reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny. Wstaliśmy z mężem po 9, ja jestem po śniadanku, a mąż zaraz wychodzi do pracy. Dzisiaj spędzam dzień przed telewizorem, wyrwe się tylko do sklepu.
Leniwej niedzieli wszystkim!

reklama
1495357046-aaaaaa.jpeg
1495357055-aaaaaa.jpeg

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) Dawno się nie odzywałam... może mnie jeszcze co nie które pamiętają :p miałam chyba ze sto stron do nadrobienia :O nie dałam rady.. cofnełam się o 20 str tylko..
Super że wszystko u Was w porządku, fotki bąbli rewelacja :)
Ewka szacun dla Ciebie! Uratowałaś psiaka :)
Czytałam że Ewka i Hajmal macie cukrzycę ciążową.. współczuję.. ja miałam już stwierdzona daaaawno temu i wiecie diabetolog straszyła mnie nawet isuliną na noc, bo ja miałam za wysoki na czczo. Wyniki po krzywej 100 na czczo, po 1h 102 i po 2h też 102. Dieta 7 posiłków dziennie, 4 x dziennie mierzyć glukometrem i wiecie co.. Żadnej! diety nie stosowałam, a wyniki w normie. Posiłków jadłam max 4 w ciagu dnia i jadłam cały czas jak wcześniej.. Chciałam zrobić jeszcze raz krzywą, ale byłam chora, tydzień brałam antybiotyk wiec nie było sensu, bo wyniki mogłyby wyjść zakłamane.. Poszłam na kontrolę do diabetolog - innej niż za pierwszym razem i stwierdziła, że to nie cukrzyca ciążowa, a bardziej "moja" i że generalnie wszystko w porządku. Kontrolować się nadal muszę glukometrem, gdyby znów miały być jakieś wahania, ale póki co wszystko w normie. Trochę to dziwne i mi się wydaje ze lekarze na wyrost dają diety bo to nie zaszkodzi, a w razie WU wyjdzie tylko na plus :)
Badania prenatalne mam dopiero 8.06 chyba zeświruje do tego czasu, bo ja wciąż bardzo mało, a praktycznie w ogóle nie czuję ruchów.. :( W pierwszej ciąży to pamiętam że już synek szalał a tu cichutko siedzi.. Płacę 180 zł jak za zwykłą wizytę, a na każdej mam 3d i muszę Wam pokazać jak pięknie zapozował ostatnio :D No i potwierdził się chłopak :) Naśmiałyśmy się z ginem bo ledwo mi przyłożyła głowicę od usg a tam bach, jajka na ekranie :D Od razu pokazał z kim mamy do czynienia :p Cieszę sie bardzo, ale powiem Wam że gdzieś tam z tyłu głowy ciągle mi się przewija myśl, że szkoda że nie córka..... No ale będzie Mikołaj.. chyba, bo M chce bardzo Mikołaja, choć ja jakoś nie do końca jestem przekonana jeszcze :p
Lini na brzuchu jeszcze nie mam i obym nie miała, bo nie podoba mi się :p
A co do piwka to zdarza mi się wypić Lecha Free/Karmii/Warkę 0.. nie przesadzajmy z tym 0,5%... o ile mowa o jednym a nie o trzech pod rząd na przykład :p
Ehh się rozpisałam.. a chciałam jeszcze się odnieść do kilku z Was i of kors już uciekło z głowy, co, komu i jak..
Zobacz załącznik 807378 zobaczcie jak się uśmiecha <3
Zobacz załącznik 807379
Sliczne zdjecia

Lili ale cudowne widoki! Zazdraszczam he he :)

Ja niedawno wstałam i teraz zajadam się bułeczkami z czekoladą.
Wczoraj mąż pierwszy raz widział jak mały kopał, jego mina w tym momencie poprostu bezcenna :)
Szok wymalowany na twarzy :p później chciał przez rękę poczuć ale nasz młody jest jakiś niedotykalski i przestał się ruszać :)

Hej dziewczyny! Ja od 2 godzin na uczelni siedzę i muszę przyznać, ze za każdym razem gdy tu jestem, to się stresuje, bo mam wrażenie, ze jeszcze tyyyyle przede mna do zrobienia [emoji33] Muszę w tym tyg. przysiąść i ogarnąć konkretnie parę rzeczy. Obronę mam 06.07 i nie ukrywam, ze mam nadzieje, ze mój rosnący brzuch sprawi, ze komisja nie będzie mnie jakoś bardzo maglowala[emoji1]

Lili piękne widoki[emoji4]

Co do wysokiego cukru, to moja mama pije morwe biała i bardzo jej to obniża cukier. Ostatnio w pracy pielęgniarka, która też ma cukrzycę również mówiła o tej morwie i chwaliła ja. Może warto zakupić w aptece takie cudo i pić sobie? Może i wam pomoże?[emoji6]

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam
Wczoraj nie zaglądałam bo była cudowna pogoda i pojechaliśmy nad zalew, psiak się chłodził w wodzie a my spacerowaliśmy i chyba znów się przeciążyłam bo wieczorkiem miałam takie silniejsze skurcze w podbrzuszu, już myślałam że na izbie wyląduję
Co do nowych smaków to ja też jakoś często mam ochotę na zimne kakao i kanapki z białym serem a muszę przyznać że bardzo dawno temu takie rzeczy jadłam
Lili piękne widoki i woda i góry pod nosem, tylko pozazdrościć takiego miejsca do mieszkania
Ewka całe szczęście ze ten piesek na ciebie natrafił bo tak to nie wiadomo ile by tak stał przywiązany na tym upale, oby szybko znalazł nowy dom
Dziewczyny piękne fotki dzidziolków
U nas dzisiaj chłodno i brak słonka więc na razie pomysłu na niedzielę brak :)

Co do smaków to ja dzis jadłam na śniadanie jogurt z musli i świeżymi truskawkami A wszystko przegryzalam kapusniaczkami [emoji23][emoji23] A ostatnio w zasadzie codziennie jem mozarella i szczypiorek. [emoji23]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

o woow jak pięknie !
u nas pogoda się zkiepściła :/ wczoraj 30st a dziś 15 i wieje...
Sama nie wiem co tu dziś robić, z jednej strony jak Beczulinda mam ochote polenić się przed tv, a z drugiej bym gdzieś wybyła...
Dziewczyny Ewka i Hajmal jakie macie glukometry? ja mam one touch select, do niego 100 szt igieł ok 16 zł a paski bez recepty 50szt 40 zł, z receptą jakieś 12 zł :p Ja ostatnio notorycznie zapominam się kłuć.. ale ja mam wyniki w normie więc się nie spinam już tak jak na początku... a igły wymieniam raz/dwa razy w tygodniu...

Miłej niedzieli dziewczyny :)

reklama
Hej dziewczyny! Ja od 2 godzin na uczelni siedzę i muszę przyznać, ze za każdym razem gdy tu jestem, to się stresuje, bo mam wrażenie, ze jeszcze tyyyyle przede mna do zrobienia [emoji33] Muszę w tym tyg. przysiąść i ogarnąć konkretnie parę rzeczy. Obronę mam 06.07 i nie ukrywam, ze mam nadzieje, ze mój rosnący brzuch sprawi, ze komisja nie będzie mnie jakoś bardzo maglowala[emoji1]

Lili piękne widoki[emoji4]

Co do wysokiego cukru, to moja mama pije morwe biała i bardzo jej to obniża cukier. Ostatnio w pracy pielęgniarka, która też ma cukrzycę również mówiła o tej morwie i chwaliła ja. Może warto zakupić w aptece takie cudo i pić sobie? Może i wam pomoże?[emoji6]

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sobie jem owoce morwy bialej jako przekaske :) Bardszo dobre i slodziutkie sa i wlasnie tez slyszalamm ze pomagaja w cukrzycy.

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry