reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, czy myslicie, ze na infekcje ma wplyw sztuczna bielizna (glownie cala z koronki), jesli i tak nosze ciagle wkladke? Ja oszaleje! Przed chwila takie uczucie mialam jakbym sie zesikala, ide do toalety a tu po prostu z dwie lyzeczki sluzu żółto-zielonego jakby w granulkach :( Lecze i lecze i nic !

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślisz, że to infekcja? Kurde ja tak miałam 3i2 dni temu... taki jakby zielony glut... ale ostatnio posiew wyszedł super...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zielony sluz oznacza infekcje ...

An a czym leczysz ją?

Anja jak coś będziemy razem umierać więc spoko [emoji14] w qupie razniej [emoji41]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t1d [emoji594]

Dziewczyny, czy myslicie, ze na infekcje ma wplyw sztuczna bielizna (glownie cala z koronki), jesli i tak nosze ciagle wkladke? Ja oszaleje! Przed chwila takie uczucie mialam jakbym sie zesikala, ide do toalety a tu po prostu z dwie lyzeczki sluzu żółto-zielonego jakby w granulkach :( Lecze i lecze i nic !

Ja od początku ciąży noszę tylko bawełnianą, żadnych stringów czy bokserek a o koronkach nawet nie myślę bo mam skórę zbyt wrażliwą i mnie zawsze podrażniały nawet jak w dotyku były mięciutkie
wkładki zmieniam 2-3 razy w ciągu dnia lub jeżeli dużo wydzieliny się na niej zbierze, korzystam tylko z wkładek nieperfumowanych i jak na razie odpukać nic się nie przypałętało
Słyszałam też że zbyt częste podmywanie się może szkodzić, w razie potrzeby w ciągu dnia używam nieperfumowanycy nawilżanych chusteczek antyalergicznych dla dzieci

Ja na szczęście od początku nie miałam ani razu zadnej infekcji. Płynu do higieny intymnej używam takiego samego jak przed ciążą, kupuję go w kauflandzie, majtki zakładam każde jakie mam i nic się nie dzieje

Powiem Wam że zawiodłam się ta "burza"... Porządnie zabrzmiało tylko raz :( popadalo trochę i tyle :( a tak ostrzegali...

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne.

Lili pewnie maluch siedzi po turecku. Takiego ulozenia mlodej nie lubie. Wole jak lezy na poprzek - przyzwyczaisz sie :)

Spark podobnie jak u mnie 21,3-410g :)

Anju nie bedzie tak zle tylko ten pierwszy tydzien, drugi troche lepszy. W trzecim chodzilam z malym w nosidelku po miescie za ciuszkami do chrztu. W 4 tym na szpilkach do kosciola.
Tak szczerze to sie nastawiam na tydzien poltora bolesci i z dnia na dzien lepiej. Maz moze sobie wziasc opieke 100% platna nad dzieckiem 2 tygodnie. Ja bede chciala zeby moj posiedzial w domu choc ze 3 tygodnie zebym doszla do siebie. To tylko cwiczyc nie wolno i sex moze byc na pocztku nie przyjemny oczywiscie juz po pologu.

Tez bym poszla na basen ale mam cykora ze cos zlapie.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne.

Lili pewnie maluch siedzi po turecku. Takiego ulozenia mlodej nie lubie. Wole jak lezy na poprzek - przyzwyczaisz sie :)

Spark podobnie jak u mnie 21,3-410g :)

Anju nie bedzie tak zle tylko ten pierwszy tydzien, drugi troche lepszy. W trzecim chodzilam z malym w nosidelku po miescie za ciuszkami do chrztu. W 4 tym na szpilkach do kosciola.
Tak szczerze to sie nastawiam na tydzien poltora bolesci i z dnia na dzien lepiej. Maz moze sobie wziasc opieke 100% platna nad dzieckiem 2 tygodnie. Ja bede chciala zeby moj posiedzial w domu choc ze 3 tygodnie zebym doszla do siebie. To tylko cwiczyc nie wolno i sex moze byc na pocztku nie przyjemny oczywiscie juz po pologu.

Tez bym poszla na basen ale mam cykora ze cos zlapie.

A na kiedy Ci termin wyznaczyli? :)

An to raczej na pewno infekcja. Idz do gina niech Ci cos na to da.
Ja tez chodze tylko w bieliznie bawełnianej. U mnie wkladki sie nie sprawdzaja. Nawet jak zmieniam co wizyta w toalecie.
W poprzedniej straconej ciazy nie moglam sobie poradzic z infekcja az zaczelam zakladac w majtki recznik papierowy i dopiero to pomoglo. W tamtej musialam uzyc pare razy clotorimazolum a w tej ani raz nie mialam problemu :D bardzo sie z tego ciesze. Zmieniam reczniczek co wizyte, jest sucho i bez akcji. Z tym myciem to prawda, lepiej rzadziej i bez plynow.

Ja tez mam.ciagle cos...
Na ostatniej wizycie gin kazal co 2.3 dni wkladac sobie iladian albo lactovaginal tak progilaktycznie nawet jak nic nie jest...
I powiem wam ze narazie jest spoko..
Tez bym poszla na basen ale z powodu tych ciaglych infekcji to nie bardzo moge...

reklama
Ja niestety też co kawałek się.mecze Z infekcjami, ale mnie na dodatek swędzi wszystko tam na dole. Biorę od chyba 4 dni ten urosept urodę i się poprawiło. Mam spokój. Wydzieliny duzo mniej, nie sikam tak często i nic mnie nie swędzi ani nie piecze ;-)
Przed uroseptem chodziłam tylko w bawełnianych majtkach, mylam się 3xdziennie , wkładkę zmieniłam co 2 wizytę w toalecie i nic nie pomagało.
Ciekawe tylko ile mogę go brac...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry