reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny :-) wkoncu Was nadrobiłam :) gratuluje udanych wizyt!!!
Ja dzisiaj po 12 godzinach pracy stojącej i powiem Wam ze moje nogi w tym upale tak puchną i bolą po takim czasie pracy ze masakra... Dzisiaj powiedziałam mężowi ze nie wiem ile jeszcze wytrzymam tak pracować bo poprostu padam ze zmęczenia... Chciałam jeszcze ze dwa miechy pociągnąć bo kasa potrzebna a jak będę w domu to będę musiała kogoś zatrudnić na swoje miejsce, co wiąże sie z dodatkowymi sporymi kosztami...
Ale sie nie zajadę przeciez.
Jutro idziemy na chrzciny, wczoraj dostaliśmy zaproszenie od kuzyna mojego męża bo ma syna... Średnio sie nam uśmiecha kolejny wydatek ale cóż odmówić nie pasuje. Najgorzej ze pasuje potem ich prosić do nas a chcieliśmy małe chrzciny tylko dziadkowie, prababcia + nasze rodzeństwo z dziećmi... Jakbym miała kuzynostwo prosić to bym musiała drugie wesele urządzić... Głupia sprawa.
Nie mogę doczekać sie poniedziałku :)

reklama
Kasiu zdecydowanie za malo miejsca. :)

Monia to swoje przechodzisz z cukrzyca, mi starczy trzeci dzien klucia. Ja narazie testuje, co mi wolno a co nie i w sumie to nie wiele wolno bo zaraz wynik 130 z +
Mi malutka lekarz tez tak pokazal ale nic miedzy nogami widac nie bylo.

Wrocilismy z Sandomierza, bylo przeslicznie, ciepło, kasztany kwitna. Zwiedziliśmy parter i piwnice zamku, chlopaki chodzili jeszcze po piętrach ale dla mnie to bylo za duzo wiec odpoczelam na ławeczce. Potem krotki spacer na rynek z przerwa na lody. Bylo naprawde super, brakowalo mi oderwania od rzeczywistości a to byla tylko namiastka ale zawsze cos [/IMG]
1495315379-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha :-) Monia super zdjęcia ;-)
Mam nadzieję , że moje Małe w czwartek wreszcie będzie chciało współpracować i my też wreszcie dowiemy się kto tam siedzi ;-)

Hajmal ja też mało rzeczy mogę ;-) ale już 2 dni po kolacji się nie mierzylam, bo usnelam. Wczoraj padłam bardzo szybko, dziś już o 5.20 Franek mnie obudził, na zabawę mu się zebrało :-/ próbowałam usnąć, ale nie mogłam, a on już oczywiście przytulił się do poduszki i smacznie śpi.
Zazdroszczę wycieczki... też.chetnie bym gdzieś pojechała, ale z racji tego, że mój cały tydzień pracuje od rana do nocy, to na tygodniu nikogo nie odwiedzamy i trzeba to trochę w weekendy nadrobić...

Hajmal codziennie zmieniasz igle? Bo szczerze to ja jeszcze nie zmieniłam, ale przemyłam wódka...

Chyba zaraz wstaje, bo głodna jestem. Na 9 planuje jechać do Kościoła, później do babci, do mamy i chyba na zakupy, bo za tydzień znów komunia, a ja nie mieszczę sie w ta sukienkę, która kupiłam na wcześniejszą komunię :-/ Ale teraz kupie spodnice i elegancka bluzkę i tyle.

Miłej niedzieli dziewczyny, postaram się być na bieżąco ;-)

Jeszcze nie zmienialam igly. W poniedzialek wysle meza do apteki w miescie niech sie dopyta co z tymi iglami, czy mozna je kupic i ile kosztuja.

Co robisz sobie na obiad Zeby cukier wychodzil ? Bo mi zawsze troszke mija, ten mierzony na obiad. Dzis robie chlopakom królika w cieście, dla mnie zostaje sam królik i troche ciasta drożdżowego. Cała reszta sie nie nada bo ziemniaki, smietana, marchewka. :(

Hej[emoji3]
parę dni mnie nie było i ciężko już Was nadrobić.
Mam teraz trochę mniej czasu na bb bo jak taka piękna pogoda to ciągle jakieś spacerki sobie urządzamy a i parę pikników rodzinnych w weekendy planujemy zaliczyć. Na razie moja córeczka złapała ostry katar więc dzisiaj posiedzimy w domu.
Ja ciągle nie mogę się oswoić z myślą że w moim brzuszku pływa chłopiec, szczerze... nastawiłam się na kolejną dziewczynkę tym bardziej że u nas to była nieplanowana ciąża i jedyny sex bez zabezpieczenia był 4 dni przed owulacją [emoji6] no nic muszę to sobie jakoś w głowie po układać bo przecież to mój kochany maluszek [emoji170][emoji64]

Śliczne te wasze maluszki[emoji7]

Miłej niedzieli[emoji3]

Jeszcze nie zmienialam igly. W poniedzialek wysle meza do apteki w miescie niech sie dopyta co z tymi iglami, czy mozna je kupic i ile kosztuja.

Co robisz sobie na obiad Zeby cukier wychodzil ? Bo mi zawsze troszke mija, ten mierzony na obiad. Dzis robie chlopakom królika w cieście, dla mnie zostaje sam królik i troche ciasta drożdżowego. Cała reszta sie nie nada bo ziemniaki, smietana, marchewka. :(

Ja miałam 5 igieł w zestawie z glukometrem.
Na obiad? Wczoraj i przedwczoraj jadłam kasze gryczana al'dente, pierś z kurczaka z grilla (Ale tylko z solą i pieprzem, bez innych przypraw) i sałatkę z ogórków surowych ż rzodkiewka, szczypiorek i łyżka jogurtu naturalnego. Godzinę po obiedzie pomiar wyszedł 88. W środę i czwartek jadłam filet z dorsza smażony bez panierki na suchej patelni. Do tego 2jajka sadzone smażone z odrobiną oleju rzepakowego, kromka chleba razowego i sałatka z ogórka świeżego ale mizeria ale bez cebuli i śmietany :-)
Dziś na śniadanie 2 kanapki z twarożkiem i rzodkiewka i pol kubka kakao i wyszło mi 118. A i wczoraj jadłam też szczawiowa i nie wyszedł mi źle ten cukier ;-)

Dzień dobry Mamusie [emoji6]
Ja już po śniadaniu, dziś też musiałam zjeść twaróg z dżemem[emoji2]matko nigdy tak nie jem, zazwyczaj muszę cos na słono zjeść. A tu jeszcze ciasto drożdżowe od tesciowej czeka.
Ok poludnia jadę na uczelnię.
Śliczne zdjęcia maluszków wklejacie, ciekawe czy moje się jutro pokaże. Mam nadzieję, chociaz najwazniejsze aby zdrowe było[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej [emoji5] Ja już z mężem na rybach. Teraz wyszło sloneczko więc coś pięknego [emoji5] zwłaszcza ze mieszkamy w Alpach [emoji5]
Do nas wczoraj znajomi dzwonili ze zapraszają nas na komunię dwójki dzieci za 2 tyg. Odmówić głupio A teraz się zastanawiamy skąd kasę wziąść. Moim zdaniem się tak nie robi ze prosi się 2 tyg wcześniej. Bo to jednak trzeba się finansowo jakoś zoorganizowac. Mój mówi damy symbolicznie kasę i tyle.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej [emoji5] Ja już z mężem na rybach. Teraz wyszło sloneczko więc coś pięknego [emoji5] zwłaszcza ze mieszkamy w Alpach [emoji5]
Do nas wczoraj znajomi dzwonili ze zapraszają nas na komunię dwójki dzieci za 2 tyg. Odmówić głupio A teraz się zastanawiamy skąd kasę wziąść. Moim zdaniem się tak nie robi ze prosi się 2 tyg wcześniej. Bo to jednak trzeba się finansowo jakoś zoorganizowac. Mój mówi damy symbolicznie kasę i tyle.

Pokaz jakies zdjecie widokow[emoji6]

A co do komunii to rzeczywiscie troche późno Was zaprosili...

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Też jestem tego zdania. Tym bardziej że wyglada to tak jakby ktoś im odmówił i szukają na dosztukowanie bo mają zapłacone za ilość miejsc, a wiadomo że każdy kopertę albo prezent da.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry