reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

7+6

Hej

U nas noc okropna, wiało, prądu nie bylo.... Bede spać w dzień...
@Kordosia mnie mdlosci też opuszczają na szczęście, 0iersi bolą cały czas raz mocniej, raz mniej :)

Moje rodzinne strony to 60km od Wawy :) bywam tam u rodziców bo jakiś czas, teraz niewiem czy na święta wielkanocne jedziemy lub w maju bedziemy

reklama
Fajnie, że jest nas więcej z Wawy :)
Ja pół nocy się wierciłam i nie mogłam sprać, ale dziś rano czuję się dobrze! Na razie mdłości jakby zniknęły, ale jestem jeszcze przed śniadaniem ;)

Ja test pappa mam zrobić w tym samym dniu co usg prenatalne, o innych badaniach krwii lekarz nie wspominał. Ciążę prowadzę u prywatnego, poleconego lekarza, ale na razie korzystam z darmowych badań, które mam w ramach ubezpieczenia z pacy. Mam już zrobiony ten podstawowy zestaw - w Medicover jak się jest w ciąży nie trzeba na nie skierowania + USG prenatalne też jest bez dodatkowego skierowania, wystarczy zadzwonić.

Miłego dnia!

Witam Was,u mnie deszczowo,ale dosyć jasno.noc wreszcie znośna i jestem sama w domu więc mogę odpocząć trochę :) muszę się dowiedzieć czy przed testem pappa tzn USG mam robić krew żeby były wyniki bo pewnie u każdego lekarza inaczej a to jest duży szpital. Jak więcej niż tydzień nie widzę na usg serca to się stresuję i już mnie to łapie. Mam nadzieję że niedługo odetchnę bo jeszcze nie jestem niczego pewna.Jak u Was samopoczucie z rana? U mnie już sporadyczne mdłości chwilowe,ale zdecydowanie odpuszczają.za to od wczoraj wróciła wrażliwość piersi wrr
Hej. Ja mam usg prenatalne 18.marca i min tydzień wcześniej kazali przyjechać na krew pappa żeby na usg były wyniki i razem to przeanalizować Ale najlepiej zadzwoń i się dowiedz bo w różnych miejscach różnie może być

Witajcie :)
Ja mam jutro wizytę i już mam czarne myśli że nic tam nie ma :(
Czuje się dobrze, czasem mnie że mdli ale już jest lepiej :)
Mam nadzieję że jutro będzie już małe moje szczęście z pięknie bijacym serduszkiem :)

Też uważam, że nie ma zbytnio reguły. Chociaż to jeszcze przede mną. Ale pamiętam, jak mi mama opowiadała, że nie miała z Nami żadnego problemu przy kamieniu . Też nic nie stosowała. A wychowała czwórkę... w sumie z wyjątkiem siostry, bo na nią używała musztardę. Do końca tego nie pamiętam, bo miałam wtedy 4-5 lat. Ale siostrę dość długo karmiła i że tak powiem, w pewnym momencie miała już dosyć i pielęgniarka polecila, zeby smarowac sutki musztarda. Zadziałało. Moja siostra do tej pory nienawidzi musztardy :laugh2:
Ja jak chciałam odstawić córkę od piersi posmarowalam sutki maggi, jak ona teraz to uwielbia a ja się z niej zawsze śmieję że wtedy nie przypadło jej do gustu ;)

Nie planuje smarować się czymkolwiek na rozstępy, bo mam ich już tak dużo że kilka w tę czy tamtą różnicy mi nie zrobi;)
Dzisiaj dzień chłopaka, urodziny Chucka Norrisa i moje, czyli nie pozostaje mi nic innego jak być twardą babką8-)
Spóźnione ale szczere Wszystkiego Najlepszego :D:D:D
@Czoperka parę dni wcześniej straszliwie swędział mnie brzuch, ale nie było nic widać oprócz zaczerwienień po drapaniu. Któregoś dnia obudziłam się z czerwonymi szramami.
Mnie też swędzi brzuch, myślę że rośnie i dlatego.

10+3
Hej ide Was nadrabiać, co wejdę to postów przybywa[emoji3526] kiedy macie czas tyle napisać? U nas weekend rodzinny choc brzydka pogoda. Ja na l4 ale oboje z mężem w sklepie więc dla nas te zamknięte niedziele bardzo na rękę[emoji3526]

Tak jak podczytuje widzę że duzo mam dołącza ale chyba nikogo z moich okolic, najblizej Amica[emoji3526]
W poprzedniej ciąży poznałam dziewczynę z mojego miasta na tym forum, okazało się że chodzimy do tego samego lekarza więc umawialysmy wizyty wspólnie. Teraz sie przyjaznimy. Nawet na porodowce wyladowalysmy jednego dnia w salach na przeciwko siebie.

Ide czytać[emoji1787]
@Keejti-93 skąd dokładnie jesteś?

Ja w sumie nie mam aż takiego parcia na ochronę przeciw rozstępom, jak na ochronę krocza podczas porodu. Byłam 2 razy nacinana i teraz mam ambitny plan robić masaż krocza olejkiem od 34 tc. Mam cichą nadzieję, że tym razem uda mi się tego uniknąć [emoji33]
Ja też robiłam w pierwszej ciąży rozciąganie krocza. Masaż to chyba ciut inna sprawa, bo to musisz rozciagnac krocze. Nie byłam nacinana z synem lekko pękło a z córką mi się nie chciało i niestety nacieta byłam. Po synie to lekarze mówili jakby pani nie powiedziała że rodziła to nic byśmy nawet nie wiedzieli
Kochane żegnam się z Wami. Jestem po zabiegu. Nic mnie nie bolało. Po prostu poleciało...
Trzymam za Was kciuki
Tak mi bardzo przykro :( :( :( (*)

8+6
Dzień dobry mało pisze Ale czytam codziennie
u mnie w nocy też wiało masakrycznie :/
Ja jestem z okolic Wadowic
Jedna Ania napisała ze mieszka w Krakowie, ja najprawdopodobniej tam urodze choć zaczynam w to wątpić :( mam zle przeczucia przez te plamienia a teraz jeszcze dolegliwości ustapily ale dziś już wizyta na szczęście

Bedzie dobrze! Nie zakladaj najgorszego!
8+6
Dzień dobry mało pisze Ale czytam codziennie
u mnie w nocy też wiało masakrycznie :/
Ja jestem z okolic Wadowic
Jedna Ania napisała ze mieszka w Krakowie, ja najprawdopodobniej tam urodze choć zaczynam w to wątpić :( mam zle przeczucia przez te plamienia a teraz jeszcze dolegliwości ustapily ale dziś już wizyta na szczęście

Ja dzis mialam koszmarna noc... od 3 nie moglam zasnac, krecilam sie, wiercilam... Dopiero kolo 5 zasnelam.
Przez ciagle zatwardzenia brzuch mnie pobolewa co troche :/...

reklama
Witam
9+6

Właśnie szykuje się na wizytę, także stres poziom max.. Proszę o kciuki.. Mam nadzieję, że zobaczę bijące serduszko i małego, wiercącego ludzika.. Ale niestety mimo nadziei czarne myśli też się przewijają..

@MamoveKate serdeczne wyrazy współczucia :(

@Xinak wszystkiego najlepszego z okazji święta wczorajszego :)

@gaga92 kciuki za wizytę!

Z moich okolic nikogo nie ma :( Piotrków Trybunalski (niedaleko Łodzi)

Do góry