reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
No i ten... temat bardzo drażliwy dla wielu: czerwona kokardka. Kolejny zabobon. Moja ciotka mega wierząca, a takie głupoty jej po głowie...
Mam złe przeczucie że to dopiero początek i teściowa dopiero się rozkręca.

Mam do was pytanie czy któraś z Was ma troszkę podniesiona tsh i bierze na to jakieś leki?
Ja miałam wynik z przed ciąży i niby mieszczą się w normie bo 2.8 A jest do 4coś norma. Powtórzyłam badanie i mam dzwonić do lekarza w poniedziałek jaki jest wynik i czy mam wykupić leki na tarczyce czy nie.

No nie wiem, między moimi dziećmi jest 2,5 roku różnicy i syna karmiłam niecałe 4 miesiące (ropa), więc raczej do narodzin córki zdążyły już "zmięknąć" [emoji1787]
Ale one już nie miękną :) wystarczy raz zahartować karmieniem, a najgorszy pierwszy miesiąc. Ja się z pierwszym synem męczyłam strasznie... miałam wklęsłe brodawki i każde zassanie powodowało pęknięcia i krew. Próbowałam wszystkiego. Na końcu spróbowałam muszle laktacyjne i one okazały się być remedium w moim przypadku. To było po ok 2 miesiącach karmienia. Przy drugim już nie miałam problemu :)

Cześć dziewczyny ;) U mnie samopoczucie bardzo dobre. Wczoraj po pracy dostałam powera i posprzatalam całe mieszkanie 8-). Od kilku dni nawet nic nie czuje. Czasem tylko delikatnie boli mnie podbrzusze, ale to dosłownie kilka sekund i przechodzi. Mogloby już tak zostać :).

Nie wiem jak Wy, ale ja w tym tygodniu znowu zaczęłam pić kawę. Przez ostatnie tygodnie nawet się do niej nie zbliżałam, bo sam zapach mnie draznil. Fakt teraz pije max 3 w tygodniu. Ale przypomniałam sobie ten pyszny smak kawy :D:D.

Mam do Was pytanie. Jakich kremów używacie teraz do pielęgnacji biustu i na rozstępy? Ja póki co kończę swój balsam do ciała i mam w planach kupić coś akurat pod ciążę. Macie jakiś swoich ulubieńców??? ;);)

Cześć dziewczyny ;) U mnie samopoczucie bardzo dobre. Wczoraj po pracy dostałam powera i posprzatalam całe mieszkanie 8-). Od kilku dni nawet nic nie czuje. Czasem tylko delikatnie boli mnie podbrzusze, ale to dosłownie kilka sekund i przechodzi. Mogloby już tak zostać :).

Nie wiem jak Wy, ale ja w tym tygodniu znowu zaczęłam pić kawę. Przez ostatnie tygodnie nawet się do niej nie zbliżałam, bo sam zapach mnie draznil. Fakt teraz pije max 3 w tygodniu. Ale przypomniałam sobie ten pyszny smak kawy :D:D.

Mam do Was pytanie. Jakich kremów używacie teraz do pielęgnacji biustu i na rozstępy? Ja póki co kończę swój balsam do ciała i mam w planach kupić coś akurat pod ciążę. Macie jakiś swoich ulubieńców??? ;);)
W poprzedniej ciąży używałam z Tołpy na rozstępy, i żadnego nie miałam. Ale nie wiem czy głównie dzięki kremowi czy po prostu nie miało mi się na "rozstępowanie" :D

Ja kiedyś miałam etap w życiu, że chciałam pomniejszyć. Przy mojej figurze i wzroście to mój biust był straaasznie duży. A dość długo nie mogłam ich "zrzucić ". To stwierdziłam, że z operacja poczekam do urodzenia dziecka. Ale poznałam mojego wspaniałego faceta, zmienilismy nawyki żywieniowe, tryb życia i w ciągu roku spadło mi 5 rozmiarów miseczki :o:o:o aż nigdy tego nie liczyłam.. A teraz urosły dwa rozmiary póki co więc jest dobrze ;).

@Carenik czy wtedy jest szansa na karmienie?

reklama
Ja kiedyś miałam etap w życiu, że chciałam pomniejszyć. Przy mojej figurze i wzroście to mój biust był straaasznie duży. A dość długo nie mogłam ich "zrzucić ". To stwierdziłam, że z operacja poczekam do urodzenia dziecka. Ale poznałam mojego wspaniałego faceta, zmienilismy nawyki żywieniowe, tryb życia i w ciągu roku spadło mi 5 rozmiarów miseczki :o:o:o aż nigdy tego nie liczyłam.. A teraz urosły dwa rozmiary póki co więc jest dobrze ;).

@Carenik czy wtedy jest szansa na karmienie?
Tak. Bo mam podmięsniowo.

Do góry