reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

(7+5)
Cześć wszystkim :)
@babydust Może jeszcze jest nadzieja.... Życzę Ci tego z całego serca! 3maj się !

@Czoperka super wieści!:) Gratulację :)

@gaga92 to super :) na następnej wizycie będzie serduszko!

@aerdgi Witam i gratulacje 2 kresek :)

co do brzuszka to może czuje jakbym miała bardziej hmmm rozpulchniony? hehe ostatnim czasem troszkę brzuszka się dorobiłam więc na razie raczej nie ma różnicy w wyglądzie.
Ja wczoraj oznajmiłam szefa że jestem w ciąży.... z radości nie skakał ale przyjął to z godnością ;p
Jak tam dziś dziewczyny samopoczucie? ja na razie pełna energii mimo że od 7 już nie mogłam spać zobaczymy jak będzie w dalszej części dnia :)

reklama
Ja od prawie tygodnia budzę się punkt 4 rano i nie mogę już zasnąć. Obojętnie o której się położyłam, to tak się budzę [emoji2959]

To ja nie mam w ogóle z tym problemu ;) Najlepsza chwila w ciągu dnia to powrót z pracy i zalegnięcie na kanapie pod kocykiem na małą drzemkę ;) Rano później i tak nie mogę się dobudzić ;)

Najgorsze, że chyba zaczynają mi się mdłości...albo już sobie wkręcam. W poprzedniej ciąży nie miałam, a teraz jakoś tak dziwnie po jedzeniu, szczególnie rano i przed snem...

Mam termin na 12.10.2019 czyli dziś jest 6 tydzień i 3 dzień ciąży. W piątek byłam u lekarza i był juz puls co prawda 90 ale na początku tak ma być. I mam pytanie czy znacie coś na mdłości jakieś sposoby? To moja pierwsza ciąża, a od wczoraj wymiotuje i nie jestem w stanie nic jeść ani pić... jestem już wykończona. ;( Dopóki leżę i nic nie jem, oprócz lekkiego dyskomfortu w brzuchu jest ok ale jak tylko usiądę, albo coś zjem od razu wszystko wraca...

Cześć miłego dnia wam życzę.
Mi noce mijają ciężko mogła bym spać i spać Ale budzi mnie często siusiu razem z bólem podbrzusza, kiedyś nie martwiłam się że chce mi się siku w nocy zazwyczaj spałam do rana a teraz nawet 5min nie mogę wytrzymać.

Mam termin na 12.10.2019 czyli dziś jest 6 tydzień i 3 dzień ciąży. W piątek byłam u lekarza i był juz puls co prawda 90 ale na początku tak ma być. I mam pytanie czy znacie coś na mdłości jakieś sposoby? To moja pierwsza ciąża, a od wczoraj wymiotuje i nie jestem w stanie nic jeść ani pić... jestem już wykończona. ;( Dopóki leżę i nic nie jem, oprócz lekkiego dyskomfortu w brzuchu jest ok ale jak tylko usiądę, albo coś zjem od razu wszystko wraca...
Może spróbuj najpierw zjeść coś na leżąco: sucharka, krakersa, banana. Odczekaj z jakieś 10 min i powoli wstawaj. Podobno żucie korzenia imbiru pomaga, ale ja nie lubię tego smaku i mnie bardziej naciąga. W pierwszej i drugiej ciąży strasznie mnie wymiotowalo, nawet wodą. Ratowałam się słoiczkami dla niemowląt jedzonymi na leżąco. Później leżałam z godzinę, aby strawić, żeby mieć jakieś substancje odżywcze. Ogólnie jedź jak najbardziej lekkostrawne rzeczy, żeby szybko się trawiły. No niestety ja trafiałam pod kroplówkę z obojgiem, bo się odwadniałam. Są takie czopki - Torecan. Jak ręką odjął po nich, ale są na receptę i musiałabyś naprawdę skonsultować je z lekarzem ginekologiem podczas ciąży. Ja je dostawałam w szpitalu i receptę na nie przy wypisie, czyli jak już totalnie źle było. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem.

7+0

Witam się z pracy.

Ja ze spaniem nie mam problemu, raczej z wstawaniem i od paru dni zasypianiem. Zanim zasnę to sie muszę trochę powiercic, pokręcić, ale jak już zasnę to raczej śpię do 7:00-8:00, na siku wstaje bardzo rzadko. Mdłości czasem miewam. Ale ogólnie to dobrze się czuje, zupełnie nie ciążowo :)

Agata wymiotów współczuję, mi póki co jednorazowo się przydarzyło..

Był u nas na budowie dzisiaj facet na wycenie okien. Ciekawe jaka kwota wyjdzie. Jak przystępna to bierzemy :D i kolejny krok do przodu.. Ale gdzie tam jeszcze do końca..

reklama
Agata_20, mam nadzieję, że przejdą Ci te wymioty, spróbuj tego co napisała Nanya, może akurat coś Ci pomoże.
U mnie dzisiaj 6+6 i dopadło okropne zmęczenie i senność, zasypiam tam gdzie usiądę albo przyłożę głowę... No i mdłości też się rozkręcają, w poprzedniej ciąży tak nie miałam. Wymiotuje tylko czasami ale generalnie cały czas mi niedobrze, staram się jeść w tych momentach kiedy przechodzi, chociaż coraz częściej na nic nie mam ochoty i odrzuca mnie od rzeczy, które ostatnio jadłam ze smakiem.
I zaczynają przeszkadzać mi zapachy kosmetyków.
Któraś z Was ma dzisiaj wizytę? Ja czekam do przyszłego czwartku....

Do góry