reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Witajcie Dziewczyny.
Nieśmiało do Was pukam...
Sama nie wiem co mam myśleć o mojej sytuacji...
Od razu napiszę, że nie przeczytałam jeszcze wszystkich wpisów bo trochę tego tu jest, ale liczę na małą pomoc i wsparcie
Ostatnia @ 17.01. Cykle regularne 28 dni.
Pierwszy test 17.02, drugi 25.02 i trzeci 05.03. Wszystkie z pięknymi podwójnymi kreskami. Zaczęły się bóle głowy, piersi powiększone i bolesne, brak apetytu...
Pierwsza wizyta u gina 28.02. Potwierdził ciążę, na usg tylko pęcherzyk ciążowy, umiejscowiony w macicy, ale wg gina mały jak na ten tc. Wg niego do zapłodnienia doszło później...
W sobotę 02.03 zaczelam bardzo delikatnie plamic na różowo i tak do poniedziałku. We wtorek pojechałam skonsultować to z lekarzem. W badaniu szyjka czysta, wg usg pecherzyk mały - 7,1 mm, zapisal Duphaston i twierdzi nadal że ciąża młodsza.
Wieczorem od razu 4 tabletki Duph i dalej 2x1. Na drugi dzień zaczęłam plamić na brązowo, ale widać tylko przy podcieraniu. Nic mnie nie boli...
Kolejna wizyta dopiero 14.03...
Pomóżcie co o tym myśleć...
A przy tym pęcherzyku 7 mm było już widać serduszko?

Cześć dziewczyny:) tak sobie was po cichu podczytuje, bo mam termin na 26.09 więc mogę zahaczyc o Was :) jestem na wrzesniowkach, cóż nie krepujcie się, burza tam niezla;)
Chciałam się odezwać bo też mam krwiaka a widzę że dziewczyny pytają. Trafiłam 13 lutego do szpitala z mega krwotokiem, krwiak 5x3cm, od tamtego czasu leżę plackiem, na kontroli 2tyg temu się zmniejszył o połowę a ja cały czas brudze na brązowo. W pon mam wizytę i mam nadzieję że krwiak już się wchlonal bo mam serdecznie dosyć leżenia- na stanie prawie 2 letnia córka;) z nią miałam 3 krwotoki i lezalam 2 miesiące[emoji85] więc dziewczyny głowa do góry, krwawienie nie musi oznaczać najgorszego!
Witaj :)
To chyba dobrze b sie oczyszczasz i mam nadzieję że zniknie i już bedzie dobrze :) nie zazdroszczę Wam dziewczyny:hmm:
Powiadasz gorąco tam , ja już tam nie zaglądam bo bez sensu ...
@Liza ja mam w 12t4d
@MamoveKate Witaj , moja oststnia miesiączka była 21 stycznia wiec twoja ciąża jest starsza o 4 dni , jak byłam w tym samym tygodniu co ty na usg to był pęcherzyk wielkosci 6,6 mm , wiec myśle ze u cibie jest raczej w porzadku i nie potrzebnie cie lekarz nakręcił , czekaj na następną wizytę cierpliwie .
Witam również inne nowe dziewczyny :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy u was w 6 tygodniu już było widać serduszko? Czy jest możliwe że na podstawie beta HCG jest 6 tydzień, rozmiar pęcherzyka też 6 ale niestety w środku wygląda na 4? I ginekolog też stwierdził że możliwe że to dopiero 4 tydzień pomimo tego że OM 24 Stycznia. ...
możę lekarz ci powiedział wielkość pęcherzyka tak jak to zrobiła moja doktor twierdząc ze jest to trzeci tydzień od dnia zapołodnienia , czyli 6 tygodzni odjąć dwa wychodzi cztery :)

Dwa tygodnie różnicy... Równo dwa...
Staram się nie martwić, leżę ile się da i czekam na wizytę
Mocno wierzę w to, że wszystko będzie dobrze
Witaj, mamy praktycznie ten sam czas ja ostatnia@mialam 16.01..
I dziś byłam na usg też ciąża młodsza..dużo:( mi nic nie było tylko zrobiłam bete I progestesron i za nisko wg norm i dlatego poszłam
A Ty robiłaś padania?

hej pozdrawiam.... z łóżka . Przyszła do nie wirusowka i zwaliła z nóg. Głównie gardło i spływający katar. Byłam u lekarza, lecz rzecz jasna leków dla mnie nie ma. Dużo płynów i odpoczynku :) mam nadzieję że szybko przejdzie. Od dzisiaj mamy na weekend synka mojego męża z pierwszego związku, a to baaardzo absorbujące dziecko. W ten weekend również planujemy powiedzieć rodzinie.

Tak dziewczyny, ujawniajcie się! :) ja tez jestem za wątkiem prywatnym, lepiej się poznamy i będziemy kojarzyć

@Kordosia fajnie ze pappe mamy tak blisko siebie :) usg genetyczne u Ciebie tego samego dnia?
Tsk, USG +pobranie krwi :)

reklama
Do góry