reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

Wszystkiego najlepszego Kochana [emoji8][emoji8][emoji512][emoji512][emoji512][emoji512]
Nie planuje smarować się czymkolwiek na rozstępy, bo mam ich już tak dużo że kilka w tę czy tamtą różnicy mi nie zrobi;)
Dzisiaj dzień chłopaka, urodziny Chucka Norrisa i moje, czyli nie pozostaje mi nic innego jak być twardą babką8-)

reklama
Nie planuje smarować się czymkolwiek na rozstępy, bo mam ich już tak dużo że kilka w tę czy tamtą różnicy mi nie zrobi;)
Dzisiaj dzień chłopaka, urodziny Chucka Norrisa i moje, czyli nie pozostaje mi nic innego jak być twardą babką8-)
Dużo radości! [emoji3526]

Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i radości w życiu :):)

@Xinak wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :tak::biggrin2::tak::biggrin2:

Ja rozstępy mam po drugiej ciąży, bo brzucha nie było a jak tylko się dowiedziałam o ciąży w tym 21tc to po tygodniu taki mi wyskoczył że nie byli opcji ich nie ujawnienia się... Także jestem tygrysem i nauczyłam się z tym żyć :cool2:

Ja z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że niekoniecznie przy drugim jest już ok i sutki przygotowane Karmilam każde dziecko ok roku i pierwszy miesiąc przy każdym był okropny Krew popękane sutki ból itp Po miesiącu nie powiem już wszystko super bezproblemowo. Ale początki ciężkie a sądzę że dobrze przystawialam Więc nie ma reguły
A no to oczywiście że nie od razu jest super :) przy drugim też mnie bolały przez pierwszy tydzień, może dwa. Ale u mnie akurat za drugim razem krwi nie było. No i ogólnie nie do porównania z pierwszym :)

Rozstępy to stety niestety przede wszystkim geny. Można się nie smarować niczym i nie mieć rozstępów a można wydać fortunę na kremy i tak mieć rozstępy.
Ale można trochę sobie pomóc i zmniejszyć chociaż ich ilość. I do tego najlepsze i najzdrowsze są wszelkie olejki i masła (naturalne) np. Shea, olej kokosowy, lniany, migdałowy. I żaden balsam nie równa się się pod kątem nawilżenia i działania z naturalnym olejem/masłem naniesionym na wilgotną skórę :) a jeśli ktoś nie znosi konsystencji olejku i musi mieć balsam to warto patrzeć na skład i zawartość dobrych olejów a nie na zapach. Polecam blog Sroka.pl są tam analizy balsamów. Tutaj Palmers:
Link do: Analiza: Palmers dla mam | Sroka o....
Szkodliwych składników nie ma, ale nie ma też nic ciekawego za tą cenę. Lepiej wypada Babydream z Rossmana.

Rozstępy to stety niestety przede wszystkim geny. Można się nie smarować niczym i nie mieć rozstępów a można wydać fortunę na kremy i tak mieć rozstępy.
Ale można trochę sobie pomóc i zmniejszyć chociaż ich ilość. I do tego najlepsze i najzdrowsze są wszelkie olejki i masła (naturalne) np. Shea, olej kokosowy, lniany, migdałowy. I żaden balsam nie równa się się pod kątem nawilżenia i działania z naturalnym olejem/masłem naniesionym na wilgotną skórę :) a jeśli ktoś nie znosi konsystencji olejku i musi mieć balsam to warto patrzeć na skład i zawartość dobrych olejów a nie na zapach. Polecam blog Sroka.pl są tam analizy balsamów. Tutaj Palmers:
Link do: Analiza: Palmers dla mam | Sroka o....
Szkodliwych składników nie ma, ale nie ma też nic ciekawego za tą cenę. Lepiej wypada Babydream z Rossmana.
Ja jedynie mogę powiedzieć że używałam mi pasował konsystencja i zapach i rozstępów nie mam. Tyle

A takie blogi dla mnie to z "przymrużeniem oka" Te dziewczyny zarabiają za polecanie odpowiednich produktów Nie oszukujmy się. Wszystko napędza kasa

reklama
Do góry