reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

Gaga nie martw się na kolejnym usg może się wyrównać albo miałaś owu później. W moim przypadku ciąża jest starsza niż z om gdzie jej nie zdarzala mi się wcześniej raczej spóźniala.
Ja mam jutro skan i tez na bank bedzie ciaza mlodsza niz z om bo owu byla pozno,wogole myslalam ze nie bylo.no i testy zaczely sie robic ciemniejsze dopiero po paru dniach od @

reklama
Cześć dziewczyny. Bardzo nieśmiało dołączam :) test w 26dc po południu przy cyklach 28 dni. według kalkulatora termin na 31.10.2019, więc jeszcze się łapie :)
IMG_20190218_202527.jpg

Życzę powodzenia i 3mam kciuki ;)

Mam do was pytanie, czy na tak wczesnym etapie ciąży, juz czujecie spuchnięte podbrzusze ? I jak leżycie na brzuchu to macica jest duża i ogólnie macie już większy brzuch,? Ja widze ròżnice już. Szkoda, myślałam że to później nastąpi.
U mnie już widać ciążę,czy brzuch wyszedł już i też jestem w szoku w też druga ciąża i mięśnie brzucha nie wysportowane

7+4
Ja też się czuje "spuchnieta". W piątek muszę się spotkać z większą częścią rodziny i nie wiem w co się ubrać bo jakoś mi we wszystkim ciasno :( A nikt o niczym narazie nie wie i tak musi pozostać.
Witamy nową koleżankę :)
Loli trzymam kciuki i czekam na wieści.
Gaga ja też trzy tyg muszę czekać. Chociaż staram się pozytywnie myśleć to moje bóle mnie przygnębiają i już bym chciała znowu sprawdzić czy jest wszystko w porządku.

@aerdgi witaj :)

@gaga92 kochana nie przejmuj się różnica, 3 dni to praktycznie żadna różnica a może tak być jak dziewczyny sugerują , że owu się przesunela albo coś. Najważniejsze, że wszystko w swoim miejscu.

Tak macam ten mój brzuch i obstawialam u siebie zaokrąglenie ze wzgledu na wzdęcia, ale może i macie rację, że to macica. Przy drugiej czy kolejnej ciąży prędzej się brzuszek uwydatnia.. Też mnie to trochę przeraża, aczkolwiek u mnie coraz więcej osób wie, większość rodziny, szefostwo, a teraz po kolei koleżanki w pracy powiadamiam, zaczęłam od tych bardziej zaufanych :)

@gaga92 odchyły między wiekiem płodu wg om a wg usg są normą przecież :) tak naprawdę rzadko kiedy się pokrywają w 100% a na dalszych etapach ciąży to może być nawet różnica 2tyg bo dzieci rosną w różnym tempie i rodzą się z różną wagą :)

reklama
Cześć dziewczyny. Bardzo nieśmiało dołączam :) test w 26dc po południu przy cyklach 28 dni. według kalkulatora termin na 31.10.2019, więc jeszcze się łapie :) Zobacz załącznik 944182
Witamy, piękne kreseczki :)
Gaga no właśnie tu masz dobrze bo już l4 masz, ja chyba też się wcześniej umowie niż 7 tydzień bo cholera wie co złapie tam :/ a mówiłaś już dla nich czy z zaskoku l4?

Do góry