reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Wszystkiego najlepszego Kochana [emoji8][emoji8][emoji512][emoji512][emoji512][emoji512]
Nie planuje smarować się czymkolwiek na rozstępy, bo mam ich już tak dużo że kilka w tę czy tamtą różnicy mi nie zrobi;)
Dzisiaj dzień chłopaka, urodziny Chucka Norrisa i moje, czyli nie pozostaje mi nic innego jak być twardą babką8-)

reklama
Nie planuje smarować się czymkolwiek na rozstępy, bo mam ich już tak dużo że kilka w tę czy tamtą różnicy mi nie zrobi;)
Dzisiaj dzień chłopaka, urodziny Chucka Norrisa i moje, czyli nie pozostaje mi nic innego jak być twardą babką8-)
Dużo radości! [emoji3526]

Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i radości w życiu :):)

@Xinak wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :tak::biggrin2::tak::biggrin2:

Ja rozstępy mam po drugiej ciąży, bo brzucha nie było a jak tylko się dowiedziałam o ciąży w tym 21tc to po tygodniu taki mi wyskoczył że nie byli opcji ich nie ujawnienia się... Także jestem tygrysem i nauczyłam się z tym żyć :cool2:

Ja z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że niekoniecznie przy drugim jest już ok i sutki przygotowane Karmilam każde dziecko ok roku i pierwszy miesiąc przy każdym był okropny Krew popękane sutki ból itp Po miesiącu nie powiem już wszystko super bezproblemowo. Ale początki ciężkie a sądzę że dobrze przystawialam Więc nie ma reguły
A no to oczywiście że nie od razu jest super :) przy drugim też mnie bolały przez pierwszy tydzień, może dwa. Ale u mnie akurat za drugim razem krwi nie było. No i ogólnie nie do porównania z pierwszym :)

Rozstępy to stety niestety przede wszystkim geny. Można się nie smarować niczym i nie mieć rozstępów a można wydać fortunę na kremy i tak mieć rozstępy.
Ale można trochę sobie pomóc i zmniejszyć chociaż ich ilość. I do tego najlepsze i najzdrowsze są wszelkie olejki i masła (naturalne) np. Shea, olej kokosowy, lniany, migdałowy. I żaden balsam nie równa się się pod kątem nawilżenia i działania z naturalnym olejem/masłem naniesionym na wilgotną skórę :) a jeśli ktoś nie znosi konsystencji olejku i musi mieć balsam to warto patrzeć na skład i zawartość dobrych olejów a nie na zapach. Polecam blog Sroka.pl są tam analizy balsamów. Tutaj Palmers:
Link do: Analiza: Palmers dla mam | Sroka o....
Szkodliwych składników nie ma, ale nie ma też nic ciekawego za tą cenę. Lepiej wypada Babydream z Rossmana.

Rozstępy to stety niestety przede wszystkim geny. Można się nie smarować niczym i nie mieć rozstępów a można wydać fortunę na kremy i tak mieć rozstępy.
Ale można trochę sobie pomóc i zmniejszyć chociaż ich ilość. I do tego najlepsze i najzdrowsze są wszelkie olejki i masła (naturalne) np. Shea, olej kokosowy, lniany, migdałowy. I żaden balsam nie równa się się pod kątem nawilżenia i działania z naturalnym olejem/masłem naniesionym na wilgotną skórę :) a jeśli ktoś nie znosi konsystencji olejku i musi mieć balsam to warto patrzeć na skład i zawartość dobrych olejów a nie na zapach. Polecam blog Sroka.pl są tam analizy balsamów. Tutaj Palmers:
Link do: Analiza: Palmers dla mam | Sroka o....
Szkodliwych składników nie ma, ale nie ma też nic ciekawego za tą cenę. Lepiej wypada Babydream z Rossmana.
Ja jedynie mogę powiedzieć że używałam mi pasował konsystencja i zapach i rozstępów nie mam. Tyle

A takie blogi dla mnie to z "przymrużeniem oka" Te dziewczyny zarabiają za polecanie odpowiednich produktów Nie oszukujmy się. Wszystko napędza kasa

reklama
Do góry