reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

@danusia1410 witaj i nie zamartwiaj się, jeden dzień są mdłości drugi dzień nie, więc nie ma się co nakręcać :*
Ja muszę przetrwać weekend do wizyty :)
Zaraz młoda do szkoły i M muszę zawieść do pracy, może w końcu coś zrobię w domu :)

reklama
Dla pocieszenia powiem że przy pierwszej ciąży nie miałam prawie żadnych objawów a ciąża bez problemów i syn urodził się zdrowy. Więc objawy nie są konieczne żeby było ok. :)

10+1
Witajcie kobietki wszystkiego najlepszego w dniu kobiet.
Ja nie długo wizyta czas się szykować i stres bierze górę. Mam nadzieję że wszytko będzie dobrze i to będzie najlepszy dla mnie dzisiaj prezent chociaż obawy siedzą z tylu głowy.
Miłego dnia.

9+3
Witam ;) Dla wszystkich i każdej z osobna Wszystkiego najlepszego z okazji święta naszego! :):*

@Marii9012 Witaj! Przybij piątke! Ja kończę 29 lat w kwietniu a moja córka 3 latka ;)

@Marama a która to Twoja ciąża? Bo gdzieś chyba przegapiłam jeśli pisałaś?

@Keejti-93 gratulacje z udanej wizyty ;)
Fajnie dziewczyny, że szyjecie.. ja niestety dwie lewe ręce do takich rzeczy..

@Olga_88 kciuki za badania!

@danusia1410 witaj i rozgość się, nie stresuj się, bo to na pewno w niczym nie pomoże, ja w poprzedniej ciąży miałam znikome objawy praktycznie przez całą ciąże, dopiero w połowie 3-trymestru męczyła mnie zgaga i bóle kręgosłupa, z którymi teraz borykam się niemalże od początku.

@patkapateczka kciuki za wizyte i czekamy na relacje! :)

Córcia odwieziona do przedszkola, dzisiaj z okazji Dnia kobiet mają wycieczkę do Candy Parku (park dmuchańców) oddalonego od nas ok. 30 km Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze :) dzisiaj niby ładna pogoda, słonecznie, ale tak wieje, że szok.. :o

Kolezanki test z wczoraj. Kreska nie pojawila sie od razu, dopiero po kilku h luknela i byla. Okres spoznia sie juz 13 dni.
Co myslicie?
received_998975296966146.jpeg

Dzięki dziewczyny, raczej nastawiona jestem pozytywnie, czasami tylko takie myśli ale prędko je odganiam. Moja mama w ciąży bliźniaczej (mam brata bliźniaka) też nie miała mdłości, a niby w bliźniaczej dokuczają podwójnie, więc tak jak mówicie, nie ma reguły [emoji16]

Ja zdecydowałam, że nie będę robić pappa, nie chcę się bez sensu stresować, bo to tylko statystyka. Wolimy zapłacić więcej i zrobić Nifty, to normalne badanie, które daje 99,9% pewności, wszystko będzie czarno na białym :)
Ja akurat nie płacę za te badania dlatego z nich korzystam.:)

Kolezanki test z wczoraj. Kreska nie pojawila sie od razu, dopiero po kilku h luknela i byla. Okres spoznia sie juz 13 dni.
Co myslicie?Zobacz załącznik 949714
Czytałam że to zależy od rodzaju testu. W niektórych jest tak że jak kreska pojawi się po kilku h to nic nie znaczy. W innych z kolei może świadczyć o ciąży. Ciężko spekulować, najlepiej niech zrobi betę :)

reklama
10+1
@Kordosia oraz dziewczyny z maluchami - na pewno nie jest łatwo, gdy nie można się wyspać, wypocząć, dziecko jest absorbujące... współczuję, ale dla pocieszenia - 2 trymestr powinnien być nagrodą ;)

Ja mam usg genetyczne i PAPP-A już 22 marca. Tez myśleliśmy o Nifty ale to jednak bardzo duże koszty - zdaje się ze 2,6K? Jakoś tutaj jestem spokojna, mam przeczucie że będzie dobrze. Tylko żeby kolejne 2 tyg przeżyć w spokoju, czytam statystyki i widzę że w 11 tyg 2% kobiet w moim wieku poroni. W 13 tym już znacznie mniej...
O to blisko siebie mamy,ja mam 21 marca pappa :)

Do góry