reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Współczuję takich problemów przy okresie.a myślałam,że u mnie jest ciężko,zazwyczaj to dzień dwa wyjęty z życia chociaż po porodzie jakby mi odpuściło. Kciuki za dobre samopoczucie w ciąży :)
Dzieki ;) Od wielu osób słyszę, że po porodzie bóle menstruacyjne nie są już tak drastyczne. Bardzo na to liczę i przy okazji mam nadzieję, że dzidziuś to chlopiec i na mnie skończy się męka w naszej rodzinie :D

reklama
Dzieki ;) Od wielu osób słyszę, że po porodzie bóle menstruacyjne nie są już tak drastyczne. Bardzo na to liczę i przy okazji mam nadzieję, że dzidziuś to chlopiec i na mnie skończy się męka w naszej rodzinie :D
No nie wiem, moje po dwójce dzieci nadal są mega mocne, tak że muszę pierwsze dwa dni spędzać na mieszance ketonalu z ibuprofenem. Mam mocne tyłozgięcie, które się nie wyprostowało, ani po jednym, ani po drugim.
Ale wiesz.. może u Ciebie będzie inaczej [emoji3526]

@Loli05 loli też sie boje poronienia, każda sie boi. Duży wpływ na nasz strach a co za tym idzie kiepski nastrój mają hormony ;)
@Reinaquemira ponoć po porodach łagodzą sie miesiaczki, czego Ci życze ! ;) biedne kobiety muszą się męczyć ;(
@Czoperka kochana a w jakim wieku Ty masz chłopców? Sie zastanawiam wlaśnie

(7+6)
Cześć wszystkim.
Ja dziś ciąża bezobjawowa. Jedynie czuje podbrzusze ale to norma. Ma ktoś dziś wizytę? trzymać za kogoś kciuki ?;p
Ja rodziłam naturalnie. 2 dni się męczyłam w szpitalu z bólami z krzyża ale zero rozwarcia.Wody mi odeszły poczas masażu szyjki. W 3 dobie o 8rano podali mi kroplówkę i urodziłam o 12:40. Przez te 3 dni myślałam że pozabijam niektóre położne ale jakoś przeżyłam . Sam poród jak już się zaczęło wspominam miło :p
Mąż dzielnie koczował przy mnie :)

Witajcie!
Czy mogę do Was dołączyć?
Wczoraj robiłam test i wyszły 2 piękne kreseczki a dziś robiłam betę.... Z obliczeń wychodzi mi termin na 30 Październik.
Pozdrawiam

Cześć, gratulacje! :) Myślałam że tylko ja będę tu z takim późnym październikowym terminem, super :) dziewczyny to już daleko z przodu :) mi wychodzi 30/31.10

(7+6)
Cześć wszystkim.
Ja dziś ciąża bezobjawowa. Jedynie czuje podbrzusze ale to norma. Ma ktoś dziś wizytę? trzymać za kogoś kciuki ?;p
Ja rodziłam naturalnie. 2 dni się męczyłam w szpitalu z bólami z krzyża ale zero rozwarcia.Wody mi odeszły poczas masażu szyjki. W 3 dobie o 8rano podali mi kroplówkę i urodziłam o 12:40. Przez te 3 dni myślałam że pozabijam niektóre położne ale jakoś przeżyłam . Sam poród jak już się zaczęło wspominam miło :p
Mąż dzielnie koczował przy mnie :)
To chyba byłaś zmęczona po 3 dniach porodu co ? Aż mnie dreszcz przeszedł :) choć moje porody kolorowe nie były i też długie ale nie 3 dni ;)

Witam się i ja. Przy drugim talerzu pomidorowej... [emoji15] tak mi zupy wchodzą. A od popołudnia już mi nic nie wchodzi.

Co do ciuchów ciążąwych to góra bez problemu. Lubię luźne ciuchy więc właściwie wszystkie z szafy nadają się na, ciążę ;) ale z dołem gorzej. Jestem szczupła, lubię obcisłe dżinsy i ledwo brzuch zacznie odstawać to od razu mi w nich źle. Więc spodnie muszę sobie kupić. A z kolei po porodzie na odwrót :D w spodnie wchodziłam od razu za to z kolei góra musi być przystosowana do karmienia [emoji5] w lecie luzik, ale karmienie w zimowych swetrach nie należy do najwygodniejszych [emoji14]
Mnie tezteż zupy ciągną na potęgę. Nie mogę się doczekać aż powiem mamie o fasolce- bede miala catering :D hahaha
A Wy juz komunikowalyscie oficjalnie? Czy nadal wybrani? U mnie wie oczywiscie mój luby (wczesniej niZ ja mialam objawy mowil ze na bank to juz :p), siostra i rodzice mojego :) a ja tak sie boje czy wszystko ok ze czekam z ogloszeniem moim...

reklama
Klaudia trzy dni się meczylas?! :o omg nieźle.. Współczuję.. Dobrze, że mąż Cie cały czas wspierał..

Dorzynka u mnie już spora część rodziny powiadomiona i w pracy niektórzy :)

Do góry