Nadzieja, kochana trzymaj się! Wierze że sie to tak lepiej potoczy... szkoda, że leżysz tak sama w tym szpitalu i w tej sytuacji :(

Ja wrócilam z urodzin...masakra. to są moje zajebiste dziołchy, ale ja na trzeźwo tego nie umiałam wstrzymać. Oszukiwalam je, że pije drinka a pilam samą cole. Pomagała mi w tym moja psiapsióła która wie. Ale chyba coś podejrzewały, bo nie zachowywałam sie jak one :D i byly nie zręczne pytania, że chyba oszukuje ale nie puściłam pary z ust !

Dobranoc, reszte jutro nadrobie :)

Hej! Chyba wypada mi się przywitać. Zrobiłam dziś test (a potem jak zbierałam jeszcze szczękę z podłogi, kilka kolejnych) i te również były pozytywne. Narazie trawię informację. W domu mam prawie 8 letniego synka i córeczkę, która ma półtora roku. Przyznam, że ta ciąża to dla mnie szok. Zwłaszcza dlatego, że świadomie podjęliśmy decyzję o wazektomii. Mąż ma wizytę za miesiąc [emoji43] śmiem twierdzić, że to o miesiąc za późno [emoji33] narazie nikomu nie powiedziałam. Nawet mężowi. W ten weekend mamy gości, albo jesteśmy w gościach, a poza tym chyba do mnie jeszcze nie dotarło. Poczekam jak się u nas przerzedzi

reklama
Dzień dobry :)

@agabre to ja popełniłam te galabki :D wyszły pyszne ;)

@25_pixels gratuluję i w sumie nie zła historia :) daj znać koniecznie co mąż na wiadomość o ciąży :)

@Matkaroku ja mam taką nadzieję że przed wizytą sąsiedzi nas nie odwiedza bo czasem lubią do nas wpaść na piwko ;)

Mnie już syn ściągnął z łóżka ;) zaraz się zabieram za nastawienie rosołu :)

Do góry